Header

banner_top

01/11 (ΝΕΑΝ) ΑΙΓΕΑΣ - ΒΑΟΛ 43-51

2324nean

Το πρώτο, από τα τρία βήματα που είναι απαραίτητα για τη back to back κατάκτηση του του τίτλου στην κατηγορία, έκανε ο ΒΑΟΛ Χίου επικρατώντας του ΑΙΓΕΑ με 43-51 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Νεανίδων της ΤΕ Χίου. Τα κορίτσια του Γιάννη Σαμιώτη και της Σόνιας Μάρχις, παρά το αρχικό τους αγχωμένο ξεκίνημα, βελτίωσαν την εικόνα τους και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο πιστοποίησαν τον τίτλο του φαβορί και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση παρά τη σθεναρή αντίσταση των γηπεδούχων. Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του ο ΑΙΓΕΑΣ αιφνιδίασε πλήρως τον απρόσεκτο και αγχωμένο Βούρειο και πήρε διψήφια διαφορά (!) στην Α΄ περίοδο, για να επέλθει ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά και να φτάσουμε στο 14-11. Στη 2η περίοδο ο ΒΑΟΛ πίεσε και πέρασε μπροστά στο σκορ για να ακολουθήσει ένα κακό δίπλεπτο που έφερε και πάλι τις γηπεδούχες στη θέση του οδηγού στην ανάπαυλα (24-23). Στην επανάληψη οι πρωταθλήτριες έδειχναν πως πατούν καλύτερα, έβρισκαν όλο και πιο συχνά λύσεις απέναντι στην κλειστή ζώνη των γηπεδούχων, χωρίς όμως να μπορούν να πάρουν διαφορά μεγαλύτερη των 5π. Στην τελευταία περίοδο ο ΒΑΟΛ ήταν καλύτερος και έφτασε φυσιολογικά στην επικράτηση οδηγούμενος επιθετικά από την Ντορίνα Οικονόμου (22(2)), την Αντιγόνη Πρελιά (10(2)) και τη Μαρία Σουλίκα (9(1)). Γενικά ο νεανικός ΑΙΓΕΑΣ έβαλε δύσκολα στον πρωταθλητή, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν δίκαια το χειροκρότημα των αρκετών φιλάθλων που παρακολούθησαν τις προσπάθειές τους. Από τον ΑΙΓΕΑ καλύτερες οι Καλαφάτη (17(3)) και Τσέτσερη (12π.). Μέτρια σε αδρές γραμμές η απόδοση των κοριτσιών του Βούρειου που πάντως έστω και έτσι πήραν το πολύτιμο δίποντο και πλέον συνεχίζουν τη δουλειά ώστε να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθειά τους και καλή συνέχει σε όλες...

Διαιτητές: Μασσάς - Καρλαύτης.

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 24-23, 32-35, 43-57.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμή - Κανελλόπουλος) Χαψιά, Μαρνέζη, Μπογή 3, Τσέτσερη 12, Καλαφάτη 17(3), Φραγκάκη 2, Μπουγιούκα 2, Καλαμάρη, Βυζανιάρη 2, Παφυλα, Καλουτά, Ζήκα 3.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης - Μαρχίς) Οικονόμου 22(2), Σ. Πατεράκη 1, Πρελιά 10(2), Σουλίκα 9(1), Κουϊμάνη, Βαβάκα 4(1), Μ. Πατεράκη, Αμέντα, Πατάπη 5, Πάντζη, Κουσκουσάκη, Χαβιάρα.