Header

banner_top

06/03 (ΠΑΙΔ) ΒΑΟΛ - ΝΟΘ 85-60

paidon20224

Εξαιρετική εμφάνιση και σημαντική νίκη (85-60) επί του ΝΟΘ, πέτυχε η ομάδα παίδων (2008+) του ΒΑΟΛ Χίου, το απόγευμα της Τετάρτης (6/3) στο κατάμεστο Βούρειο. Οι αθλητές του Γιώργου Σκυριώτη ήταν σοβαροί και αποτελεσματικοί βάζοντας από την αρχή τους δικούς τους όρους στο ντέρμπι, κατακτώντας απόλυτα δίκαια τη σπουδαία νίκη. Φυσικά πέρα από τους 2 βαθμούς της νίκης και το 2-0 επί ενός αντιπάλου που κατά πάσα πιθανότητα θα ξαναβρεί στο διάβα του (βλ. ημιτελικά) ο Βούρειος, αυτό που μένει από τη σημερινή εμφάνιση του ΒΑΟΛ είναι η βεβαιότητα πως επέστρεψε η φλόγα του πρωταθλητή και μαζί της η πίστη πως αυτή η ομάδα, παρά τη δυσχερή θέση που έχει βρεθεί, μπορεί να κατακτήσει όλα όσα της αξίζουν... Πιεστική άμυνα, λελογισμένες επιθέσεις, έλεγχος ρυθμού και παθιασμένη προσπάθεια ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι των πρωταθλητών. Με καρέ διψήφιων, σχεδόν ολικό rotation και 7 συνολικά σκόρερ, ο ΒΑΟΛ πήρε από την αρχή το προβάδισμα και με ολοκληρωτικό μπάσκετ έφτασε εύκολα στο τελικό +25, απέναντι σε μια ομάδα απόλυτα ανταγωνιστική, με ταλέντο, βάθος, πλάνο και κορμιά που όμως σήμερα προσέκρουσε πάνω σε έναν μανιασμένο Βούρειο... Ο Φώτης Μηλιάδης (26(2)) και ο Μιχάλης Ξυνταριανός (21(1)) ήταν τα σημεία αναφοράς στη γαλανόλευκη επίθεση που είχε οργανωτή τον Σάββα Φαφαλιό (16π.) και πανταχού παρόντα τον Δημήτρη Σκυριώτη (12π.). Υπερπολύτιμη βοήθεια από όλα τα υπόλοιπα παιδιά των νικητών που συνεισέφεραν τα μέγιστα στην σπουδαία εμφάνιση και την πολύτιμη νίκη. Από τον Ναυταθλητικό καλύτερος ήταν ο Αντώνης Απέσσος με 21π. Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά (και των δύο ομάδων) για το δυναμικό αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια παιχνίδι τους, καλή αντάμωση στα ημιτελικά και καλή συνέχεια σε όλους...

Διαιτητές: Πουλάκης - Μασσάς.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 38-28, 63-44, 85-60.

ΒΑΟΛ Χίου (Σκυριώτης) Ξυνταριανός 21(1), Γεωργουλόπουλος, Τσιμούνης 2, Λουκαράκης 2, Μηλιάδης 26(2), Διμηνίκος, Καραμαούνας, Αλούρδας 2, Σκυριώτης 12, Φαφαλιός 16, Στείρος 2, Πιπινιάς 2.

ΝΟ Θυμαινών (Λως) Κουκής, Μυλωνάς, Απέσσος 21, Μπακλής, Λαγκαδούσης 10(1), Πουργιάζος 2, Φιλιμάκης 9(1), Μπελλάκης 9(1), Ποδιάς, Παππάς 2, Λουκάκης 5, Μαντούδης 2.