Header

banner_top

20/12 (ΕΦΗΒ) ΒΑΟΛ - ΦΟΒ 70-61

ef2324panig

Το ένα από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου πρωταθλήματος εφήβων (2006+) έκανε στο κατάμεστο Βούρειο ο ΒΑΟΛ Χίου επικρατώντας με 70-61 επί του ισχυρού ΦΟΒ στο ντέρμπι που ολοκλήρωσε το 2023 για τις 2 ομάδες. Οι πρωταθλητές χειμώνα του Πέτρου Συμιακάκη, παρά το ότι έπαιξαν με τη φωτιά και παρά τις σημαντικές απουσίες τους, έδειξαν ψυχικό σθένος και έφτασαν δίκαια στη νίκη απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο που βοήθησε να μέγιστα ώστε ο κόσμος να ευχαριστηθεί ένα ντέρμπι με τα όλα του. Ο ΦΟΒ αιφνιδίασε τον Βούρειο στο ξεκίνημα και πήρε προβάδισμα με 0-7. Οι πρωταθλητές συνήλθαν γρήγορα και με κινητήριο μοχλό τον Μάριο Αγγελή (9π.) και αιχμές τον Λεωνίδα Μηλιάδη (19(2)) και κυρίως τον από μηχανής Χρήστο Γκλώτσο (19(1)) που τόσο έχει λείψει φέτος ελέω Πανελληνίων, όχι μόνο ανέτρεψε γρήγορα την κατάσταση (18-11 το δεκάλεπτο) αλλά πήρε και διψήφια διαφορά που όμως γρήγορα εξανεμίστηκε για να φτάσουμε τελικά στο 39-35 της ανάπαυλας... Κορυφαίος σε όλο το πρώτο μέρος ο απροσπέλαστος Στέλιος Αλούρδας (10π.), που αν και ασθενής όρθωσε ...Πελλιναίο σε άμυνα και επίθεση και κυριάρχησε απέναντι στους εξαιρετικούς ψηλούς του ΦΟΒ. Στην επανάληψη ο ΒΑΟΛ διατηρούσε εύθραυστο προβάδισμα 5-7 πόντων στο μεγαλύτερο μέρος της, με τους Σταμάτη Κουτσουράκη (6π.) και Αντώνη Σαμωνά (5π.) να συνεισφέρουν τα μέγιστα. Στις αρχές της 4ης περιόδου (49-47) με το ντέρμπι στο ζενίθ του, ο ΒΑΟΛ χάνει τον οργανωτή του Μάριο Αγγελή με 5 φάουλ και με τον ασθενή Σάββα Φαφαλιό εκτός 12άδας δείχνει πως οδεύει προς ήττα... Εκεί ευτυχώς μίλησε ξανά η καρδιά του πρωταθλητή και με ένα ξέσπασμα επιθετικού μπάσκετ (21-14 το δεκάλεπτο) ο ΒΑΟΛ έφτασε στη σπουδαία νίκη που θυμίζουμε είναι το πρώτο από τα τρία βήματα που στέφουν πρωταθλητή. Παρά τα νεκρά διαστήματα στον αγώνα, παρά τις ...αυτοκτονικές τάσεις, τις 5 στις 15 ελεύθερες βολές και τα πολύ κακά ποσοστά στα σουτ, ο ΒΑΟΛ πήρε τη σημαντική νίκη δείχνοντας πως και στη μέτρια μέρα του μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Σπουδαία συνεισφορά από όλα τα παιδιά του ΒΑΟΛ που κατέθεσαν ψυχή και νίκησαν δίκαια. Από τον ψυχωμένο ΦΟΒ που έδειξε πως δίκαια είναι συνδιεκδικητής του τίτλου και θα δούμε ακόμα δυνατότερα ντέρμπι στη συνέχεια, καλύτερος ήταν ο Πέτρος Πατελίδας (16(4)) με τον Μ. Γεωργούλια (13(1)) και τον Λούη Μανδηλαρά (13π.) να ακολουθούν. Πολλά μπράβο και στις 2 ομάδες για το δυναμικό, αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια, ντέρμπι που έδωσαν και φυσικά πολλά μπράβο στον Πέτρο Συμιακάκη και όλους τους συνεργάτες του και κυρίως στα μαγκάκια με τα γαλανόλευκα που έκλεισαν το 2023, στην κορυφή, όπως έχουν μάθει τόσα χρόνια κι ας ξεχνούν κάποιοι ότι αυτή η ομάδα (η εφήβων) έχει δώσει 2 διεθνείς στις εθνικές ομάδες Στέφανο Σπάρταλη (2006 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) και Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου (2008 ΑΡΗΣ Θεσ.)... Καλή συνέχεια και καλές Γιορτές σε όλους !!!

Διαιτητές: Πουλάκης - Δέδες.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 39-35, 49-47, 70-61.

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης - Σκυριώτης) Ξυνταριανός, Σαμωνάς 5, Κουτσουράκης 6, Αγγελής 9, Μηλιάδης 19(2), Γιανούτσος 2, Γκλώτσος 19(1), Αλούρδας 10, Στέλλας, Σκυριώτης, Σπυρέλλης, Τσιμούνης.

ΦΟΒ (Πατελίδας - Κιρκινέζη) Μπουρνιάς, Συκαλάς, Ψύλλος 5(1), Μανδηλαράς 13, Πατελίδας 16(4), Κουφοδόντης, Γεωργούλιας 13(1), Πουργιάζος, Παχνός, Χαβιάρας, Παπαδόπουλος 8(2), Γλύκας 6.