Header

banner_top

31/12 ΑΝΤΙΟ 2010 - ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2011

Σε λίγες ώρες το 2010 θα περάσει στο παρελθόν… Άλλη μια χρονιά πέρασε αφήνοντάς μας, όπως πάντα αναμνήσεις από καλές και από κακές στιγμές. Για την ομάδα μας ο χρόνος που φεύγει αν μη τι άλλο υπήρξε …γεμάτος.

Σε αγωνιστικό επίπεδο η κορωνίδα των επιτυχιών της ομάδας μας υπήρξε η άνοδος της Γυναικεία μας ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Με συντονισμένες και προσεκτικές κινήσεις η ομάδα ενισχύεται μεταγραφικά και μετά την εύκολη κατάκτηση του 10ου συνεχόμενου τοπικού πρωταθλήματος, περνάει σαν …Βούρειος άνεμος από το ΜΕΤΣ σημειώνοντας 4 νίκες (με διαφορές 20+) στους 4 αγώνες που δίνει με Άμιλλα Τρίπολης, ΑΓΕ Χαλκίδας, Κούρο Σάμου και Ολυμπιάδα Λέχαιου. Το δεύτερο …αστέρι είναι γεγονός και ο ΒΑΟΛ γίνεται η πρώτη ομάδα του νησιού που «ανεβάζει» σε Εθνική Κατηγορία τόσο ανδρική όσο και γυναικεία ομάδα. Σε διάστημα 8 ημερών αποχαιρετούμε τα κορίτσια που αφήνουν την ομάδα (όλα για επαγγελματικούς λόγους) και κλείνουμε το ρόστερ για την Α2… Εκεί μέχρι στιγμής βρισκόμαστε εντός στόχων με 2 νίκες (Παγκράτι εκτός και Σπόρτιγκ εντός) και 3 ήττες (Τερψιθέα, Αστέρα Εξαρχείων, ΑΕΝ Κηφισιάς) και πάντως πάνω από την …κόκκινη γραμμή. Και η συνέχεια αναμαίνεται συναρπαστική…

Η ανδρική μας ομάδα, κόντρα στα προγνωστικά, κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών μετά από συναρπαστικούς αγώνες. Στα μπαράζ της Αθήνας, ξανά κόντρα στις προβλέψεις, έφτασε μέχρι τον …τελικό με την Αναγέννηση Ρόδου για να «υποταχθεί» τελικά μετά από ντέρμπι, με 4 πόντους διαφορά στους αντιπάλους της που στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν μόνο η Ροδίτικη ομάδα... Οι συνθήκες μάλιστα μας ανάγκασαν να εκδώσουμε, για πρώτη (και μοναδική) φορά στην 21χρονη ιστορία μας, ανακοίνωση για τη διαιτησία… Τελικός απολογισμός των αγώνων 2 νίκες (Πανναξιακός, Γέρα) και 2 ήττες (Ίκαρος, Αναγέννηση) και 3η θέση στην τελική κατάταξη. Το καλοκαίρι η ομάδα ενισχύεται με αρκετό «νέο» αίμα ενώ οι σημαντικότερες ίσως «μεταγραφές» πραγματοποιούνται από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Τον Αύγουστο μετά τη διάλυση της Αναγέννησης και τη συγχώνευση του Αμύντα με τη Δάφνη, έρχεται η πρόταση από την ΕΟΚ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Το ΔΣ του ΒΑΟΛ έχει σταθμίσει τους παράγοντες απαντά αρνητικά και ...δικαιώνεται για την επιλογή του. Στο πρωτάθλημα 2010 – 2011 ολοκληρώνει τον Α΄ Γύρο στην κορυφή της βαθμολογίας με 6-0 και ήδη ετοιμάζεται για τη δύσκολη συνέχεια.

