Header

banner_top

04/04 (ΕΦΗΒ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 48-64

efivon champ2324

Πρωταθλητής Εφήβων, για 3η συνεχόμενη χρονιά, αναδείχθηκε ο ΒΑΟΛ Χίου μετά τη νίκη του (48-64) επί του ΦΟΒ που έγραψε το τελικό 3-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Δίνοντας τέλος σε μια συναρπαστική σειρά τελικών, απέναντι σε έναν πέρα για πέρα αξιόμαχο αντίπαλο, η ομάδα του Πέτρου Συμιακάκη κατέκτησε το 102ο πρωτάθλημα του Βούρειου και το 2ο φετινό μετά από αυτό των Νεανίδων. Με καρδιά πρωταθλητή ο ΒΑΟΛ έχτισε σε όσα είχε θεμελιώσει από χθες και με πάθος έφτασε δίκαια στην ανατροπή και την κατάκτηση του τίτλου. Στο σημερινό παιχνίδι κατάφερε να ανταπεξέλθει στα νεκρά διαστήματα και στις αυτοκαταστροφικές τάσεις που επέδειξε σε αρκετά σημεία του αγώνα, με κινητήριους μοχλούς τους Μάριο Αγγελή (17(3)), Χρήστο Γκλώτσο (17(2)), Σταμάτη Κουτσουράκη (10(1)) και από μηχανής ...Ζαννή τον ψυχρό Σπυρέλλη (8(2)) που με 2 διαδοχικά τρίποντα έβαλε οριστικό τέλος στην υπόθεση κούπα… Σπουδαία δουλειά από κει και πέρα για όλα τα παιδιά των πρωταθλητών που πάλεψαν και προσέφεραν πολλά στην κατάκτηση του τίτλου. Από τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ΦΟΒ που είχε σήμερα τις δικές του σημαντικές απώλειες (Μανδηλαράς, Κουφοδόντης) εξαιρετικός ήταν ο Μ. Συκαλάς (άποντος χθες) που σήμερα έμοιαζε να παλεύει μόνος του τον Βούρειο σκοράροντας 20π. με 4 τρίποντα.

ef2324panig

Ο αγώνας υπήρξε ιδιαίτερα συναρπαστικός με τις 2 ομάδες να αποκτούν και να χάνουν διψήφιες διαφορές εκατέρωθεν. Στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο όμως η εμπειρία, η προσωπικότητα και το μέταλλο του πρωταθλητή, έφεραν το τελικό 48-64 απόρεια του επιμέρους 09-23 (!) του τελευταίου δεκαλέπτου. Πλέον άλλος για Λήμνο (Εφήβων) τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη (Νεανίδων) τράβηξε (19-21/4) με τον ΒΑΟΛ να συνεχίζει το ξέφρενο σερί κατακτήσεων αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Πολλά συγχαρητήρια στον ΦΟΒ για το ανταγωνιστικό του παιχνίδι και την προσπάθεια όλων που έφεραν το συναρπαστικό 3-2 που σήμερα καταχειροκροτήθηκε από το κατάμεστο Κλειστό. Και φυσικά πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά, τους εφόρους και τους προπονητές (ο Πέτρος Συμιακάκης ξαναστέφεται πρωταθλητής τμήματος του ΒΑΟΛ, ως πρώτος προπονητής, μετά από 24 χρόνια) που συνεχίζουν στο δρόμο των επιτυχιών… Κι ας είναι στη Γερμανία ο Στέφανος Σπάρταλης και στη Θεσσαλονίκη ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου (και ο μπαμπάς του φυσικά) και εκτός δράσης λόγω διαβάσματος ο Παύλος Παπαδόπουλος . Κι ας ήταν εκτός και σήμερα Λεωνίδας Μηλιάδης και Γιώργος Γεόμελος … Κι ας ήταν 48ώρες πριν με την πλάτη στον τοίχο και με τον ισχυρό αντίπαλο να έχει 2 μάτς μπολ… Το μεγαλύτερο κατόρθωμα αυτής της ομάδας είναι ότι έχει ξεχάσει να χάνει… Μπράβο σε όλους λοιπόν, παρόντες και απόντες και πλέον …defend the island !!!

Διαιτητές: Πουλάκης - Μασσάς.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 29-28, 39-41, 48-64.

ΦΟΒ (Εσκίδης - Κιρκινέζη) Μπουρνιάς 3(1), Συκαλάς 20(4), Ισκής, Πουργιάζος 4, Ψύλλος 2, Βασιλάκης, Γεωργούλιας 7, Παπαδόπουλος 4, Χαβιάρας, Παπαδόπουλος, Γλύκας 8.

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης - Σκυριώτης) Ξυνταριανός 4, Σαμωνάς 1, Κουτσουράκης 10(1), Αγγελής 17(3), Φαφαλιός, Σκυριώτης, Γκλώτσος 17(2), Αλούρδας 3, Γιαννούτσος 4, Στέλλας 2, Σπυρέλλης 8(2), Πιπινιάς.

aimodosiakiriaki