Header

banner_top

12/05 (ΚΟΡ) ΒΑΟΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ Μ. 57-52

23kor

Φοβερό ντέρμπι και μεγάλη νίκη για τον ΒΑΟΛ Χίου ο οποίος επικράτησε στην παράταση (45-45) με 57-52 επί του ισχυρού πρωταθλητή Λέσβου ΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Μήθυμνας στο Κλειστό. Ο αγώνας ήταν μια συναρπαστική αναμέτρηση που έσπασε καρδιές και κρίθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο μετά από εναλλαγές στο σκορ, αγωνία, ανατροπές και όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα μεγάλο ντέρμπι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο ΒΑΟΛ μπήκε καλύτερα στον αγώνα διατηρώντας συνεχώς το προβάδισμα χωρίς όμως να μπορέσει να ξεφύγει στο σκορ 10-08, 19-18 (ημίχρονο) σε ένα νευρικό παιχνίδι με χαμηλό σκορ και αρκετές χαμένες επιθέσεις και πολλές χαμένες βολές κυρίως για τις γηπεδούχες. Στο 2ο μέρος οι πρωυταθλήτριες Λέσβου εκμεταλεύτηκαν τα πάρα πολλά χαμένα ριμπάουντ του Βούρειου και με δεύτερες (και τρίτες) επιθέσεις πήραν τα ηνία του σκορ φτιάχνοντας ακόμα και διψήφια διαφορά στην 4η περίοδο... Κάπου εκεί (στα μέσα της 4ης περιόδου) εμφανίστηκε μετά από πολύ καιρό μια φίλη από τα παλιά η οποία με 8 υπερπολύτιμους πόντους σφράγισε τόσο την ανατροπή από το +10 όσο και τη νίκη στην παράταση. Αυτή δεν ήταν άλλη από την Ολυμπία Πατάπη που μαζί με την ακούραστη ψυχάρα Σταυρούλα Πατεράκη (έπαιξε 45 λεπτά μαρκάροντας, πιέζοντας και οργανώνοντας) και την καίρια εκτελέστρια Αντιέλια Πρελιά (από 8(1) η κάθε μία) έβαψαν γαλανόλευκη τη νίκη μέσα σε πανηγυρισμούς. Και φυσικά αυτές δεν ήταν οι μόνες καθώς σήμερα ο Μανώλης Χατζηλάμπρου έβγαζε πραγματικά λαγούς από το καπέλο του παίρνοντας πόντους από 10 (!!!) αθλήτριές του με παραγωγικότερες τις Εβίτα Βαβάκα (6(1)), Μαρία Πατεράκη (6π.), Νικολέττα Τσιμπούκα (5π.) και Παναγιώτα Κωνσταντάκη (5π.). Λιοντάρι η Δέσποινα Νεαμονίτη που παρά τον τραυματισμό της έσφιξε τα δόντια βοηθώντας έστω και κουτσαίνοντας για ένα ημίχρονο και σπουδαία συνεισφορά από όλα τα κορίτσια του Βούρειου που πήραν μια νίκη καρδιάς απέναντι σε έναν δυνατό και καλοδουλεμένο αντίπαλο που υπερτερούσε σε ύψος και δύναμη... Έστω κι έτσι πάντως το ...στρουμφοχωριό του ΒΑΟΛ πήρε τη σπουδαία ροζαλία και τώρα με συγκέντρωση και προσοχή θα παίξει αύριο στις 16:00 με τον ΙΚΑΡΟ Ικαρίας στοχεύοντας στη νίκη και στο ...βίρα τις άγκυρες της Κυριακής με προορισμό το ΜΕΤΣ. Από το δυναμικό συγκρότημα του κόουτς Καραγιάννη που πάλεψε ισάξια για τη νίκη και κέρδισε το σεβασμό όλων στο Κλειστό, ξεχώρισε η Ευαγγέλου με 18(1). Πολλά μπράβο σε όλα τα κορίτσια που χάρισαν τόσες συγκινήσεις στους τυχερούς που απόλαυσαν το χιτσκοκικό τους ντέρμπι, συγχαρητήρια σε νικητές και ηττημένους και καλή συνέχεια σε όλους...

Τα δεκάλεπτα: 10-08, 19-18, 31-33, 45-45, 57-52.

Διαιτητές: Ψύχας - Βάγγαλης.

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου) Τσιμπούκα 5, Πατεράκη Σ. 8(1), Πρελιά 8(1), Τακτικού 4, Νεαμονίτη, Βαβάκα 6(1), Πατεράκη Μ. 6, Αμέντα, Πατάπη 8, Δαμηλάκη 3(1), Κουσκουσάκη 4, Κωνσταντάκη 5.

ΟΛΥΜΠΙΑΣ Μήθυμνας (Καραγιάννης) Μαριόλα 9(1), Ανδριώτη, Τεκέ 4, Βουρτζούμη 8, Τριανταφύλλου 2, Ιωσιφέλλη 2, Ευαγγέλου 18(1), Κούτσου, Τσάγγα, Λόγγιου 9(2), Βάλαρου.