Header

banner_top

25/04 (ΠΑΙΔ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 67-62

paidon20224

Δεν τα κατάφερε η ομάδα παίδων του ΒΑΟΛ Χίου καθώς ηττήθηκε με σκορ 67-62 στον τελικό του φετινού πρωταθλήματος. Με συνολικό σκορ 3-0 ο ΦΟΒ, που ήταν ο έταιρος φιναλίστ, διέκοψε το σερί των 4 συνεχόμενων (και 6 συνολικα) πρωταθλημάτων του Βούρειου στην κατηγορία και αναδείχθηκε πρωταθλητής, γεγονός για τον οποίο τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες που ακολουθούν στη Μυτιλήνη. Οι αθλητές του Γιώργου Σκυριώτη προσπάθησαν για τη νίκη, είχαν την πρωτοπορεία για μεγάλα διαστήματα (κυρίως στο Α΄ ημίχρονο), ανέτρεψαν μεγάλη διαφορά στα τελευταία λεπτά, αλλά κάποια καίρια λάθη και κάποιες λεπτομέρειες δεν τους επέτρεψαν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Ο ΒΑΟΛ μπήκε δυναμικά στο ματς και με ασφυκτική πίεση και κλεψίματα έφτασε γρήγορα τη διαφορά στις παρυφές της διψήφιας για να λήξει το δεκάλεπτο στο +6 (15-21). Στη συνέχεια ο ΦΟΒ κατάφερε να ισοροπήσει τον αγώνα με την ανάπαυλα να βρίσκει τον Βούρειο μποστά με βραχεία κεφαλή (37-38). Στην επανάληψη ο ΒΑΟΛ είχε μέτρια παρουσία καθώς αμυντικά παρουσίασε κενά ενώ και επιθετικά η παραγωγικότητά του μειώθηκε με χαρακτηριστική την περίοδο όπου πέτυχε μόλις 9π. γεγονός που έφερε μπροστά τους γηπεδούχους με 48-47 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου. Στη συνέχεια ο ΦΟΒ άνοιξε την ψαλίδα του σκορ στο +10, με τον ΒΑΟΛ να βελτιώνεται και με ψυχή να ανατρέπει την κατάσταση φέρνοντας το ματς στο -2 έχοντας και κατοχή της μπάλας. Δυστυχώς μια λανθασμένη επίθεση και μια λανθασμένη επαναφορά στη συνέχεια, ψαλίδισαν και τις τελευταίες ελπίδες του ΒΑΟΛ για τη νίκη. Ο Φώτης Μηλιάδης (15(2)) ήταν ο παραγωγικότερος, με τους εξαιρετικούς Ζαννή Τσιμούνη (12(1)) και Πάνο Λουκαράκη (11(3)) να ακολουθούν. Από κοντά οι 2 "μεγάλοι" Μιχάλης Ξυνταριανός (11π.) και Σάββας Φαφαλιός (9(1)) οι οποίοι αποχαιρετούν την κατηγορία Παίδων, μαζί με τους Γιώργο Γεωργουλόπουλο και Αντώνη Δημινίκο. Από τον ΦΟΒ καλύτεροι ο Σταμάτης Ψύλλος (18(2)) και οι Πουργιάζος και Παπαδόπουλος που πέτυχαν από 14π. ο καθένας. Πλέον με την ομάδα παίδων του ΒΑΟΛ να έχει δώσει έναν Διεθνή (Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου -2008) και με την ...μισή σημερινή ομάδα να ξεκινάει αύριο το ταξίδι της ώστε, ως πρωταθλήτρια Βορείου Αιγαίου να αντιμετωπίσει το ΗΡΑΚΛΕΙΟ για μια θέση στο final-8 του Πανελληνίου Εφήβων (εκεί που περιμένει ο MVP του Rising Stars και επίσης Διεθνής Στέφανος Σπάρταλης (2006) με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ) συγχαίρουμε αθλητές, προπονητές και παράγοντες (περαστικά στον έφορο Δημήτρη Μηλιάδη) του τμήματος και επικεντρονώμαστε στην ομάδα παμπαίδων (που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της παίδων) που διεκδικεί την κατάκτηση του 8ου πρωταθλήματος στην κατηγορία, 3ου φετινού και 103ου συνολικά... Καλή συνέχεια σε όλους.

Διαιτητές: Πουλάκης - Δέδες.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 37-38, 48-47, 67-62.

ΦΟΒ (Κιρκινέζη - Μηλιάτης) Μπουρνιάς 4(1), Παχνός, Βασιλάκης, Πουργιάζος 14, Ψύλλος Σ. 18(2), Κουφοδόντης 3, Ψύλλος Θ., Παπαδόπουλος 14, Τριπολίτης, Χαβιάρας 7(1), Παπαδόπουλος, Ατζελιάνο 7.

ΒΑΟΛ Χίου (Σκυριώτης - Συμιακάκης) Ξυνταριανός 11, Γεωργολόπουλος, Τσιμούνης 12(1), Λουκαράκης 11(3), Μηλιάδης 15(2), Δημινίκος, Φαφαλιός 9(1), Αλούρδας, Σκυριώτης 4, Στείρος, Καραμαούνας, Πιπινιάς.