Header

banner_top

19/12 (Α2) ΑΕΝΚ - ΒΑΟΛ 61 - 41

Την ήττα με σκορ 61 - 41 γνώρισε η Γυναικεία ομάδα του ΒΑΟΛ το μεσημέρι της Κυριακής στην Κηφισιά από την τοπική ΑΕΝΚ. Η ομάδα του Παντελή Βούλικα μπήκε αρκετά δυνατά στον αγώνα και πετυχένοντας αρκετούς πόντους μέσα από τη ρακέτα προηγήθηκε με 12 - 14 στο τέλος του α΄ δεκαλέπτου. Πόντο - πόντο πήγε το β΄ δεκάλεπτο με την ομάδα της Κηφισιάς να στηρίζεται στην πολύ καλή περιφέρεια της, να ισοφαρίζει και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 25 - 21. Στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΝΚ αύξησε νωρίς το προβάδισμά της φτάνοντας τη διαφορά στο (+14) εκμεταλευόμενη την μεγάλη της ευστοχία στα τρίποντα (πέτυχε 7 συνολικά) αλλά και κάποια διαιτητικά λάθη ειδικά στο σημείο που η χιώτικη ομάδα μείωσε στο -7. Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός πως στο β΄ ημίχρονο, ο ΒΑΟΛ, παρά το ότι εκδήλωσε τις περισσότερες επιθέσεις του μέσα από την ρακέτα σούταρε 0 (μηδέν) βολές... Άλλο ένα χαρακτηριστικό του αγώνα αποτελεί η "αφλογιστία" της ομάδας στο μεγαλύτερο διάστημα του δ΄ δεκαλέπτου (πέτυχε τους πρώτους πόντους της 4΄ και 27΄΄ πριν τη λήξη) γεγονός που σε συνδιασμό με την απαραίτητη ...συντήρηση εν όψει ...Τετάρτης έδωσαν στο σκορ το τελικό του εύρος. Ο κόουτς της ομάδας μας χρησιμοποίησε και τα 12 κορίτσια που είχε στη διάθεση του κάνοντας ...ξεχωριστή την ημέρα για τη 15χρονη Ξανθούλα Μαργαρίτη και τη 17χρονη Στεφανία Πύρρου που πήραν το "βάπτισμα του πυρός" στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Η Ζωή Παπαγεωργάκη πραγματοποίησε μια "γεμάτη" εμφάνιση με 14π., ενώ ακολούθησε με 11π. η Θάλεια Ψώρρα με πολύ καλή παρουσία και η Μαρία Μονογιούδη με 6π. και πολλές μάχες στις 2 ρακέτες. Από την ΑΕΝΚ το σκοράρισμα οδήγησε η Γεωργούση (11π.) και ακολούθησε η Τριμέρη με 9π. Με την κόρνα της λήξης του σημερινού αγώνα τα κορίτσια του ΒΑΟΛ έκλεισαν το κεφάλαιο "Κηφισιά" και ήδη μπήκαν σε ρυθμούς ...Σπόρτιγκ, αφού πολλές φορές ακόμα και στο σημερινό παιχνίδι το ζητούμενο ήταν η ...Τετάρτη και όχι η Κυριακή. Άλλωστε σε έναν τέτοιο αγώνα όπως αυτόν με τον ...ισόβαθμο πλέον Σπόρτιγκ (νίκησε νωρίτερα το Αρκάδι στα Πατήσια) η νίκη μάλλον θα πάει στα κορίτσια που την θέλουν περισσότερο... Συγχαρητήρια στην ΑΕΝΚ για τη δίκαιη νίκη της και μπράβο σε όλα τα κορίτσια μας για την προσπάθεια τους.

Με λάθη η διαιτησία των Μαμασούκα και Κωνσταντινίδου.

Τα δεκάλεπτα: 12 - 14, 25 - 21, 44 - 32, 61 - 41.

ΑΕΝΚ (Θέμελης) Γεωργούση 11 (1), Κουτρούλου 7 (1), Μολφέτα 8 (2), Παπαδοπούλου 8 (2), Παστρωμά, Τριμέρη 9 (1), Κουτσιάφτη, Κουρτέση 2, Μάλαμα 6, Τουλιάτου, Χαϊκάλη 6, Πετράκη 4.

ΒΑΟΛ (Βούλικας - Συμιακάκης) Ψώρρα 11 (1), Μονογιούδη 6, Μαργαρίτη, Βουδούρη, Ξύδα, Κομνηνού, Χαβαλέ 4, Πύρρου, Παπαγεωργάκη 14 (1), Ζαχαριάδη, Πιτσάκη 6 (1), Κουτουβίδη.