Header

banner_top

28/05 (ΑΦΙΕΡ) ...ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

19/09/2011. Ο ΒΑΟΛ Χίου διοργανώνει Τουρνουά Νεανίδων - Εφήβων (2 τμημάτων του Βούρειου που κατέκτησαν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα 2011 - 2012) στη μνήμη του Στέφανου Γρηγοριάδη, που έχει φύγει από τη ζώη, αδόκητα, πριν λίγο καιρό... Φίλος του Βούρειου, εραστής του αθλητισμού και πατέρας των αθλητών του ΒΑΟΛ Γιώργου, Ραφαήλ και Καλλιόπης Γρηγοριάδη ο Στέφανος ξαναζωντανεύει μέσα από τα όμορφα ματς όπου αγωνίζονται (και ειδικά στο ντέρμπι νεανίδων) πρωταγωνιστούν τα παιδιά του. Πάμε να θυμηθούμε τη σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται με βίντεο...

19/09 ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

tel_3

επιτυχία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο Κλειστό, το Τουρνουά μπάσκετ που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Στέφανου Γρηγοριάδη. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του Κλειστού για να παρακολουθήσει τους ενδιαφέροντες αγώνες αλλά και για να προσφέρει με τον τρόπο του σε έναν καλό σκοπό μιας και το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα εισιτήρια του αγώνα παραδόθηκε στην οικογένεια του εκλιπόντος. Αξίζει να σημειωθεί πως το προαιρετικό εισιτήριο πλήρωσαν αρκετοί άνθρωποι του μπάσκετ, έστω κι αν δεν ήταν παρόντες στον αγώνα. Ευχαριστούμε τον Υπεροργανισμό του Δήμου της Χίου για τη διάθεση του Κλειστού Γυμναστηρίου, τα Σωματεία που συμμετείχαν στο Τουρνουά, την ΤΕ Χίου υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε, τον Σύνδεσμο Διαιτητών και τoν Σύνδεσμο Κριτών Χίου, τα μέλη των οποίων προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά για την προβολή των αγώνων και φυσικά όλους όσους στήριξαν με τον τρόπο τους την οικογένεια Γρηγοριάδη.

 

ΑΙΓΕΑΣ (ν) - ΕΝΩΣΗ (γ) 47 – 31

 

 enosi_1

Στον αγωνιστικό τομέα το Τουρνουά ξεκίνησε με τον αγώνα ΑΙΓΕΑΣ (νεαν.) – ΕΝΩΣΗ (γυν.). Οι νεάνιδες του ΑΙΓΕΑ πήραν εύκολα και δίκαια τη νίκη με σκορ 47 – 31 απέναντι στο μαχητικό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ. Με τις νεαρές αθλήτριες του ΑΙΓΕΑ να επιβάλουν από νωρίς το ρυθμό τους και τις «Ενωσίτισες» να μην μπορούν να αντιδράσουν, ιδιαίτερα στο 1ο μισό του αγώνα, η ψαλίδα του σκορ άνοιξε με τον πίνακα στο ημίχρονο να γράφει 33 – 08. Στο β΄ ημίχρονο οι αθλήτριες του Πέτρου Συμιακάκη έδειξαν να ξεπερνούν το αρχικό «τρακ» τους και εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι ο Κώστας Γιασεμής έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του, πλησίασαν μέχρι και το τελικό 47 – 31 που σφράγισε τις προσπάθειες των 2 ομάδων. Από τις νικήτριες ξεχώρισαν οι Μαρκάκη 11 (1), Σερέπα 10 (2) και Λαγού 9, ενώ από την ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ πιο αποτελεσματικές ήταν οι Καλαγκιά 10, Μαθιούδη 9 και Παππά 8.

