Header

banner_top

15/05 (ΠΑΙΔ) ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΒΑΟΛ 67-59

23pedes

Την ήττα με σκορ 67-59 γνώρισε από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ η ομάδα παίδων του ΒΑΟΛ Χίου, χάνοντας την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα από την περιφέρειά μας που θα προκριθεί σε final-8 ενός Πανελληνίου Παίδων. Η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό στο Α΄ ημίχρονο καταγράφοντας διαφορές που έφθασαν στο +11π. στο ζενίθ τους. Με όπλο την επίθεση όπου Χατζηλάμπρου (18(3)) και Μηλιάδης (18(1)) έσερναν τον χορό, ο Βούρειος ήταν συνεχώς μπροστά, παρά τα κενά στην άμυνα. Έτσι με τον πίνακα να δείχνει 37-42 υπέρ των πρωταθλητών Βορείου Αιγαίου όλα ήταν ανοικτά στην επανάληψη. Εκεί δυστχυχώς η καλή εικόνα του ΒΑΟΛ χάλασε και από 42 πόντους παραγωγικότητα πέσαμε στους 17 (!) (8 + 9 σε κάθε δεκάλεπτο) συνέπεια του πολύ "κλεισίματος" του Χατζηλάμπρου (πέτυχε 3π. στο Β΄ μέρος) και της απώλειας κάποιων εύκολων σουτ... Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ προσπέρασε για πρώτη δορά στο 3ο λεπτό της Γ΄ περιόδου κι από κει και πέρα το ντέρμπι άναψε. Ακόμα κι έτσι ο ΒΑΟΛ κτυπούσε τη νίκη μέχρι το τελευταίο δίπλεπτο καθώς πέρα από τους 2 σκόρερ του Βούρειου που προαναφέραμε Αγγελής (9(1)) και Αλούρδας (9π.) σκόραραν κάποιους από τους λιγοστούς πόντους των Πρωταθλητών Χίου. Το άλλο πρόβλημα άκουγε στο όνομα Αλέξης Μακράκης (γιος του κόουτς του Ηρακλείου) ο οποίος στα κρίσημα σημεία πέτυχε δύσκολους πόντου και σημειώνοντας συνολικά (25(1)) οδήγησε την ομάδα του στο final-8. Συμπερασματικά, όπως έλεγαν και οι ειδικοί, ο αγώνας ήταν ένα δυνατό ντέρμπι ανάμεσα σε 2 ισοδύναμες ομάδες. Το ΗΡΑΚΛΕΙΟ βελτίωσε αισθητά την εικόνα του στο Β΄ μέρος, είχε ισοροπία στην επίθεσή του στα 2 μισά του αγώνα και τελικά προκρίθηκε δίκαια, γεγονός για το οποίο το συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Εμείς όντας ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για την ομάδα μας, επιστρέφουμε στη Χίο γνωρίζοντας πως παλέψαμε και είτε από το άγχος μας, είτε από λεπτομέρειες, είτε από μικρά λάθη δεν πετύχαμε τον στόχο μας που παραμένει όνειρο για το χιώτικο μπάσκετ. Ευχόμαστε σύντομα η Χίος και το Βόρειο Αιγαίο να βρεί μια ομάδα που θα διεκδικήσει τόσο δυνατά την πρόκρισή της σε ένα final-8 κι όσο για μας συνεχίζουμε να παλεύουμε για όσα ονειρευόμαστε και κυρίως να πηγαίνουμε ότι αγαπάμε ψηλότερα... Μπράβο σε όλους σας μάγκες μην σταματάτε να ονειρευόσαστε ποτέ και κυρίως ...Defend the island !!!

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 21-18, 14-08, 16-09.
Διαιτητές: Σιδερής - Περδέτζόγλου

Ηράκλειο ΟΑΑ (Μακράκης): Κοντογιάννης 14, Μοχαμεντ-Κριτσωτάκης 5, Χαλαμπαλάκης 3, Λογοθέτης Σ., Καραπιδάκης 12, Δασκαλάκης 8(2), Μακράκης 25(2), Μαστοροδήμος, Τσαγκαράκης

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου) Ξηνταριανός, Σαμωνάς 2, Αγγελής 9(1), Μηλιάδης 18(1), Σκυριώτης, Χατζηλάμπρου 18(4), Αλούρδας Στελ. 9, Τσιμούνης, Κουσκουσάκης, Πιπινιάς, Αλούρδας Σταυρ., Γεόμελος 1, Κουτσουράκης 2, Σπυρέλης, Λουκαράκης.