Header

banner_top

27/04 (ΕΦΗΒ) ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΒΑΟΛ 96-54

mets2024efiv

Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ έκλεισε θέση για το Final-8 του Πενελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων καθώς επικράτησε επί του ΒΑΟΛ Χίου με 96-54 στον «Τελικό του Αιγαίου» στο Μέτς. Οι πρωταθλητές Βορείου Αιγαίου πάλεψαν αλλά προσέκρουσαν στους πολύ ισχυρούς πρωταθλητές Κρήτης (και Νοτίου Αιγαίου) με το τελικό αποτέλεσμα να έρχεται φυσιολογικά. Οι αθλητές του Πέτρου Συμιακάκη βρέθηκαν από την αρχή πίσω στο σκορ και παρά την μαχητική προσπάθειά τους υστέρησαν στον τομέα των ριμπάουντ από τους πολύ ψηλότερους Κρητικούς ενώ και περιφερειακά οι Κρήτες ήταν καλύτεροι πετυχαίνοντας  15 τρίποντα (!) έναντι 2 των Χιωτών

efivon champ2324

Ο Στέλιος Αλούρδας (14π.) και ο Σταμάτης Κουτσουράκης (12(1)) τράβηξαν το κουπί επιθετικά, με τον Μάριο Αγγελή (3π.) να αποτελεί για άλλη μια φορά τον κινητήριο μοχλό του Βούρειου. Αντώνης Σαμωνάς (6π.), Ζαννής Σπυρέλλης (5π.) και Σάββας Φαφαλιός (5π.) συνεισέφεραν επιθετικά, όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά των Πρωταθλητών Αιγαίου, με ειδική μνεία στον άτυχο του αγώνα Μιχάλη Ξυνταριανό (3π.) που τραυματίστηκε και αποχώρησε. Από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ που ήταν καλύτερο και νίκησε δίκαια, καλύτεροι υπήρξαν οι Βόντας 23(7) και Παπαδάκης (14(4)). Στις κερκίδες του Μετς , μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Σπάρταλης (έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο final-8 με τον πρωταθλητή ΕΣΚΑΝΑ Ολυμπιακό Πειραιώς) ο οποίος μαζί με τον έταιρο διεθνή του Βούρειου (Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου) και τους παραμένοντες εν Χίω Χρήστο Γκλώτσο, Παύλο Παπαδόπουλο, Αλέξη Γιαννούτσο, Γιώργο Στέλλα και Λεωνίδα Μηλιάδη, θα συνέθεταν ένα σύνολο που σίγουρα θα μπορούσε να γράψει ιστορία ως η πρώτη ομάδα αγοριών της ΤΕ Χίου που φτάνει σε τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος…

efivikolemnos2324

Κάτι που θυμίζουμε έχει πετύχει, σε ολόκληρη την ιστορία της ΤΕ Χίου, μόνο ο ΒΑΟΛ αλλά στα κορίτσια (1996 Πανελλήνιο Κορασίδων - 2002 Πανελλήνιο Νεανίδων). Συγχαρητήρια στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ και καλή συνέχεια στο final-8 και πολλά συγχαρητήρια σε προπονητές, παράγοντες και αθλητές μας, που έφεραν, ξανά, τον ΒΑΟΛ στις κορυφαίες θέσεις του νησιωτικού μπάσκετ. Περαστικά και γρήγορη επάνοδο στον αγαπημένο μας Μάικ (Ξυνταριανό) και στην υπόλοιπη χιώτικη αποστολή καλή διαμονή στην Αθήνα και καλή επιστροφή (αύριο βράδυ ξεκινάει το ταξίδι) στη Χίο.

Τα δεκάλεπτα: 19-07, 40-21, 66-31, 96-54.

Διαιτητές: Αντωνιάδης - Αλεξόπουλος.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Μακράκης - Σγουράκης) Μακράκης 9(1), Καραλιδάκης 4, Μαστροδήμος, Δασκαλάκης 2, Τσαγκαράκης 3(1), Νταστιονάκης 9, Παπαδάκης 6(2), Καλαμπαλάκης 14(4), Μοχάμεντ 12, Φουκαράκης 2, Καλλικάκης 12, Βόντας 23(7).

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης – Σκυριώτης) Ξυνταριανός 3, Σαμωνάς 6, Κουτσουράκης 12(1), Αγγελής 3, Τσιμούνης 1, Φαφαλιός 5, Αλούρδας 14, Σκυριώτης, Γεόμελος 3(1), Σπυρέλλης 5, Πιπινιάς 2.