Header

banner_top

15/12 Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Αντιγράφουμε από τη σημερινή εφημερίδα "Η ΑΛΗΘΕΙΑ" το ρεπορταζ του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Σταυρακάκη για την επανάληψη του αγώνα των γυναικών ΒΑΟΛ - ΣΠΟΡΤΙΓΚ

"ΟΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΒΑΟΛ-ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12  ΣΤΙΣ 3.30μμ

«Αποφασίσουμε και διατάσσουμε» εν΄ έτη 2010 από την Ομοσπονδία Μπάσκετ!

 

·         Η Επιτροπή Πρωταθλήματος «έγραψε» κανονικά... τον ΒΑΟΛ στο υπόμνημα που είχε στείλει!!!.

·         Απίθανες καταστάσεις...για να «δικαιωθεί» ο «αυτοκράτορας» του γυναικείου μπάσκετ!.

 

Το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» κολλάει ότι πρέπει στην περίπτωση της Ομοσπονδίας Μπάσκετ, η οποία φαίνεται ότι είχε μεγάλο καημό.. για την τύχη της αναμέτρησης του ΒΑΟΛ με τον Σπόρτιγκ, για την Α2 μπάσκετ γυναικών, που δεν έγινε λόγω μη προσέλευσης της φιλοξενούμενης ομάδας στο νησί μας, την περασμένη Κυριακή και χθες το μεσημέρι προχώρησε στον εκ΄ νέου ορισμό του παιχνιδιού.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ομοσπονδίας, δεν έλαβε υπ όψιν το υπόμνημα του ΒΑΟΛ λόγω «εννόμου συμφέροντος» που ζητούσε να παραβρεθεί εκπρόσωπος του στην συνεδρίαση της επιτροπή, (για την τύχη του αγώνα, που αρχικά αφού κλείστηκε φύλλο αγώνα, κατοχυρώθηκε με 20-0 υπέρ του ΒΑΟΛ) και κάνοντας δεκτό το αίτημα του Σπόρτιγκ, ότι δικαιολογημένα δεν ταξίδεψε με το πλοίο το απόγευμα του Σαββάτου για το νησί μας, εξ αιτίας του απαγορευτικού που υπήρχε, όρισε το παιχνίδι για την Τετάρτη 22 του μήνα, στις 3.30 το μεσημέρι.

Στην επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία Μπάσκετ στον ΒΑΟΛ, αναφέρεται:  «- Ο μη διεξαχθείς αγώνας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών Βούρειος ΑΟΛ - ΑΟ Σπόρτιγκ για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (Όμιλος Νότου) θα διεξαχθεί στις 22/12/2010 και ώρα 15.30».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το θέμα της μη διεξαγωγής του παιχνιδιού συζητήθηκε στην Επιτροπή Πρωταθλήματος, μάλιστα το πρωϊ της Τρίτης (στο άψε σβήσε δηλαδή...), στην οποία είναι μέλος και ο πρόεδρος του Σπόρτιγκ κ. Παπαχαραλάμπους (!!).

Παράλληλα πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για το γεγονός ότι από την στιγμή που υπήρχε φύλλο αγώνα δεν στάλθηκε στον Αθλητικό Δικαστή για να αποφασίσει, κάτι που γίνεται στις εθνικές κατηγορίες των άλλων ομαδικών αθλημάτων (πχ βόλλει, πόλο) σε ανάλογες περιπτώσεις όπου οι ομάδες δεν πάνε να αγωνιστούν εξαιτίας καιρικών συνθηκών,

Κύκλοι της ομοσπονδίας μπάσκετ ανέφεραν ότι στέλνονται στον αθλητικό δικαστή, τα φύλλα αγώνα, μόνο σε περιπτώσεις επεισοδίων ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπως αυτή του ΒΑΟΛ, αποφασίζει η Επιτροπή Πρωταθλήματος..."