Header

banner_top

15/04 ...ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

cccvvv

Σημαντική εβδομάδα ξεκινάει σήμερα (Δευτ. 15/4) με τα τμήματα του ΒΑΟΛ να αγωνίζονται σε 3 νησιά (Χίο, Λέσβο, Λήμνο) σε 4 διαφορετικές κατηγορίες εκ των οποίων 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα (Εφήβων και Νεανίδων)…

andr2324

Αρχή με το τμήμα ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου το οποίο ξεκινά τη συμμετοχή του στα φετινά play-offs. Την Τετάρτη 17/4 στις 19:30, στο Βούρειο η ομάδα του Πέτρου Συμιακάκη υποδέχεται τον ΕΦΗΒΟ στα πλαίσια της προημιτελικής φάσης των play-offs, του πρωταθλήματος Α΄ Ανδρών της ΤΕ Χίου 2023 - 2024.

vathmolo22324teliki

Με 2-0 από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Βούρειος αναμένεται να γράψει με ευκολία το 3-0 και να προκριθεί στην ημιτελική φάση. Εκεί θα βρει αντίπαλο τον νικητή της σειράς ΙΩΝΕΣ – ΝΟΘ που ξεκινά από το 1-1, με μεγάλο φαβορί τους ΙΩΝΕΣ...

po2324OK

Όποια ομάδα κι αν προκριθεί θα παίξει με τον ΒΑΟΛ με μειονέκτημα έδρας και το μεταξύ τους σκορ να ξεκινάει από 0-2 (η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις 4 νίκες). Στα άλλα ζευγάρια των play-offs ΦΟΒ-ΝΗΡΕΑΣ (2-0) και ΠΥΡΣΟΣ-ΟΜΗΡΟΣ (1-1).

 

vaol2324gyn

Την ίδια μέρα (Τετ. 17/4), στο ίδιο γήπεδο (Βούρειο) και αμέσως μετά (21:00) η σκυτάλη περνά στο τμήμα Γυναικών του ΒΑΟΛ το οποίο υποδέχεται τον ΠΥΡΣΟ στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ΤΕ Χίου. Οι πρωταθλήτριες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα τερματίσουν στην 3η θέση και αναμένουν να μάθουν αντίπαλο μετά το ντέρμπι της επόμενης μέρας (Πεμ. 18/4) ΦΟΒ - ΕΝΩΣΗ στο Κλειστό.

2324WBC

Κι αν για τον Βούρειο το παιχνίδι έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, δεν συμβαίνει το ίδιο για τον ΠΥΡΣΟ που αν νικήσει περνάει στα play-offs όντας 4ος, ενώ αν ηττηθεί μένει εκτός με τον ΑΙΓΕΑ (που εκτίει το ρεπό του) να κερδίζει την 4η θέση.  Πέρα από τη νίκη, που αποτελεί πάντοτε στόχο του Βούρειου, ο Γιάννης Σαμιώτης θα έχει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τεστάρει το βαθμό ετοιμότητας των «νεανίδων» του, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας Γυναικών του ΒΑΟΛ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν της συμμετοχή τους στη Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

 

2024ll

Την Παρασκευή 19/4 ξεκινά το ταξίδι της για τη Λήμνο η πρωταθλήτρια εφήβων (2006+) της ΤΕ Χίου, ομάδα του ΒΑΟΛ. Η χιώτικη αποστολή, με αρχηγό τον Αντιπρόεδρο του ΒΑΟΛ κ. Γιώργο Πατεράκη,  θα βρεθεί στο νησί του Ηφαίστου το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από πτήσεις Χίο - Αθήνα και Αθήνα - Λήμνο και αφού προπονηθεί στο Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» θα παρακολουθήσει τον πρώτο αγώνα (20:00) του 6ου Ομίλου της Β΄ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανάμεσα στον πρωταθλητή ΤΕ Λέσβου ΗΦΑΙΣΤΟ Λήμνου και τον αντίστοιχο της ΤΕ Σάμου ΠΡΑΜΝΟ Ικαρίας.

nean2324champ2

Το Σάββατο  20/4 σαλπάρει για τη Μυτιλήνη η πρωταθλήτρια ομάδα νεανίδων (2006+) της ΤΕ Χίου. Η αποστολή του Βούρειου, με αρχηγό το Μέλος του ΔΣ του ΒΑΟΛ κ. Παναγιώτη Σαλιάρη, αναμένεται να φτάσει στη Λέσβου λίγο μετά τις 10 το πρωί και νωρίς το απόγευμα τις ίδιας μέρα (16:00) θα αντιμετωπίσει στο Γυμναστήριο της Νεάπολης Mυτιλήνης, την πρωταθλήτρια ΤΕ Σάμου ομάδα του ΑΘΛΕΩΝΤΑ. Τα κορίτσια του Γιάννη Σαμιώτη θα προσπαθήσουν να νικήσουν την κούραση του ταξιδιού και την αντίπαλό τους ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή τους στο Τουρνουά.

efivon champ2324

Την ίδια μέρα (Σαβ. 20/4) στις 20:00 ξεκινά και η ομάδα εφήβων την προσπάθειά της. Οι αθλητές του Πέτρου Συμιακάκη θα προσπαθήσουν να κάμψουν την αντίσταση του δυναμικού πρωταθλητή Σάμου ΠΡΑΜΝΟΥ Ικαρίας, ξεκινώντας με το δεξί τη συμμετοχή τους στους αγώνες της Β΄ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.

nean2324champ

Την Κυριακή 21/4 στις 14:00, στο Γυμναστήριο της Νεάπολης Μυτιλήνης, η ομάδα Νεανίδων του ΒΑΟΛ Χίου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Λέσβου ΟΛΥΜΠΙΑ Μήθυμνας. Με νωπές τις αναμνήσεις από την αντίστοιχη περσινή, μεγάλη μάχη για την κατηγορία κορασίδων στη Χίο, τα κορίτσια του Γιάννη Σαμιώτη θα παλέψουν για να πάρουν τη νίκη και μαζί της, αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τον τελικό πρόκρισης στο final-8 του Πανελληνίου Νεανίδων, ξεκινώντας στις 18:00 το ταξίδι της επιστροφής τους στη Χίο (αναμενόμενη άφιξη γύρω στις 21:00). Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με την αναμέτρηση ΟΛΥΜΠΙΑ – ΑΘΛΕΩΝ (Δευτ. 22/4) .

ef2324panig

Την ίδια μέρα (Κυρ. 21/4) η ομάδα εφήβων του ΒΑΟΛ Χίου θα αντιμετωπίσει τον γηπεδούχο ΗΦΑΙΣΤΟ Λήμνου, στις 20:00 στο Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» που αναμένεται να είναι κατάμεστο. Τα αγόρια του Πέτρου Συμιακάκη θα παλέψουν για να πάρουν το «διπλό» και μαζί του τη νίκη – πρόκριση στον τελικό για το εισιτήριο του Final-8 με τον αντίστοιχο «πρωταθλητή Νοτίου Αιγαίου» (Κρήτη – Δωδεκάνησα – Κυκλάδες). Στόχος του ΒΑΟΛ να διατηρήσει, όπως και στις νεάνιδες τα σκήπτρα του …Περιφερειάρχη και να ξεκινήσει το απόγευμα (16:25) της Δευτέρας 22/4 το αεροπορικό ταξίδι της επιστροφής στη Χίο, με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

alloslimno

Καλή εβδομάδα σε όλους λοιπόν, καλή οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στις δύσκολες αποστολές των ομάδων του ΒΑΟΛ Χίου και φυσικά …Defend the island !!!