Header

banner_top

21/04 (EΦΗΒ) ΒΑΟΛ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ 61-67

efivon champ2324

Την πρώτη θέση και συνεπώς την πρόκριση στον τελικό για το εισιτήριο στο final-8 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων κατέκτησε ο ΒΑΟΛ Χίου, παρά την ήττα του στην παράταση (κ.α. 57-57) με σκορ 61-67 απέναντι στον οικοδεσπότη ΗΦΑΙΣΤΟ Λήμνου. Ο Βούρειος, παρά τις τάσεις αυτοχειρίας που επέδειξε στο τελευταίο ματς, κατέκτησε δίκαια την πρώτη θέση μολονότι στην παράταση του σημερινού αγώνα έπαιξε με τη φωτιά… Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΒΑΟΛ να επιβάλει το ρυθμό του και χωρίς να κάνει κάποια φοβερή εμφάνιση, να ελέγχει ριμπάουντ, ρυθμό και σκορ δείχνοντας με την εμπειρία και το βάθος που έχει ως ομάδα, πως δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Κι όσο περνούσε η ώρα με τον Μάριο Αγγελή (12π.) και το καλύτερο ψηλό του Τουρνουά Μιχάλη Ξυνταριανό (17π.) να κυριαρχούν σε περιφέρεια και ρακέτες όλα έδειχναν εύκολη επικράτηση. Σε αυτό συνέτεινε η διαφορά που έφτασε στο +14 για τους πρωταθλητές Χίου, έστω κι αν δεν έλειπαν αρκετές επιπολαιότητες κυρίως στον επιθετικό τομέα. Όλα αυτά μέχρι το σημείο (στο β ημίχρονο) αποβολής του Μάριου Αγγελή ο οποίος ως αρχηγός της ομάδας είχε δηλωθεί τυπικά προπονητής του Βούρειου και τιμωρήθηκε για τις 3 τεχνικές ποινές (2 για διαμαρτυρίες και 1 για αντικανονική αλλαγή) που δέχθηκε ο πάγκος… Στο σοκ αυτό ήρθαν να προστεθούν οι αποβολές με 5 φάουλ των 2 βασικών ψηλών του ΒΑΟΛ (Ξυνταριανός, Αλούρδας) γεγονότα που άλλαξαν άρδην την εικόνα και την ιστορία του αγώνα… Οι γηπεδούχοι παίρνοντας ενέργεια από τη «φλεγόμενη» κερκίδα τους άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά εκμεταλλευόμενοι και την απόλυτη έλλειψη καθαρού μυαλού και λελογισμένων αποφάσεων εκ μέρους των πρωταθλητών Χίου. Με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο οι Λημνιοί έφεραν το παιχνίδι στον πόντο με τους γαλανόλευκους να επιτρέπουν να πάει το ματς στην παράταση με την ομάδα χωρίς 3 πυλώνες της και τους ενθουσιώδεις οικοδεσπότες να έχουν στη διάθεσή τους 5 ολόκληρα λεπτά για να φτάσουν το +13 που θα τους χάριζε μια επική πρόκριση. Ευτυχώς στην παράταση η ομάδα του Πέτρου Συμιακάκη κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά κάτω από το +9 που ήταν το ζενίθ της και την οδηγήσει στο τελικό +6 (61-67) που έδωσε την τιμητική νίκη στον ΗΦΑΙΣΤΟ και την πρώτη θέση (στην 3πλή ισοβαθμία που προέκυψε) στον ΒΑΟΛ Χίου, που όπως και πέρσι κράτησε τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή Βορείου Αιγαίου και θα αντιμετωπίσει το Σαββατοκύριακο το ΗΡΑΚΛΕΙΟ (όπως και πέρσι) για μια θέση στο final-8. Πολύ καλός για άλλο ένα ματς ο Σταμάτης Κουτσουράκης (12(1)) ενώ ανάσες έδωσε (έστω κι αν ο ίδιος δεν είχε) ο επανεμφανιζόμενος μετά από πολύ καιρό Λεωνίδας Μηλιάδης (8(1). Συμπερασματικά ο ΒΑΟΛ χάλασε την καλή εικόνα που είχε για σχεδόν 3 δεκάλεπτα χάνοντας ένα ολόδικό του παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα έδωσε δικαιώματα ακόμα και γι αυτή την ίδια την πρόκριση...

efivikolemnos2324

Ο πρώτος είναι πρώτος όμως και πλέον μετά την αυριανή (22/4) επιστροφή στη Χίο και αφού συγχαρούμε αθλητές, προπονητές και συνοδούς για την επιτυχία, στρέφουμε την προσοχή μας στην αγωνιστική και οργανωτική προετοιμασία για τον τελικό με τους πανίσχυρους Κρητικούς. Μέχρι τότε ένα μεγάλο μπράβο στον ΗΦΑΙΣΤΟ Λήμνου και τον ΠΡΑΜΝΟ Ικαρίας για το ανταγωνιστικό τουρνουά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οικοδεσπότες για την πολύ καλή οργάνωση και φιλοξενία που μας προσέφεραν. Για εμάς τα είπαμε λίγη προετοιμασία και ξανά …Defend the island !!!

Tα δεκάλεπτα: 14-10, 32-31, 47-36, 57-57, παρ. 61-67

Διαιτητές: Στραγαλινός – Κολίλας.

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης) Ξυνταριανός 17, Σαμωνάς 6, Αγγελής 12, Κουτσουράκης 12(1), Δ. Μηλιάδης 8(1), Τσιμούνης, Φαφαλιός 2, Αλούρδας Σ., Αλούρδας Σ., Γεόμελος, Σπυρέλλης 3(1), Φ. Μηλιάδης.