Header

banner_top

26/03 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ - ΙΩΝΕΣ 61 - 65

Την ήττα με σκορ 61-65 γνώρισε η Ανδρική μας ομάδα στον 1ο τελικό των play-offs της κατηγορίας από την αντίστοιχη ομάδα των ΙΩΝΩΝ το βράδι του Σαββάτου στο κατάμεστο Βούρειο. Με τη νίκη τους αυτή οι ΙΩΝΕΣ μείωσαν το μεταξύ μας "σκορ" σε 2-1 και έστειλαν τη σειρά των τελικών σε 2ο αγώνα ο ορισμός του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα, σίγουρα πάντως θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας στο Κλειστό. Ο ΒΑΟΛ δεν έπιασε καλή απόδοση στον σημερινό τελικό και κυρίως δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τη διαφορά των 10 πόντων που έκτισε 6 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ολόκληρο το Α΄μέρος του αγώνα κύλησε με την ομάδα του Παντελή Βούλικα να είναι μπροστά με 4 - 8 πόντους αλλά να μη μπορεί να ξεφύγει αφού κάποιες επιπολαιότητες στην επίθεση αλλά και αμυντικά κενά, έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα των Γιάννη Λαγού και Αντώνη Συριάνη να κλείσει το ημίχρονο στο -3 (32 - 29) με γκολ-φάουλ σε νεκρό χρόνο από τον πολύ καλό Σταμάτη Λεγάτο. Στο β΄ ημίχρονο οι ΙΩΝΕΣ παίζοντας πολύ δυνατά στην άμυνα πέρασαν μπροστά "κρατώντας" την πρωτοπορία στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του υπόλοιπου αγώνα με τη μεγαλύτερη διαφορά να φτάνει στο +6. Ο ΒΑΟΛ είχε την ατυχία να έχει σε μέτρια μέρα κάποια από τα επιθετικά όπλα του ενώ από την άλλη οι παίκτες των ΙΩΝΩΝ έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο αγώνας επέκτησε "άγρια ομορφιά" με το σκορ να βρίσκεται την περισσότερη ώρα στον πόντο ή στο καλάθι. Στο φινάλε οι ΙΩΝΕΣ πιο συγκεντρωμένοι αλλά και ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών πήραν διαφορά 3 πόντων την οποία δεν κατάφεραν να αντρέψουν οι παίκτες μας στην επόμενη επίθεση. Το φάουλ για το σταμάτημα του χρόνου δεν είχε αποτέλεσμα και έτσι φτάσαμε στο τελικό 61 - 65. Από την ομάδα μας το σκοράρισμα οδήγησαν οι Μανώλης Χατζηλάμπρου (30π. 2τρ.), Χρήστος Γραικός 13 και Αντώνης Καλιμανάς (12π. 2τρ.). Από τους νικητές 3 αθλητές που στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα του ΒΑΟΛ, διακρήθηκαν ιδιαίτερα. Αυτοί ήταν ο Σταμάτης Λεγάτος (26π. 1τρ.), ο Παναγιώτης Γιαννακός (14π.) και ο Στέφανος Λαμπρινούδης (7π.). Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Γιάννη Γρίγου που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μετά από έντονο πόνο στη μέση. Περαστικά από όλους μας στον άτυχο αθλητή και συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για τη νίκη της.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία των Γιάννη Λουκαράκη, Παναγιώτη Καλαμάρη και Μιχάλη Γιακούμα σε ένα δύσκολο παιχνίδι που πάντως είχε και φάσεις για τις οποίες και οι 2 ομάδες εξέφρασαν παράπονα.

Τα δεκάλεπτα: 20 - 14, 32 - 29, 47 - 48, 61 - 65.

ΒΑΟΛ (Βούλικας - Συμιακάκης) Σταμέλος 4, Σουλίκας, Γραικός 13, Σακελλάρης 2, Χατζηλάμπρου 30 (2), Μπόης, Καλιμανάς 12 (2).

ΙΩΝΕΣ (Λαγός - Συριάνης) Μενδώνης, Λαμπρινούδης 7, Λεγάτος 26 (1), Κώσταλος 6, Γρίγος 4, Γιαννακός 14, Κέλογλου 2, Σαμιώτης 6.

Φωτορεπορτάζ και δηλώσεις προπονητών στο chiospress.gr εδώ