Τα τμήματα υποδομής μας κατακτούν τα 4 από τα 6 πρωταθλήματα που μετέχουν (Εφήβων, Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων) ενώ το παιδικό φτάνει ως τον τελικό και οι παμπαίδες μας τερματίζουν δεύτεροι. Οι ομάδες των Εφήβων, των Νεανίδων και των Κορασίδων μετέχουν στην προκριματική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και σημειώνουν όλες από μία νίκη στους αντίστοιχους αγώνες τους. Στα φετινά πρωταθλήματα Έφηβοι, Παίδες, Κορασίδες και Παγκορασίδες βρίσκονται στην 1η θέση της βαθμολογίας και Νεάνιδες, Παμπαίδες στη 2η, έχοντας ηττηθεί συνολικά 2 φορές (με 3 και 2 πόντους διαφορά αντίστοιχα).

Στα προαγωνιστικά τμήματα και στις Ακαδημίες μας, δεκάδες αγόρια και κορίτσια χαίρονται καθημερινά το μπάσκετ και μαθαίνουν τα μυστικά του από μια πλειάδα έμπειρων προπονητών και Καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Με πρότυπη οργάνωση και συχνές παράλληλες εκδηλώσεις (τουρνουά, επισκέψεις (Καλλινικίδης, Καλαμπόκης, Χατζηκωστής, Μπακογιώργος κ.α., γιορτές, σεμινάρια κανονισμών, διατροφής κλπ) το έργο που παράγουν οι άνθρωποι της Ακαδημίας μας είναι μεγάλο.

Στο χρόνο που φεύγει ο ΒΑΟΛ δημιούργησε και τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής με τα κορίτσια του τμήματος να δίνουν μια ξεχωριστή εικόνα στο Βούρειο.

Παράλληλα με όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις και αγώνες ο ΒΑΟΛ συμμετείχε (και κατέκτησε) το 2ο Τουρνουά Παίδων για την Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (όπως και το 1ο), έλαβε μέρος στο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης «Καλοκαίρι 2010» που διοργάνωσαν οι ομάδες της Λέσβου Θησέας και Ελπίδες Παναγιούδας (Έφηβοι, Κορασίδες, Παμπαίδες), ενώ τον Οκτώβριο οι ομάδες των Γυναικών και Νεανίδων μας, συμμετείχαν σε τουρνουά υπό την αιγίδα της Τουρκικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στη Σμύρνη. Η Γυναικεία ομάδα μας συμμετείχε στο Κύπελλο Ελλάδας, έδωσε (τον Φεβρουάριο) 2ήμερους αγώνες προετοιμασίας στην Αθήνα με Δάφνη και Εσπερίδες ενώ είχε την τιμή να κληθεί από τον Δήμο Καμποχώρων στα εγκαίνια του νεόδμητου Κλειστού Γυμναστηρίου Καμποχώρων όπου σε φιλικό αγώνα νίκησε με 55 – 50 κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων.

Σε επίπεδο Μικτών ομάδων το 2010 χάρισε στο χιώτικο μπάσκετ την 1η θέση στους αγώνες των παίδων (με 4 αθλητές του ΒΑΟΛ να μετέχουν στην ομάδα) αλλά και τη 2η θέση στους αντίστοιχους αγώνες κορασίδων με συμμετοχή αρκετών κοριτσιών της ομάδας μας. Σε επίπεδο χιώτικου μπάσκετ είχαμε επίσης την όμορφη εκδήλωση για να τιμηθούν οι Μικτές ομάδες μας για τις επιτυχίες τους, τον φιλικό αγώνα με την «Εθνική Παλαιμάχων», αρκετές δραστηριότητες από άλλες ομάδες του νησιού, ενώ και η χιώτικη διαιτησία είχε διακρίσεις με την άνοδο του κ. Βαλάντη Κοντίλη (Α΄ Εθνικής) αλλά και την αξιολόγηση του κ. Άγγελου Λοΐζου (Γ΄ Εθνικής) που ανέβασε τον αριθμό των αξιολογημένων μελών του ΣΕΔΚΑ σε 5.

