Header

banner_top

17/05 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ - ΙΩΝΕΣ 80-75

202223MEN

Προβάδισμα με 3-2 πήρε η ομάδα Ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου, στα play offs και πλέον θέλει μία νίκη στα 2 επόμενα παιχνίδια για να πάρει την πρόκριση στον τελικό όπου περιμένει ο ΝΟΘ. Ο αγώνας ξεκίνησε με ζέσταμα στο Βούρειο αλλά μας "πρόδωσε" η μπασκέτα όπου έκαναν ζέσταμα οι φιλοξενούμενοι κι έτσι μετά από συμφωνία διαιτητών, ΤΕ Χίου και αντιπάλων ομάδων η δράση μετακόμισε στο Κλειστό... Εκεί ο ΒΑΟΛ πήρε μικρό προβάδισμα στην αρχή και σε μια κλειστή αναμέτρηση κατάφερε να ξεφύγει πρόσκαιρα με +7 για να πάμε στην ανάπαυλα με +3 (41-38). Στα πρώτα λεπτα της επανάληψης τα πιτσιρίκια του Μανώλη Χατζηλάμπρου πήραν φωτιά, βελτίωσαν αισθητά την εικόνα τους και παίζοντας πιεστική άμυνα έφτασαν τη διαφορά στο +17 πολύ γρήγορα. Στην τελευταία περίοδο ο ΒΑΟΛ πίεσε κι άλλο πήρε διαφορά 21 πόντων (!) παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ και κάπου εκεί ...αποφάσισε ότι το παιχνίδι έπρεπε να ξαναγίνει ντέρμπι... Πολύ κακές επιλογές στην επίθεση, χαμένες βολές, χαλαρώτητα στην άμυνα και αχρείαστα φάουλ σε συνδυσμό με την επιθετική αφύπνιση των ΙΩΝΩΝ κάλυψαν μεγάλο μέρος της διαφοράς... Ευτυχώς στα τελευταία κρίσημα δευτερόλεπτα τα καθοριστικά ριμπάουντ κερδήθηκαν κάποιες από τις βολές μπήκαν και το 80-75 σφράγισε τη νίκη του ΒΑΟΛ και το 3-2. Ο Χρήστος Χατζηλάμπρου (έπαιξε Παρασκευή, έπαιξε Σάββατο, ταξίδεψε Κυριακή, έπαιξε Δευτέρα, ταξίδεψε Τρίτη, έπαιξε Τετάρτη όπως και οι υπόλοιποι 4 παίδες καθώς δεν έπαιξαν οι τραυματίες Μηλιάδης και Αλούρδας) σκόραρε 30(3) με τον Στέφανο Ζαχαρία να ακολουθεί με 15π. Άλλους 19π. πρόσθεσαν οι γαλανόλευκοι πύργοι (Πιζάνιας 11 και 8 Καρατσιώλης) ενώ 11 ακόμα είχε ο Γιάννης Σαμιώτης, με σπουδαία συνεισφορά και από τους δέκα που αγωνίστηκαν σήμερα. Από τους ΙΩΝΕΣ ξεχώρισαν ο πρωτοεμφανιζόμενος φέτος Πάρδος (21(1)) και ο Αλεξάκης (21(2)). Πλέον ο ΒΑΟΛ έχοντας φτάσει τις 3 νίκες στη σειρά στρέφει την προσοχή του στην επόμενη αναμέτρηση με τους ΙΩΝΕΣ στοχεύοντας στην 4η νίκη που θα σημάνει αυτόματα πρόκριση στον τελικό. Καλή συνέχεια σε όλους...

Διαιτητές: Ντίγκο - Μασσάς.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 41-38, 66-51, 80-75.

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου) Γκλώτσος 3, Ζαχαρίας 15, Παπαδόπουλος, Αγγελής, Κουτσουράκης, Καρατσιώλης 8, Χατζηλάμπρου 30(3), Πιζάνιας 11, Ξηνταριανός, Φίλος 2, Σαμιώτης 11, Γεόμελος.

ΙΩΝΕΣ (Λαγός - Γαλάτουλας) Λαμπρινούδης 4, Σερέπας, Σκουφάρας 3(1), Μπράτος 2, Δημόπουλος, Χατζηλάμπρου 3, Αλεξάκης 21(2), Μπεκρής 15(2), Τσίγκας 3, Νατσικόπουλος, Καΐτης 3(1), Πάρδος 21(1).