Header

banner_top

25/02 ...Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ !!!

DSC02129

Στην ιστορία πέρασε ακόμη μία εκδήλωση Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΒΑΟΛ Χίου. Το πρωί της Κυριακής 25/2 πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Βούρειο για μια λαμπρή γιορτή που περιελάμβανε διακρίσεις, πλακέτες, χορευτικά και πολύ συγκίνηση. Ο πατέρας Γεώργιος Χανδρής ευλόγησε την πίτα και ο νέος Πρόεδρος του ΒΑΟΛ καπ. Κήρυκας Ματσέλας χαιρέτησε τους προσκεκλημένους και τους αθλητές που είχαν κατακλύσει το Βούρειο.

DSC02117

Έκανε μια σύντομη αναδρομή στα 35 χρόνια ζωής του ΒΑΟΛ αναφέροντας τους κυριότερους σταθμούς της ολόλαμπρης ιστορίας του, ευχήθηκε πρόοδο και επιτυχίες στους 200 και πλέον αθλητές καλαθοσφαίρισης και στις 130 γυμνάστριες του τμήματος ρυθμικής και μέσα σε χειροκροτήματα παρέδωσε το μικρόφωνο στην Άσπα Συρρή που και φέτος ήταν επιφορτισμένη με τον ρόλο της …παρουσιάστριας.

DSC02114

Υπό το βλέμμα της μεγάλης απούσας Δέσποινας Κουτουβίδη, απονεμήθηκαν Κύπελλα και μετάλλια στις 8 ομάδες του ΒΑΟΛ που πρώτευσαν την περσινή αγωνιστική περίοδο Γυναικών (Κύπελλο & Πρωτάθλημα) και Πρωταθλήματα Ανδρών, Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων  καθώς και το …τριπλό βραβείου 1ου σκόρερ (Ανδρών, Εφήβων, Παίδων) στον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου.

DSC02118

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής το τμήμα Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής του ΒΑΟΛ παρουσίασε 2 εξαιρετικά χορευτικά προγράμματα σε χορογραφία της Χριστίνας Γιανκούλα. Στις ομάδες της Ρυθμικής που έφεραν στο Βούρειο το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο πέρσι το καλοκαίρι απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα, όπως και στα παιδιά της Ακαδημίας Καλαθοσαφίρισης με τις περισσότερες παρουσίες σε προπονήσεις και αγώνες. Στη συνέχεια ο ΒΑΟΛ τίμησε τον αειθαλή πρωταθλητή του Κώστα Καρατσιώλη, τον βετεράνο παράγοντα Κώστα Παντελάρα αλλά και τους 2 διεθνείς καλαθοσφαιριστές του Στέφανο Σπάρταλη και Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου, που συνεχίζουν την καριέρα τους σε Ολυμπιακό και Άρη Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

DSC02356

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΒΑΟΛ καπ. Κήρυκας Ματσέλας στον «αδελφό» Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδίων «ο Γεώργιος Βούρος» που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια δράσης και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Χίου. Ακολούθησε το καθιερωμένο Ειδικό Βραβείο «Καπετάν Στρατής Ματσέλας» που φέτος δεν ήταν ένα αλλά δύο.

mammats

Κι αυτό γιατί το 10ο Βραβείο δεν απονεμήθηκε ποτέ καθώς η προγραμματισμένη το 2020 εκδήλωση είχε αναβληθεί λόγω covid… Έτσι με 4ετή καθυστέρηση το βραβείο κατέληξε στα χέρια του Στέλιου Μαμουνή με τη χήρα του ιδρυτή του ΒΑΟΛ κ. Μαρία Ματσέλα να «πνίγει» στην αγκαλιά της τον 4ετή πλέον φοιτητή της κτηνιατρικής.

DSC02676

Επιστροφή στο σήμερα και στο 11ο Ειδικό Βραβείο «Καπετάν Στρατής Ματσέλας» που απονεμήθηκε μέσα σε …χαλασμό στη Μαρία Σουλίκα. Η συγκίνηση κορυφώθηκε με την τιμητική πλακέτα που απονεμήθηκε στον Επίτιμο, πλέον, Πρόεδρο του ΒΑΟΛ κ. Μάρκο Γ. Ψώρρα που επί μία εικοσαετία υπηρέτησε τον Βούρειο κάνοντας τον ένα από τα πλέον πολυνίκη πολυπληθή και επιτυχημένα σωματεία Καλαθοσφαίρισης και Γυμναστικής στην Ελλάδα. Την πλακέτα μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα και συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα παρέδωσαν οι άλλοι 2 από τους …3 σωματοφύλακες του ΒΑΟΛ την εικοσαετία που πέρασε, Παντελής Βούλικας (ισόβιος προπονητής όπως τον προσφώνησε η εκφωνήτρια και Γιώργος Πατεράκης Αντιπρόεδρος ΔΣ.

DSC02695

Στην αντιφώνησή του ο πιο επιτυχημένος αθλητικός παράγοντας της Χίου και όχι μόνο, συνοδευόμενος από τα 2 (εκ των τεσσάρων) εγγονιών του ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει ο ΒΑΟΛ της γειτονιάς μας, η ΒΑΟΛάρα που καμαρώνει όλη η Ελλάδα… Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους επισήμους που τίμησαν με την παρουσία τους τον Βούρειο να συγχαίρουν το Διοικητικό Συμβούλιο για την εντυπωσιακή γιορτή.

IMG 0a28a21dd8586e0acbc77a4b3e989117 V

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιώργο Κριτούλη για την ηχητική εγκατάσταση, το κατάστημα αθλητικών Fair Play για τις δωροεπιταγές, τον κ. Δημήτρη Ζαφείρη για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και την παροχή των φωτογραφιών της ανάρτησης, τον Άτλα Νεοχωρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου για τα τραπεζοκαθίσματα, καθώς και τον κ. Σταμάτη Βλαχάκη (Κιαπίκια) για τη μεταφορά τους από και προς το Βούρειο.

IMG 6218fe73d242f0540d29abde11f877b0 V

Ευχαριστούμε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, όλους όσους δούλεψαν για την άρτια διοργάνωση καθώς και όλους του αθλητές, τους γονείς, τους προπονητές και τους φίλους του ΒΑΟΛ που έκαναν το Βούρειο να φαίνεται μικρό. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά…

Θα ακολουθήσουν περισσότερες φωτογραφίες...