Header

banner_top

09/01 (A2) BAOΛ - ΝΙΚΗ 44 - 56

Ποδαρικό στο 2011 με το ...αριστερό έκανε η Γυναικεία ομάδα μας, η οποία γνώρισε την ήττα με 44 - 56 το μεσημέρι της Κυριακής στο Κλειστό, από τη ΝΙΚΗ Λευκάδας. Τα πολλά λάθη και η αφλογιστία της ομάδας μας σε καθοριστικά σημεία του αγώνα ήταν η κύρια αιτία της ήττας. Με πολύ μέτρια εμφάνιση από όλη την περιφερειακή μας γραμμή, τα κορίτσια του ΒΑΟΛ έδωσαν την ευκαιρία στη σοβαρή και πλήρη ομάδα της Λευκάδας να πάρει δίκαια τη νίκη μέσα στη Χίο. Τα προβλήματα για την ομάδα μας ξεκίνησαν από το α΄ δεκάλεπτο (17 - 20) όπου παρά το καλό ξεκίνημα χάθηκαν κάποιοι εύκολοι πόντοι που θα μπορούσαν να βάλουν από νωρίς τον ΒΑΟΛ στη θέση του οδηγού. Αντ'  αυτού, με τις λάθος πάσες (από μέρους μας) να "κυριαρχούν" στο παρκέ η ΝΙΚΗ πήρε το προβάδισμα εκμεταλευόμενη την υπεροχή της Κουφουγιάννη (19π.) κοντά στο καλάθι. Στο β΄ δεκάλεπτο η διαφορά άνοιξε (έφτασε μέχρι και 15 π.) με της Λευκαδίτισσες να συνεχίζουν τα κλεψίματα και να πετυχαίνουν πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 25 - 38. Στην επανάληψη τα κορίτσια του Παντελή Βούλικα άρχισαν την ...αντεπίθεση τους. Με πάθος και καλύτερη απόδοση πήγαν τη διαδορά μέχρι το -6 αλλά οι μέτριες επιθετικές επιλογές δεν μας επέτρεψαν να μειώσουμε κι άλλο. Κι ενώ όλα έδειχναν πως στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση θα συνεχιζόταν με στόχο τη μεγάλη ανατροπή ένα ...ολικό "μπλακ άουτ" έκανε την εμφάνισή του στην επίθεση της ομάδος μας. Επιτυγχάνοντας το πρώτο καλάθι του 6 λεπτά (!!!) μετά την έναρξη του δεκαλέπτου ο ΒΑΟΛ δεν μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο τελικό αποτέλεσμα. Παρά την πρόσκαιρη μείωση του σκορ στο -7, η εμπειρία και η κλάση των αθλητριών της ΝΙΚΗΣ, με προεξέχουσα στο διάστημα αυτό την Τελίδου (17π. (1)) δεν επέτρεψαν στα κορίτσια μας να διεκδικήσουν τη νίκη. Από την ομάδα μας πολύ καλή εμφάνιση με πολλά ριμπάουντ από τη Μαρία Μονογιούδη, ενώ επιθετικά το σκοράρισμα τράβηξαν οι Ζωή Παπαγεωργάκη (12π.) και Τώνια Πιτσάκη (10π. (1)) και ακολούθησε η Δήμητρα Χαβαλέ με 9 πόντους. Από την ομάδα της Λευκάδας, εκτός από τις κορυφαίες Κουφογιάννη και Τελίδου, θετικότατες ήταν και οι Τσαντάκη και Φλέγκα (από 8 π. με 1τρ. για την κάθε μία).

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Π. Ρίζου και του κ. Εμ. Ορφανού.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 25-38, 35-42, 44-56


ΒΑΟΛ (Βούλικας - Συμιακάκης): Ψώρρα 7 (1), Μονογιούδη 1, Πύρρου, Βουδούρη, Κομνήνου 3 (1), Χαβαλέ 9, Γρηγοριάδου, Παπαγεωργάκη 12, Πιτσάκη 10 (1), Κουτουβίδου 2.
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ζαβιτσάνος): Τζάνη 4,Τελίδου 17 (1), Τζίμπο, Τσαντάκη 8(1), Σχίζα, Γράψα, Κρητικού, Ανυφαντή, Φλέγκα 8 (1), Δελαπόρτα, Κουφογιάννη 19.