Header

banner_top

4/11 ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΟΙ ΙΩΝΕΣ

Με σκορ 66 - 73 ηττήθηκε η παιδική μας ομάδα από την αντίστοιχη των ΙΩΝΩΝ την Τετάρτη στο Βούρειο. Από την αρχή του αγώνα οι ΙΩΝΕΣ εκμεταλευόμενοι τα αμυντικά κενά της ομάδας μας, την μέτρια μέρα του Μιχάλη Σουλίκα (έπαιξε τραυματίας και η συμμετοχή του αποφασίστηκε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα) και την πολύ καλή απόδοση του Σαμιώτη (30 π.), πήραν βραχεία κεφαλή στο σκόρ. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τους ΙΩΝΕΣ να προηγούνται από 2 έως 6 πόντους. Στο 3ο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε και τους 12 πόντους αλλά με ένα ξέσπασμα που είχε κύριους εκφραστές τον Δημήτρη Αργυρούδη (25 π. 2 τρ.), τον Λεωνίδα Μπουμπάρη (14 π.) και τον Γιώργο Στρίγκο (10 π.), ο ΒΑΟΛ έφτασε ξανά σε απόσταση βολής και με την ψυχολογία υπέρ του μετά την ανατροπή, όλα έδειχναν πως θα πηγαίναμε για "χιτσοκικό" φινάλε. Στο σημείο εκείνο έγινε η φάση του αγώνα. Οι ΙΩΝΕΣ ήταν μπροστά με 2 πόντους και ο Μιχάλης Σουλίκας ξεκίνησε την επίθεση για το ΒΑΟΛ. Στο κέντρο του γηπέδου, με δύο αντιπάλους να τον πιέζουν ο playmaker του ΒΑΟΛ βρέθηκε στο παρκέ, η μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου και ο Α΄ διαιτητής Β. Κοντίλης καταλόγισε τεχνική ποινή (και αποβολή - 5ο φάουλ του Σουλίκα). Το γιατί πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα μας το εξηγήσει, μιας και σε ερωτήσεις του προπονητή Παντελή Βούλικα και του συνοδού της ομάδας Γιώργου Πατεράκη απάντησε ότι "δεν έχω τίποτα να σας πω, ούτε είμαι υποχρεωμένος" και συνέχισε να συζητά με την κερκίδα όπου σημειωτέον βρίσκονταν και 3 τουλάχιστον δηλωμένα στον πάγκο μέλη της αποστολής των ΙΩΝΩΝ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΒΑΟΛ δεν μπόρεσε να ανακάμψει και φυσιολογικά έληξε ο αγώνας με 66 - 73. Για να μην υπάρχει η παραμικρή παρεξήγηση να τονίσουμε ότι με βάση την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες η νίκη των ΙΩΝΩΝ κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιη. Επίσης η ταπεινή μας άποψη για την διαιτησία είναι πως ενώ σε θέματα κανονισμών παιδειάς ήταν σχεδόν άριστη, σε θέματα πειθαρχικού ελέγχου ήταν κακή. Εμείς συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στη χιώτικη διαιτησία ιδιαίτερα στους διαιτητές του αγώνα Β. Κοντίλη και Ι. Λουκαράκη που αποτελούν δύο από τους καλύτερους διαιτητές του ΣΕΔΚΑΧ. Απλά αυτή η εμπιστοσύνη που σε όλη την διάρκεια του αγώνα οδήγησε τον πάγκο του ΒΑΟΛ στο να ασχολείται με την ομάδα του και μόνο, παρακαλούμε να μην εκλειφθεί ως αδυναμία. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα παιδιά των ΙΩΝΩΝ και τον προπονητή της ομάδας Αντώνη Συριάνη για τη δίκαιη νίκη τους.

Τα δεκάλεπτα: 12 - 14, 33 - 37, 49 - 57, 66 -73.

ΒΑΟΛ (Βούλικας - Αργυρούδης Ν.): Στρίγκος Γ. 10, Στρίγκος Σ., Σουλίκας 15 (1), Γρηγοριάδης 2, Ζάτσε, Γκλώτσος, Αργυρούδης Δ. 25 (2), Μπουμπάρης 14.

ΙΩΝΕΣ (Συριάνης - Ζώης): Σαμιώτης 30, Χατζηβίλτσος 4, Βαγιάνος 17, Αλεξάκης 10, Καλαϊτζίδης 6, Μαυράκης 3, Κωνσταντάς 3.