Αρκετά καλή η διαιτησία των Π. Μπαμπανιώτη και Μ. Λογιοτατόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 18 – 03, 33 – 08, 40 – 17, 47 – 31.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής) Σερέπα 10 (2), Τσίμηλα, Σεφζινάι 1, Ντούλη 4, Τετώνη, Μαρκάκη 11 (1), Παλαβίδη, Φέντιση, Λαγού 9, Τριανταφυλλάκη 4, Κρουσουλούδη 6.

ΕΝΩΣΗ (Συμιακάκης) Παππά 8, Μελέκου, Σπανολιού 2, Κωττατή 2, Καλαγκιά Δ. 10, Γεωργούλη, Σίμου, Καλλίκη, Σ. Μαθιούδη 9, Καμπούρη, Σ. Μαθιούδη, Μ. Μαθιύδη.

 

ΙΩΝΕΣ - ΒΑΟΛ 50-36 (εφήβων)

ion_2 

Στον 2ο αγώνα της ημέρας η εφηβική ομάδα των ΙΩΝΩΝ επικράτησε της αντίστοιχης του ΒΑΟΛ με 50 – 36. Η ομάδα των Γιάννη Λαγού και Αντώνη Συριάνη έφτασε δίκαια στη νίκη παρουσιάζοντας ένα μαχητικό και αποτελεσματικό σύνολο σε αντιδιαστολή με τη δική μας ομάδα που παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη αλλά και στον αμυντικό τομέα. Χαρακτηριστικό της επιθετικής δυστοκίας μας είναι το γεγονός πως κυμάνθηκαν σε «ρηχά» νερά οι 3 …άνδρες της ομάδας μας (Σουλίκας, Αργυρούδης, Μπουμπάρης) που πέτυχαν 11, 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Οι νικητές από την άλλη έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Γιάννη Σαμιώτη (20π.) αλλά και θετικότατους τους Αλεξάκη και Σταυράκη (από 9 π. έκαστος), έχτισαν μια διαφορά ασφαλείας την οποία και διατήρησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ως τη λήξη του αγώνα, παρά την πρόσκαιρη μείωση του σκορ στα μέσα του δ΄ δεκαλέπτου. Πάντως και οι 2 ομάδες φάνηκαν σχετικά ανέτοιμες και σίγουρα στα επόμενα ραντεβού τους θα έχουν να προσφέρουν περισσότερες συγκινήσεις.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Ι. Λουκαράκη και Π. Καλαμάρη.

Τα δεκάλεπτα: 12 – 05, 25 – 15, 33 – 26, 50 – 36.

ΙΩΝΕΣ (Λαγός – Συριάνης) Βασιλικός, Σταυράκης 9, Μαχαλιάς, Σαμιώτης 20, Κατσάφαρος, Φύκαρης, Αλεξάκης 9(1), Λιτσάκης, Λαμπρινούδης 2, Βαγιάνος 8, Περπυράκης 2.

ΒΑΟΛ (Βούλικας) Γ. Στρίγγος, Ματθαίος, Σ. Στρίγγος, Σουλίκας 11, Μπίτσι, Γρηγοριάδης 2, Τριπολίτης, Μπουμπάρης 10, Αργυρούδης 11(1), Καπίρης 2.

 

ΑΙΓΕΑΣ - ΒΑΟΛ 39 - 42 (νεανίδων)

