Header

banner_top

18/05 (ΑΝΔΡ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 87-73

andr2324

Με ήττα 87-73 από τον ΦΟΒ, ξεκίνησε την τελική φάση των play-offs η ομάδα ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου στο κατάμεστο Κλειστό. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Βροντάδου πήρε κεφάλι με 2-1 σε μια σειρά αγώνων που θα κρίνει τον πρωταθλητή στις 4 νίκες. Η ομάδα του Πέτρου Συμιακάκη εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τους πρόσφατους ημιτελικούς, αλλά και πάλι της έλειψε η φρασκάδα και η ενέργεια, στοιχεία που έδιναν μια ξεχωριστή δυναμική στη νεανική ομάδα του Βούρειου που πάλεψε αλλά ήταν (για ακόμη ένα παιχνίδι) μακριά από τις εμφανίσεις του Φεβρουαρίου... Ο ΒΑΟΛ προσπάθησε να πιέσει αλλά το φόρτωμα των περιφερειακών του και η συμπλήρωση 4 ομαδικών φάουλ πολύ γρήγορα, αποτέλεσε τροχοπέδη προς αυτή την κατεύθυνση. Έψαξε λύσεις περιφερειακά αλλά τα ποσοστά ευστοχίας ήταν μέτρια, με 6 τρίποντα να επιτυγχάνονται, ενώ είχε πρόβλημα και στον τομέα των ριμπάουντ και στα δύο μισά του γηπέδου. Ο Βούρειος είχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση των σκριν (τα περισσότερα αντικανονικά) με τις αλλαγές παικτών να φέρνουν ανισορροπία στα μαρκαρίσματα, ενώ στην επίθεση έλειψε το καθαρό μυαλό με τις μεμονομένες ενέργειες να καταστρέφουν κάθε αγωνιστικό πλάνο. Παρ' όλα αυτά ο Βούρειος πάλεψε, κατάφερνε να καταβάσει γρήρορα τις διαφορές στον έναν ή στους δύο πόντους, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στη θέση του οδηγού... Χαρακτηριστικό το διάστημα 15-18 στο Α΄ ημίχρονο όταν ο ΒΑΟΛ ανέτρεψε παλικαρίσια μια διψήφια διαφορά φθάνοντας στο -1, για να δεχθεί 3 διαδοχικά τρίποντα που επανέφεραν το σκορ στο +10 μέσα σε 3 επιθέσεις. Γενικότερα το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κύλησε με τον ΦΟΒ να προηγείται με 4-10 πόντους τον ΒΑΟΛ να προσπαθεί (και ανορθόδοξα) για την ανατροπή και στο τέλος το 87-73μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα) να σφραγίζει τις προσπάθειες των 2 ομάδων. Ο Στέφανος Ζαχαρίας (22(1)) και ο Γιάννης Σαμιώτης (18(1)) που αποβλήθηκε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι με 5 φάουλ (!) οδήγησαν επιθετικά τους πρωταθλητές, με τους Νικόλα Πιζάνια και Γιάννη Φερεντίνο να συνεπικουρούν με 11(1) έκαστος. Από τους νικητές οι Λεγάτος (22(1), Κιρκινέζης (20(4)) και Μπουμπάρης (19) ήταν οι παραγωγικότεροι για την ομάδα τους. Συγχαρητήρια στον ΦΟΒ για τη νίκη του και πολλά μπράβο στους αθλητές της ομάδας μας που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες πάλεψαν με ήθος και αξιοπρέπεια. Πλέον ξεκουραζόμαστε, βλέπουμε το βίντεο, αναλύουμε τα λάθη μας και την Τετάρτη 22/5, στις 18:00, στο Κλειστό, προσπαθούμε να εμφανιστούμε καλύτεροι ώστε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί...

Διαιτητές: Δέδες - Μασσάς.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 47-37, 69-60, 87-73.

ΦΟ Βροντάδου (Αμέντας) Κιρκινέζης 20(4), Γεωργούλιας 4, Ανδρουλάκης 8(1), Λεγάτος 22(1), Τσιλούλης 3(1), Ζουμής, Μακίβ 2, Τροβάς 5, Μπουμπάρης 19, Αποστολάκης, Ουλουσίδης, Γλύκας.

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης) Γιαννόπουλος 7(2), Ζαχαρίας 22(1), Κουτσουράκης 4(1), Αγγελής, Φερεντίνος 11(1), Ξυνταριανός, Ντίμπρα, Φαφαλιός, Πιζάνιας 11, Φίλος, Σαμιώτης 18(1), Σβάρνας.