Header

banner_top

03/10 (ΚΥΠ. ΓΥΝ.) ΣΠΟΡΤΙΓΚ - ΒΑΟΛ 47 - 39

Η Α΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και ο ΒΑΟΛ Χίου δήλωσε "παρών". Η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 47 - 39 από τον ιστορικό ΣΠΟΡΤΙΓΚ στα Πατήσια, σε ένα ματς που όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμά του θα γραφτεί στην ιστορία του χιώτικου μπάσκετ ως ο πρώτος αγώνας του ΒΑΟΛ σε εθνικό επίπεδο. Τα κορίτσια του Παντελή Βούλικα ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώνα με πολύ καλή άμυνα, καθαρό μυαλό και εντυπωσιακή επιθετική συγκομιδή 20 πόντων (Κουτουβίδη, Ψώρρα, Χαβαλέ από 5 π. σ' αυτό το διάστημα). Με τον τρόπο αυτό έληξε το Α΄ δεκάλεπτο με σκορ 10 - 20 !!! υπέρ της ομάδας της Χίου. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του αγώνα η αστοχία στην τελική προσπάθεια και οι κακές επιθετικές επιλογές άρχισαν να εμφανίζονται στην ομάδα μας. Έτσι ενώ αμυντικά συνεχιζόταν η πολύ καλή ομαδική δουλειά επιθετικά άρχισε να πέφτει η παραγωγικότητα. Έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο του αγώνα με τη διαφορά να έχει μειωθεί στο +6 (19 - 25) υπέρ της ομάδας μας. Με το ξεκίνημα του γ΄ δεκαλέπτου ο "Αυτοκράτορας" ροκάνισε κι άλλο τη διαφορά εκμεταλευόμενος τόσο την επιθετική μας δυστοκία που συνεχιζόταν όσο και τις ελεύθερες βολές που συνεχώς εκτελούσε. Έτσι φτάσαμε στο τέλος του γ΄ δεκαλέπτου με την ομάδα μας προηγούμενη με βραχεία κεφαλή 31 - 33. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΣΠΟΡΤΙΓΚ ισοφάρισε γρήγορα τον αγώνα, πέρασε μπροστά με κύριες "υπεύθυνες" τις Βλάχου (10π.) και Δελητζά (9π.) και κράτησε τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα. Το παράδοξο του αγώνα είναι το γεγονός πως ενώ ο ΒΑΟΛ πέτυχε 20 πόντους στο α΄ δεκάλεπτο σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα πέτυχε 19 συνολικά !!! Συμπερασματικά ο αγώνας, που πέρα από την ιστορική του σημασία, ουσιαστικά ήταν ο πρώτος αγώνας προετοιμασίας για τον ΒΑΟΛ, έδειξε πως το σίγουρο είναι πως ο ΒΑΟΛ μπορεί... Η ομάδα μας χρειάζεται αρκετό "δέσιμο" ακόμα ώστε να πολλαπλασιάσει την απόδοση του α΄ δεκαλέπτου και να εξαλέιψει την επιθετική δυστοκία και τις κακές επιλογές της συνέχειας. Όπως και να 'χει "μπράβο σας κορίτσια" συνεχίζουμε με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση του νησιού μας στην Α2 Εθνική και κρατάμε από το σημερινό αγώνα μόνο τα θετικά.

Με πολλά λάθη σε βάρος της ομάδας μας η διαιτησία των Κουτσοδήμου, Τρίγκα, αλλά δεν θα γκρινιάξουμε ούτε για σας τούτη την ιστορική, για μας, ημέρα.

Τα δεκάλεπτα: 10 - 20, 19 - 25, 31 - 33, 47 - 39.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Tσούφης) Βαρταριάν, Ανιφαντάκη 8, Χριστοδούλου 6, Μπινιώρη, Βλάχου 10, Μπυζάκη 8, Τρανούλη, Γιακουμάτου 6, Δαγρέ, Δελητζά 9 (1).

ΒΑΟΛ (Βούλικας) Ψώρρα 5, Μονογιούδη 2, Βουδούρη, Κομνηνού 7 (1), Χαβαλέ 12, Βόλλα, Παπαγεωργάκη 7 (1), Ζαχαριάδη, Πιτσάκη 1, Κουτουβίδη 5 (1).