Header

banner_top

19/10 (ΝΕΑΝ) ΒΑΟΛ - ΑΙΓΕΑΣ 51-52

ΝΕΑΝ20242025

Μεγάλο ντέρμπι πραγματοποιήθηκε στο Βούρειο στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΤΕ Χίου στην κατηγορία νεανίδων (2007+). ΒΑΟΛ και ΑΙΓΕΑΣ πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους για τη νίκη, σε μια αναμέτρηση που είχε ουκ ολίγες ανατροπές με τον νικητή να κρίνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα και με τη μιρκότερη δυνατή διαφορά (51-52). Ο ΑΙΓΕΑΣ ήταν αυτός που πήρε τελικά τη σημαντική νίκη με τον ΒΑΟΛ να χάνει μέσα από τα χέρια του την ευκαιρία για να ολοκληρώσει μια σπουδαία ανατροπή καθώς στο τέλος της 3ης περιόδου βρέθηκε να χάνει με 32-40Νευρικό ξεκίνημα και αστοχία εκατέρωθεν στο κατάμεστο Βούρειο, με τον ΒΑΟΛ να παίρνει μικρό προβάδισμα, το οποίο απώλεσε γρήγορα με το Α΄ δεκάλεπτο να λήγει με 08-12. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες ήταν πιο παραγωγικές και αύξησαν τη διαφορά υπέρ τους στο ζενίθ της, ήτοι +8π. Στην 4η περίοδο τα κορίτσια του Δημήτρη Εσκίδη εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση διαρκείας και κατάφεραν όχι μόνο να ξαναφέρουν το παιχνίδι στο «Χ» αλλά να περάσουν και μπροστά με +2, δείχνοντας πως έχουν το μομέντουμ για τη νίκη. Κάποιες αβλεψίες όμως και η έλλειψη καθαρού μυαλού έδωσαν την ευκαιρία στις φιλοξενούμενες να ξαναπροηγηθούν με 51-52, 44 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σκορ που έμελε να είναι και το τελικό καθώς οι τελευταίες επιθέσεις των πρωταθλητριών δεν τελεσφόρησαν… Η Σταυρούλα Πατεράκη (19(4)) και η Μαρία Πατεράκη (12π.) οδήγησαν επιθετικά τις γηπεδούχες με τις Καλαφάτη (12(1)) και Παφύλα (11π.) να είναι παραγωγικότερες για την ομάδα τους. Συγχαρητήρια στα κορίτσια του ΑΙΓΕΑ για τη σημαντική νίκη τους κι όσο για μας ανάγνωση και διόρθωση των (πολλών) λαθών μας και βελτίωση της αγωνιστικής μας εικόνας. Άλλωστε αν με τόσα προβλήματα στις προπονήσεις, λόγω μαθητικών υποχρεώσεων και με την ατυχία να κτυπά την πόρτα μας παραμονή του αγώνα (τραυματισμός Δέσποινας Κουσκουσάκη (περαστικά !!!)) είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί, τότε με λίγη περισσότερη δουλειά και προσπάθεια σίγουρα μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα, μεταξύ των οποίων τη διατήρηση των σκήπτρων στην κατηγορία που θα κριθεί στις 3 νίκες… Μέχρι τότε μεγάλο μπράβο στα κορίτσια και των 2 ομάδων για τον συναρπαστικό αγώνα που έδωσαν και καλή συνέχεια σε όλους…

Δεκάλεπτα: 08-12, 25-28, 32-40, 51-52.

Διαιτητές: Αναστασάκης - Φλωράδης.

ΒΑΟΛ Χίου (Εσκίδης - Χατζηλάμπρου) Τσιμπούκα 1, Πατεράκη Σ. 19(4),  Πρελιά 5(1),  Τακτικού, Πολυχρόνη 5(1), Βαβάκα 7,  Πατεράκη Μ. 12,  Αμέντα, Πατάπη, Βαττέ, Χατζηλάμπρου, Πιπινιά 2.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμή) Χαψιά 3, Ξενάκη, Μπογή 6(1), Τσέτσερη 4, Καλαφάτη 12(1), Κουϊμάνη 6, Μπουγιούκα 4, Καλαμάρη, Ζησιοπούλου, Παφύλα 11, Βυζανιάρη 6, Καρνουπάκη.