Header

banner_top

24/04 (ΚΟΡ) ΒΑΟΛ - ΠΥΡΣΟΣ 50-37

ΚΟRAS20232024

Στον τελικό του πρωταθλήματος κορασίδων προκρίθηκε ο ΒΑΟΛ Χίου μετά τη νίκη του (50-37) επί του αξιόμαχου ΠΥΡΣΟΥ στον σημερινό ημιτελικό στο Βούρειο. Με τον τρόπο αυτό τα κορίτσια της Σόνιας Μαρκίς έγιναν η 4η (από τις 4) ομάδα του ΒΑΟΛ που φθάνει σε τελικό, καθώς πέρα από τα τμήματα Εφήβων και Νεανίδων που έχουν κατακτήσει τους αντίστοιχους τίτλους στις κατηγορίες τους, στον τελικό βρίσκεται και το τμήμα Παίδων του Βούρειου απέναντι στον ΦΟΒ (αύριο Πέμπτη 25/4 - 18:30 στο Κλειστό ο Α΄ τελικός). Στον τελικό των κορασίδων που θα γίνει τη Δευτέρα 29/4, στις 18:30 στο Κλειστό, ο ΒΑΟΛ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΑΙΓΕΑ ο οποίος προηγείται με 2-0 από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και θέλει 1 νίκη για να πάρει τον τίτλο. Στον σημερινό αγώνα οι πρωταθλήτριες μπήκαν από την αρχή δυνατά και χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα καλή απόδοση έλεγξαν ρυθμό και σκορ φθάνοντας άνετα στην επικράτηση. Στο +21 έφθασε η μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ με τον ΒΑΟΛ να βγάζει κάποιες πολύ όμορφες φάσεις, χωρίς να λείπουν όμως και τα νεκρά σημεία που χρίζουν βελτίωσης. Η Εύη Τακτικού οδήγησε τον Βούρειο επιθετικά με 12(1) ακολουθούμενη από τη Δέσποινα Κουσκουσάκη και τη Μαρία Πατεράκη που πέτυχαν από 9π. έκαστη. 7 πόντοι για τη Νικολέτα Τσιμπούκα και 6 για τη Χριστίνα Πολυχρόνη που επανεμφανίστηκε μετά από καιρό λόγω τραυματισμού. Πολύ καλή παρουσία από όλα τα κορίτσια των νικητών με ειδική μνεία για τις πολύ ποιοτικές επιθετικές ενέργειες της Μαρίας Πιπινιά και τις αμυντικές ικανότητες της Καλλιόπης Χατζηλάμπρου που μπορεί να είναι και η πρώτη με αυτό το επίθετο (σε ...αγόρια και κορίτσια) που διακρίνεται για τις αμυντικές της αρετές... Από τον μαχητικό ΠΥΡΣΟ πρώτη σκόρερ η Μανωλάκη με 12π. Πλέον στροφή στον τελικό της Δευτέρας για τα κορίτσια μας, συγχαρητήρια στις αθλήτριες  αγωνίστηκαν σήμερα και καλή συνέχεια σε όλες...

Διαιτητές: Λουκαράκης - Μασσάς.

Τα δεκάλεπτα: 13-04, 30-16, 43-26, 50-37.

ΒΑΟΛ Χίου (Μαρκίς) Τσιμπούκα 7, Ματσέλα, Σπάρταλη 1, Τακτικού 12(1), Πολυχρόνη 6, Πιπινιά 4, Πατεράκη 9, Αξιώτη, Γεομέλου, Χατζηλάμπρου, Κουσκουσάκη 9, Σπανού 2.

ΠΥΡΣΟΣ Βερβεράτου (Παπανελοπούλου - Σπανολιού) Μπογή 6, Ζαχαράκη 3(1), Μανωλάκη 12, Τερνόβα 2, Σταθάκη, Μπενοβία, Ψαρούδη 3, Γιαννούμη 2, Μαμαλάκη 8, Πούγουνα 1, Αργυρούδη.