tel_1

Συναρπαστικός ήταν ο …τελικός των κοριτσιών που βρήκε αντίπαλες τις ομάδες νεανίδων του ΑΙΓΕΑ και του ΒΑΟΛ. Νικήτρια στις λεπτομέρειες, αναδείχθηκε η ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου μετά από έναν αμφίροπο αγώνα στην μεγαλύτερη χρονική διάρκεια του οποίου η πρωτοπορία στο σκορ βρίσκονταν στα χέρια των κοριτσιών του ΑΙΓΕΑ. Ο ΑΙΓΕΑΣ μπήκε πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι, παρότι έδινε τον 2ο αγώνα του σε μικρό χρονικό διάστημα και καθοδηγούμενος από την εξαιρετική Εμμανουέλα Σερέπα (18π. (3τρ.)) πήρε κεφάλι στο Α΄ οκτάλεπτο με 21 – 13 και στο ημίχρονο με 26 – 19. Στο διάστημα αυτό η ομάδα μας προβλημάτισε με την απόδοσή της καθώς δεν έβρισκε λύσεις στον επιθετικό τομέα γεγονός που είχε ως συνέπεια να παρακολουθεί από σχετική απόσταση το σκορ. Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το γ΄ οκτάλεπτο για να φτάσουμε στην τελευταία περίοδο όταν με μια αντεπίθεση διαρκείας τα κορίτσια του ΒΑΟΛ κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς και να πάρουν τη νίκη. Σ’ αυτό συνέβαλλε πρωτίστως η άριστη αμυντική δουλειά των κοριτσιών του Βούρειου που δέχθηκαν μόλις 2 πόντους σε αυτή την περίοδο αλλά και το επιθετικό κρεσέντο της Ξανθούλας Μαργαρίτη που σταμάτησε στους 20 π. με 1τρ. Βέβαια η ανατροπή αυτή δεν θα είχε συντελεστεί εάν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς η Καλλιόπη Γρηγοριάδη, κόρη του Στέφανου, δεν αποφάσιζε να γίνει πρωταγωνίστρια της βραδιάς κι εντός των γραμμών του γηπέδου. Με 2 φαρμακερά, «άκλαυτα» τρίποντα στην τέταρτη περίοδο και μια καθοριστική ασίστ στην τελευταία επίθεση του ΒΑΟΛ κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα της καταχειροκροτούμενη από τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του Κλειστού. Εκτός από τις προαφερόμενες από τον ΑΙΓΕΑ ξεχώρισαν οι Κρουσουλούδη και Τριανταφυλλάκη (8π. έκαστη) ενώ από τον ΒΑΟΛ καλή εμφάνιση έκανε και η Στεφανία Πύρρου (8π.). Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα κορίτσια και των 2 ομάδων για τον συναρπαστικό αγώνα που έδωσαν κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι τη λήξη του.

Άριστη η διαιτησία των Β. Κοντίλη και Π. Καλαμάρη.

Τα δεκάλεπτα: 21 – 13, 26 – 19, 31 – 24, 39 – 42.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής) Απέσσου, Σερέπα 18 (3), Κιρκινέζη, Σεφζινάι, Ντούλη, Τετώνη, Μαρκάκη 3, Παλαβίδη, Φέντιση, Λαγού2, Τριανταφυλλάκη, Κρουσουλούδη.

ΒΑΟΛ (Χατζηλάμπρου) Συρρή 1, Μαθιούδη, Μαργαρίτη 20 (1), Λεοντάρα, Πύρρου 8, Γρηγοριάδου 6 (2), Τσαρούχα 3, Κασαμπά, Τριανταφυλλάκη, Ρισκάκη, Βερβέρη 2, Καμαράδου 2.

Βίντεο με τα τελευταία λεπτά του αγώνα έχει αναρτήσει η chiospress.gr, και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ

tel_2 Κλείνοντας και αφού ευχαριστήσουμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του Τουρνουά, τους αθλητές και τις αθλήτριες των 4 ομάδων, είναι ανάγκη να καταστήσουμε σαφές πως τέτοιοι, φιλικοί αγώνες, τέτοια τουρνουά, έχουν έναν και μόνο νικητή...

FF

Την αλληλεγγύη που σήμερα τα αγόρια και τα κορίτσια και των 4 ομάδων έδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο στον Γιώργο και στην Καλλιόπη στο παρκέ και στον Ραφαήλ στην κερκίδα, βροντοφωνάζοντας πως στο χιώτικο μπάσκετ όλοι εμείς οι «αντίπαλοι» είμαστε πριν απ’ όλα φίλοι και όποτε χρειαστεί (και μακάρι να μη χρειάζεται) μπορούμε να το δείχνουμε έμπρακτα. Σας ευχαριστούμε παιδιά.