Header

banner_top

20/10 (ΕΦΗΒ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 48-60

20242025EFIVN1

Σπουδαία νίκη για το τμήμα εφήβων του ΒΑΟΛ Χίου το οποίο επικράτησε στο κατάμεστο Βούρειο επί του ΦΟΒ με 48-60, ξεκινώντας με το δεξί το φετινό πρωτάθλημα, καθώς στην 1η αγωνιστική εξέτισε το ρεπό του. Με τη νίκη τους αυτή οι πρωταθλητές του Πέτρου Συμιακάκη πήραν προβάδισμα απέναντι στους περσινούς φιναλίστ οι οποίο κουβαλούν και την ήττα από τον ΝΟΘ στην πρεμιέρα. Ο αγώνας ήταν μεγάλο ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του με τον ΦΟΒ να είναι ελαφρά καλύτερος στο πρώτο μέρος (12-10 Α΄ δεκάλεπτο) και τον Βούρειο να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο τελευταίο μέρος του ημιχρόνου (24-27). Στην επανάληψη οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν πολύ καλύτεροι και με οργανωτικό αλλά και εκτελεστικό άξονα τον Μάριο Αγγελή (21(2)) κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά που έφτασε στους 15π. στο ζενίθ της στο 4ο δεκάλεπτο. Στέλιος Αλούρδας (12π.) και Μιχάλης Ξυνταριανός (8π. και 16 (!) ριμπάουντ) επικράτησαν των ψηλότερων αντιπάλων τους κερδίζοντας τη μάχη της ρακέτας, ενώ Αντώνης Σαμωνάς (8π.) και Σταμάτης Κουτσουράκης (4(1)) συνεισέφεραν σε καίριους τομείς. Τον αγώνα, ουσιαστικά, καθάρισε ο Γιώργος Γεόμελος ο οποίος πετυχαίνοντας 8 συνεχόμενους πόντους με 2 φαρμακερά τρίποντα άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς δίνοντας παράσταση νίκης στον Βούρειο. Σημαντικές ανάσες και βοήθειες από Ζαννή Σπυρέλλη και Σάββα Φαφαλιό σε μια νίκη που όλα τα παιδιά των νικητών είχαν μερίδιο στην επιτυχία. Από τον ανταγωνιστικό ΦΟΒ που πάλεψε βοηθώντας στην πραγματοποίηση ενός πολύ δυνατού, αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια αγώνα, ξεχώρισαν οι Μανδηλαράς (16(1)) και Γεωργούλιας (14(2)). Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι η σημερινή νίκη δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από 2 βαθμούς και δεν εξασφαλίζει κανέναν τίτλο, καθώς όλα είναι αποτέλεσμα δουλειάς και προσπάθειας που πλέον είναι επιτακτική η συνέχισή της… Πολλά μπράβο στα παιδιά και των 2 ομάδων για τον όμορφο αγώνα τους, περαστικά στον ασθενή Αντώνη Δημηνίκο, συγχαρητήρια σε Πέτρο Συμιακάκη, Μιχάλη Σουλίκα και τα άξια παλικάριά τους και καλή συνέχεια σε όλους…

Διαιτητές: Πουλάκης - Αναστασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 12-10, 24-27, 35-44, 48-60.

ΦΟ Βροντάδου (Λευκόπουλος) Τσιμούνης 2, Συκαλάς 4, Ψύλλος, Πουριάζος 4, Παπαδόπουλος 4, Κουφοδόντης, Γεωργούλιας 14(2), Παχνός, Μανδηλαράς 16(1), Τριπολίτης, Παπαδόπουλος Φ.Σ., Γλύκας 4.

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης - Σουλίκας) Ξυνταριανός 7(1), Σαμωνάς 8, Κουτσουράκης 4(1), Αγγελής 21(2), Κουκούλης, Κυπριωτέλλης, Φαφαλιός, Αλούρδας Στελ. 12, Αλούρδας Σταυρ., Γεόμελος 8(2), Σπυρέλλης, Στείρος.