Σε ατομικό επίπεδο, στην ετήσια γιορτή της ΤΕ Χίου (Ιανουάριος 2010) βραβεύθηκαν ως πρώτοι σκόρερς των κατηγοριών τους (2008 -2009) οι αθλητές και αθλήτριες του ΒΑΟΛ (Μαρία Μονογιούδη (Γυν), Μιχάλης Σουλίκας (Παμπ.), (Παίδ), (Εφήβ.) και Ξανθούλα Μαργαρίτη (Παγκ.), (Κορ.). Ακόμα ο αθλητής μας Δημήτρης Αργυρούδης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στους Αγώνες Μικτών ομάδων Νήσων Αιγαίου Παίδων (Ικαρία 2010) ενώ επιλέχθηκε και συμμετείχε με επιτυχία στο Ετήσιο Camp του Κολινδρού (Αύγουστος 2010). Επίσης στο φετινό Τουρνουά Χριστουγέννων (Παίδων) της ΕΟΚ έλαβε μέρος ο αθλητής μας Γιώργος Στρίγγος.

Παράλληλα με τις αγωνιστικές εκδηλώσεις ο ΒΑΟΛ διοργάνωσε με επιτυχία αρκετές άλλες (χοροεσπερίδες, πάρτυ, λαχειοφόρους) ενώ στην καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του (Ιαν 10) τίμησε εκτός από τους διακριθέντες αθλητές του τον επί 20ετία Πρόεδρο της ΤΕ Χίου κ. Αχιλλέα Μιχαλιάδη, τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Λιβαδίων «Ο Γεώργιος Βούρος» και το «Βούρειο Κληροδότημα» όπως και την αθλήτρια μας Αγγελική Καμαράδου και τον αθλητή μας Χρήστο Ιωάννου για τις σχολικές και αθλητικές τους επιδόσεις.

Δυστυχώς το 2010, μας άφησε το χειρότερο για το τέλος… Στις 2 του Δεκέμβρη, μας «πήρε» τον Ιδρυτή και Ισόβιο Επίτιμο Πρόεδρό μας καπετάν Στρατή Ματσέλα βυθίζοντας σε βαρύ πένθος τον ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ. Το όραμα του για μαζικό αθλητισμό, πρωταθλητισμό και κοινωνική προσφορά θα συνεχίσει να είναι ο στόχος μας στην προσπάθεια μας να τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο τη μνήμη του.

Αποχαιρετώντας μια ακόμα χρονιά αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας τους προπονητές μας (2009 – 2010 και 2010 -2011) Παντελή Βούλικα, Κώστα Αμέντα, Μανώλη Χατζηλάμπρου, Πέτρο Συμιακάκη, Αντώνη Καλιμανά, Νίκο Αργυρούδη, Ξανθούλα Σταμούλη, Δημήτρη Εσκίδη, Θάλεια Ψώρρα, Χρήστο Γραικό, Μαρία Μονογιούδη. Τους αθλητές και τις αθλήτριες μας για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν ιδιαίτερα εκείνες και εκείνους που για οικογενειακούς ή επαγγελματικούς λόγους είναι πλέον μακριά μας. Άλλωστε όπως έχει γράψει μία εξ αυτών η Μελίνα Παπαδοπούλου …μια φορά ΒΑΟΛ …για πάντα ΒΑΟΛ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φορείς, στις επιχειρήσεις και στους ιδιώτες που συνδράμουν στους δύσκολους καιρούς που περνάμε τις προσπάθειες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των αθλητών και των αθλητριών μας καθώς και σε όλους τους φίλους της ομάδας μας για τη στήριξή τους.

Σε όλους τους παραπάνω καθώς και στους αθλητές και αθλήτριες, στα Μέλη και στους προπονητές όλων των ομάδων, στην ΤΕ Χίου και στην ΕΟΚ, στον ΣΕΔΚΑΧ και στον Σύνδεσμο Κριτών, στα ΜΜΕ καθώς και σε όλους τους φιλάθλους ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα και ό,τι καλύτερο για τον καθένα προσωπικά. Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2011.

Το ΔΣ του ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