Header

banner_top

18/02 (ΠΑΙΔ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 64-60

paidon20224

Την ήττα με σκορ 64-60 γνώρισε η ομάδα παίδων (2008+) του ΒΑΟΛ Χίου από την αντίστοιχη του ΦΟΒ στο κατάμεστο Βούρειο. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Βούρειος μένει πίσω με 0-2 γεγονός που δυσκολεύει πολύ την προσπάθεια για τη διεκδίκηση της κατάκτησης του τίτλου για μια ακόμη χρονιά. Οι αθλητές του Γιώργου Σκυριώτη πάλεψαν για το θετικό αποτέλσμα, αλλά στα τελευταία κρίσημα λεπτά έκαναν σωρεία λαθών και ουσιαστικά προσέφεραν τη νίκη στον αντίπαλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τρίποντο του Φώτη Μηλιάδη που έφερε το σκορ στο 58-60 με την ψυχολογία και το μομέντουμ με το μέρος του, ο Βούρειος όχι μόνο έχασε απίστευτες ευκαιρίες για να πάρει το ματς (πχ χαμένο λέι απ χωρίς αντίπαλο) αλλά πέταξε στα σκουπίδια και τις 2 τελευταίες επιθέσεις (μετά από τάιμ άουτ) με τη μπάλα να μένει ουσιαστικά στα χέρια των παικτών του ΒΑΟΛ... Οι παίκτες του Βροντάδου ήταν εύστοχοι από την άλλη και με 6 συνεχόμενες βολές έγραψαν το τελικό 64-60 και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και πολλές εναλλαγές στο σκορ και έντονα συναισθήματα ενώ συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά και των δύο ομάδων για τον όμορφο αγώνα αλλά κυρίως για το ήθος και τα απόλυτα αθλητικά πλαίσια που πραγματοποιήθηκε μια δυνατή αναμέτρηση με πάρα πολλές δυνατές μονομαχίες. Ο αγώνας ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, αφού ακόμα κι όταν ο ΦΟΒ πήρε διαφορά 10 πόντων στην 3η περίοδο, είδε τους τυπικά φιλοξενούμενους όχι μόνο να ανατρέπουν την κατάσταση αλλά και να κερδίζουν προβάδισμα που ισοδυναμούσε με παράσταση νίκης. Τακτικά ο ΦΟΒ με άμυνα ζώνης κατάφερε να περιορίσει τα ατού του ΒΑΟΛ και να ρίξει το ρυθμό των πρωταθλητών, ενώ ο Βούρειος από την άλλη δεν κατάφερε κάτι ανάλογο για τους Σ. Ψύλλο (23(3)) και Φ. Παπαδόπουλο (18(2)) που πέτυχαν τους 41 από τους 64 πόντους της ομάδας του και μαζί με τον Δ. Πουριάζο (13π.) ήταν οι μοναδικές απειλές. Ο ΒΑΟΛ δεν πίεσε, έχασε πολλά κρίσημα ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες (και τρίτες) επιθέσεις στον αντίπαλο και στο τέλος, παρά τη σημαντική βοήθεια που είχε από την κερκίδα, έχασε το καθαρό μυαλό του και μαζί του μια πολύ σημαντική νίκη. Ο Φώτης Μηλιάδης (17(4)), ο Μιχάλης Ξυνταριανός (11π.) και ο Γιώργος Πιπινάς (9(1)) οδήγησαν επιθετικά τους πρωταθλητές χωρίς να παραβλέπουμε τη συνεισφορά όλων των παιδιών που προσπάθησαν για το καλύτερο. Πλέον ο ΒΑΟΛ στρέφει την προσοχή του στα εναπομείναντα ματς του πρωταθλήματος προσβλέποντας σε νίκες που θα του φέρουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα εν' όψει play-offs, όπου ο Βούρειος θα πρέπει να βρει τον καλό του εαυτό και τη χαμένη αυτοπεποίθησή του ώστε να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει. Ταλέντο και πίστη υπάρχουν οπότε, μετά τα συγχαρητήρια στον αντίπαλο, δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε με ζήλο στις προπονήσεις, να αναγνώσουμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας κι από κει και πέρα με μαχητική ψυχή να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει... και μας αξίζουν όλα όσα στερήσαμε απόψε από τους εαυτούς μας... Καλή συνέχεια σε όλους...

Διαιτητές: Μασσάς - Δέδες.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 34-30, 50-44, 64-60.

ΦΟΒ (Κιρκινέζη - Μηλιάτης) Μπουρνιάς, Βασιλάκης, Παχνός 1, Πουργιάζος 13, Ψύλλος Σ. 23(3), Κουφοδόντης 6, Ψύλλος Θ. 2, Παπαδόπουλος 18(2), Κυπριωτέλλης, Χαβιάρας 1, Παπαδόπουλος, Μπογής.

ΒΑΟΛ Χίου (Σκυριώτης) Ξυνταριανός 11, Γεωργουλόπουλος, Τσιμούνης 5(1), Λουκαράκης 3(1), Μηλιάδης 17(4), Δημινίκος, Φαφαλιός 7, Αλούρδας 1, Σκυριώτης 7, Στείρος, Καραμαούνας, Πιπινιάς 9(1).