Header

banner_top

19/05 (ΠΑΓΚ) ΒΑΟΛ - ΠΥΡΣΟΣ 48-28

20232024PAG

Με άνετη νίκη (48-28) επί του ΠΥΡΣΟΥ, ολοκλήρωσε την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος παγκορασίδων ο ΒΑΟΛ Χίου. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Βούρειος έγραψε το 3-1 στις συνολικές αναμετρήσεις (2-0 στα play-offs) με το συγκρότημα του Βερβεράτου και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΙΓΕΑ με μειονέκτημα 0-2 και τις 3 νίκες να χρίζουν πρωταθλητή. Τα κορίτσια της Σόνιας Μαρκίς ήταν αρκετά συγκενρτωμένες, oρεξάτες και αποτελεσματικές και με πιεστική άμυνα κατάφεραν να κλέβουν μπάλες και να κτυπούν στον αιφνιδιασμό. Όσο ο χρόνος κυλούσε ο Βούρειος διεύρυνε τη διαφορά στο σκορ μετατρέποντας το β΄ ημίχρονο σε, ουσιαστικά, τυπική διαδικασία. Ο ΒΑΟΛ έβρισκε λύσεις απο πολλές παίκτριές του με 2 από τις πέντε (!) ...Μαρίες του να πετυχαίνουν μαζί όσο οι δυναμικές φιλοξενούμενες συνολικά (28π.) ήτοι 15π. η Πατεράκη και 13(1) η Πιπινιά.

PGmeSPARTALI

Η Βικτωρία Σπάρταλη πέτυχε άλλους 8π. υπό το βλέμα του διεθνή και ΜVP του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων, αδελφού της με την "εξολοθρευτή" Καλλιόπη Χατζηλάμπρου και την καίρια Αντωνία Σπανού να συνεισφέρουν από 6π. η κάθε μία. Πολύ καλή δουλειά από όλα τα υπόλοιπα κορίτσια των νικητών που πάλεψαν και βοήθησαν σε όλους τους τομείς, συνεπικουρώντας στην πραγματοποίηση της πολύ καλής σημερινής εμφάνισης και της πρόκρισης φυσικά. Από τον δυναμικό ΠΥΡΣΟ παραγωγικότερη ήταν η Τερνόβα με 12(1). Πολλά μπράβο σε όλα τα κορίτσια για τον όμορφο αγώνα τους, συγχαρητήρια σε όλο το team του τμήματος παγκορασίδων για την πρόκριση και σε αυτούς τους τελικούς (καθώς έχουν προηγηθεί τα τμήματα Εφήβων (πρωταθλητές Β. Αιγαίου), Νεανίδων (πρωταθλήτριες Χίου), Παίδων, Κορασίδων και Ανδρών και αναμένουμε το τμήμα παμπαίδων) και καλή συνέχεια σε όλους...

Τα δεκάλεπτα: 12-06, 27-15, 38-22, 48-28.

Διαιτητής: Λουκαράκης.

ΒΑΟΛ Χίου (Μαρκίς) Ποδαρά, Μ. Αξιώτη, Σπάρταλη 8, Χατζηλάμπρου 6, Πολυχρόνη, Πιπινιά 13(1),  Πατεράκη 15, Ματσέλα, Γεομέλου, Τσίχλα, Ε. Αξιώτη, Σπανού 6.

ΠΥΡΣΟΣ Βερβεράτου (Παπανελοπούλου - Σπανολιού) Ζαχαράκη 3(1), Λουκάκη, Γιαννούμη 2, Ζαούδη, Γεομέλου, Ψαρούδη, Μανωλάκη 2, Τερνόβα 12, Πούγουνα 7(1), Αργυρούδη 2, Σαραντινού.