Header

banner_top

12/05 (ΠΑΓΚ) ΠΥΡΣΟΣ - ΒΑΟΛ 38-48

20232024PAG

Νικηφόρο πέρασμα από τα Καμπόχωρα για την ομάδα παγκορασίδων (2009+) του ΒΑΟΛ Χίου, η οποία στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης των play-offs της κατηγορίας , επικράτησε του ΠΥΡΣΟΥ με σκορ 38-48. Με τον τρόπο αυτό τα κορίτσια της Σόνιας Μαρκίς πήραν προβάδισμα στις νίκες με 2-1 και πλέον θέλουν μία ακόμα για να φτάσουν στις 3 και να κλείσουν θέση στον τελικό της κατηγορίας. Ο Βούρειος μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και παίζοντας με πάθος, μυαλό και αποτελεσματικότητα έφτασε την παραγωκότητα του Α΄ Δεκαλέπτου σε επίπεδα ...Ανδρών με 18π. ενεργητικό (09-18). Στη συνέχεια η κυριαρχία των φιλοξενούμενων άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα του σκορ (+14 το ζενίθ) για να επέλθει μια μικρή αγωνιστική κάμψη προς το τέλος του ημιχρόνου που έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 23-30. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΒΑΟΛ έχασε το καθαρό μυαλό του και παρουσίασε κενά στην αμύνα, αλλά και δυστοκία στην επίθεση, γεγονότα τα οποία, σε συνδυασμό με την άνοδο της απόδοσης των γηπεδούχων έφεραν το παιχνίδι στην κόψη του ξηραφιού... Ευτυχώς στην 4η περίοδο η ηρεμία επανήλθε με το ΒΑΟΛ (που δεν έχασε το προβάδισμα σε κανέναν σημείο του αγώνα) να ξαναβρίσκει τα πατήματά του και να μετατρέπει το αγχωτικό και εύθραυστο +1, στο τελικό +10 που δίκαια σφράγισε τις όμορφες προσπάθειες των αθλητριών και των δύο ομάδων. Η Μαρία Πιπινιά (11(1)) και η Μαρία Πατεράκη (11π.) οδήγησαν επιθετικά τις νικήτριες, με την εξαιρετική στο Α΄ ημίχρονο Χριστίνα Πολυχρόνη (9π. όλους στο πρώτο ημίχρονο...) να συνεπικουρεί. Σημαντικές βοήθεις παρείχαν οι Μαρία Ποδαρά (6(2)) και Βικτωρία Σπάρταλη (6π.) (λίγες ώρες πριν ο αδελφός της Στέφανος, με άλλη μια σαρωτική εμφάνιση, αναδειχθεί Χρυσός Πανελληνιονίκης με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ στους έφηβους) όπως και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια που πάλεψαν και τους αναλογεί ιδιαίτερο μερίδιο στη σημαντική νίκη. Από τον ιδιαίτερα αξιόμαχο ΠΥΡΣΟ που πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη, ξεχώρισαν οι Ζαχαράκη (15(2)), Ψαρούδη (11π.) και Τερνόβα (8π.) χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιπες αθλήτριές του. Πολλά μπράβο στα κορίτσια και των δύο ομάδων για τον όμορφο αγώνα τους, χρόνια πολλά για τα γενέθλιά της στην εξαιρετική αμυντικό μας Καλλιόπη Χατζηλάμπρου (3π.), ανανέωση του ραντεβού με τον ΠΥΡΣΟ (όποτε ορίσει η ΤΕ Χίου τον 2ο ημιτελικό στο Βούρειο) και καλή συνέχεια σε όλους...

Τα δεκάλεπτα: 09-18, 23-30, 34-37, 38-48.

Διαιτητής: Δέδες.

ΠΥΡΣΟΣ Βερβεράτου (Παπανελοπούλου - Σπανολιού) Μπογή, Ζαχαράκη 15(2), Λουκάκη, Γιαννούμη, Ζαούδη, Γεομέλου, Ψαρούδη 11, Μανωλάκη, Τερνόβα 8, Πούγουνα 4, Αργυρούδη, Σαραντινού.

ΒΑΟΛ Χίου (Μαρκίς) Ποδαρά 6(2), Μ. Αξιώτη, Σπάρταλη 6, Χατζηλάμπρου 3, Πολυχρόνη 9,  Πιπινιά 11(1), Πατεράκη 11, Μ. Σπανού, Ματσέλα, Γεομέλου, Ε. Αξιώτη 2, Α. Σπανού.