Header

banner_top

30/01 (A2) AΡΗΣ ΧΟΛ. - ΒΑΟΛ 63 - 51

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ, το μεσημέρι της Κυριακής στον Χολαργό παρά την ήττα της με 63 – 51 από τον ισχυρό ΑΡΗ. Η τελική διαφορά των 12 πόντων δεν αντιπροσωπεύει τη γενική εικόνα του παιχνιδιού που ήθελε τις χώτισσες να παρακολουθούν το σκορ από πολύ κοντινότερη απόσταση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κυρίως στο καθοριστικό 4ο δεκάλεπτο. Ο αγώνας ξεκίνησε με την Αθηναϊκή ομάδα να παίρνει την πρωτοπορία στο σκορ (26 – 19 σκορ δεκαλέπτου) από νωρίς εκμεταλλευόμενη την υπεροπλία της κοντά στο καλάθι (κυρίως λόγω της γιγαντόσωμης Εσθονής Μουρντ). Σημαντικό ρόλο στο διάστημα αυτό έπαιξε και το γεγονός της γρήγορης «εξολόθρευσης» των αμυντικών όπλων της χιώτικης ομάδας Θάλειας Ψώρρα και Μαρίας Μονογιούδη που μαζί με τη Βίκυ Κομνηνού βρέθηκαν φορτωμένες με 3 φάουλ η κάθε μία από πολύ νωρίς. Μέχρι το ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε κι έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα με το 36 – 24 να σφραγίζει τις προσπάθειες των 2 ομάδων. Στην επανάληψη ο ΒΑΟΛ πήρε το 3ο δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ 13 – 16 βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση κυρίως από την Τώνια Πιτσάκη και τη Βίκυ Κομνηνού που αποτελούσαν μόνιμη απειλή για το καλάθι του ΑΡΗ. Έτσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 49 – 40 και την αντεπίθεση της ομάδας του Παντελή Βούλικα σε εξέλιξη. Στο 37΄ ο πίνακας του σκορ δείχνει 54 – 49 και η Βίκυ Κομνηνού σε μια από τις γνωστές «επελάσεις» της ετοιμάζεται να σουτάρει από κοντινή απόσταση απόσταση όταν και δέχεται πεντακάθαρο φάουλ από αντίπαλο και χάνει την κατοχή. Στη συνέχεια της φάσης στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της αθλήτριάς μας δίνεται και Τεχνική Ποινή (η δεύτερη έως εκείνο το σημείο του αγώνα καθώς είχε προηγηθεί μία στο Παντελή Βούλικα στο α΄ ημίχρονο ενώ ακολούθησε και μία στην Άντα Ζαχαριάδη για «αψιμαχία» με την Μουρντ). Η Πανταζή με την ευστοχία της από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (13 εύστοχες !!!) «καθαρίζει» τον αγώνα και φτάνουμε στο τελικό 63 – 51. Συμπερασματικά σε έναν αγώνα που σαφώς και δεν ήταν εντός πλάνων για θετικό αποτέλεσμα, ο ΒΑΟΛ στάθηκε πολύ καλά. Ξεπέρασε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι το …ψυχολογικό όριο των 50 πόντων στην επίθεση ενώ αμυντικά κράτησε μία εκ των πρωτοπόρων (και στην έδρα της) ομάδα στους 63 πόντους με τους 28 να προέρχονται από ελεύθερες βολές. Η χώτικη ομάδα πιστοποίησε την καλή κατάσταση που βρίσκεται και πλέον ετοιμάζεται για το τεράστιας σημασίας παιχνίδι με το ΑΡΚΑΔΙ στη Χίο την ερχόμενη Κυριακή. Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός της Δήμητρας Χαβαλέ (διάστρεμα) που θέτει σε αμφιβολία τη συμμετοχή της στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής. Κορυφαίες από την ομάδα μας οι Τώνια Πιτσάκη (19π. 3τρ.) και Βίκυ Κομνηνού (16π. 3τρ.). Από τον ΑΡΗ Χολαργού ξεχώρισε η Πανταζή (30π. 1τρ. αλλά και 13 εύστοχες βολές) και ακολούθησε η Μουρντ με 9π.

Κακή η διαιτησία των κ.κ. Μπανασάκη και Νικηφορίδη χρέωσαν τον ΒΑΟΛ (που για 36΄ λεπτά έπαιζε αναγκαστικά ζώνη) με 27 φάουλ έναντι 11. Χαρακτηριστικό δε όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το γεγονός πως από τους 61 πόντους του ΑΡΗ οι 28 προήλθαν από ελεύθερες βολές, ενώ ας μην ξεχνάμε πως χρέωσαν και με 3 τεχνικές ποινές τον κόουτς και αθλήτριες της ομάδας μας.

Πάντως τα σπουδαία …έπονται για τη Χιώτικη ομάδα αφού πλέον  η νίκη στη Χίο απέναντι στο ΑΡΚΑΔΙ αποτελεί μονόδρομο που θα εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην βαθμολογία.

Τα δεκαλεπτα: 29-16, 36-24, 49-40, 63-51
ΑΡΗΣ ΧΟΛ. (Σφυρής): Μαύρου 6, Σ. Σολωμού 7, Μανέα2, Μπότσαρη 5, Μουρντ 9, Φράγκου 2, Κανονίδου Πανταζή 30(1)
ΒΑΟΛ (Βούλικας-Συμιακάκης): Ψώρρα 2 , Μονογιούδη, Βουδούρη, Κομνηνού 16(3),  Χαβαλέ 8, Παπαγεωργάκη 2 , Ζαχαριάδη 2, Πιτσάκη 19(3) , Κουτουβίδη 2.