Header

banner_top

06/09 ...ΚΥΠΕΛΛΑ ΧΙΟΥ 2024-2025

Την Τετάρτη 4/9, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων της ΤΕ Χίου για την περίοδο 2024-2025. Στα Κύπελλα Χίου οι κληρώσεις είχαν ως εξής:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ "ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΑΡΔΑΚΑΣ"

cup2445

10 ομάδες μπήκαν στην κληρωτίδα για τη φετινή 17η διοργάνωση με το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και την Ομάδα ΝΕΩΝ του ΦΟΒ, να είναι η αλλαγή στις συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι. Από τις 10 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή οι 6 (ΝΟΘ, ΛΙΘΙ, ΟΜΗΡΟΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΙΩΝΕΣ και ΠΥΡΣΟΣ) πέρασαν άνευ αγώνα στους "8" με τους ...άτυχους ΒΑΟΛ - ΝΗΡΕΑΣ και ΝΕΟΙ ΦΟΒ - ΕΦΗΒΟΣ να σχηματίζουν τα 2 ζευγάρια της προκριματικής φάσης. Στους 8 ο ΝΟΘ θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού ΒΑΟΛ - ΝΗΡΕΑΣ, ενώ το ΛΙΘΙ θα υποδεχθεί τον ΟΜΗΡΟ. Από τους νικητές αυτών των ζευγαριών θα προκύψει ο ένας ημιτελικός που έχει φαβορί ΒΑΟΛ και ΟΜΗΡΟ... Από την άλλη πλευρά του πίνακα το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ θα υποδεχθεί τον νικητή του ζευγαριού ΝΕΟΙ ΦΟΒ - ΕΦΗΒΟΣ ενώ στον άλλο προημιτελικό ΙΩΝΕΣ και ΠΥΡΣΟΣ θα δώσουν τη δική τους μάχη. Για τον ημιτελικό της δεξιάς πλευράς του πίνακα, ΝΕΟΙ ΦΟΒ και ΙΩΝΕΣ είναι τα φαβορί... Ο πολυνίκης του θεσμού ΒΑΟΛ θα προσπαθήσει να φτάσει τα 9 κύπελλα, ενώ ΙΩΝΕΣ και ΟΜΗΡΟΣ θα προσπαθήσουν να διπλασιάσουν το τρόπαιο που κατέκτησαν τις περιόδου 2012-2013 και 2015-2016 αντίστοιχα. Ο εν ενεργεία (δις) Κυπελλούχος ΦΟΒ δεν μετέχει στη φετινή διοργάνωση (έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας ως ομάδα της National League 2), με την ομάδα των νέων του να ντεπουτάρει στο θεσμό.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

cup2425W

Κατά μία λιγότερες από πέρυσι οι συμμετοχές, καθώς ο ΠΥΡΣΟΣ Βερβεράτου (όπως και στο πρωτάθλημα) δεν θα λάβει μέρος στο 10ο Κύπελλο Γυναικών της ΤΕ Χίου. Έτσι νομοτελειακά φτάνουμε στα ημιτελικά με τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση να είναι ΕΝΩΣΗ - ΑΙΓΕΑΣ και ΒΑΟΛ - ΦΟΒ σε μια επανάληψη των περυσινών τελικών. Η Κυπελλούχος ΕΝΩΣΗ θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις κούπες της, ο ΦΟΒ να κατακτήσει την παρθενική του στον θεσμό, ο ενισχυμένος ΑΙΓΕΑΣ να αυξήσει τη συλλογή του στα 6 τρόπαια και ο νεανικός ΒΑΟΛ να μειώσει την απόστασή του από την κορυφή ...στον πόντο, φτάνοντας τα 4 κύπελλα γυναικών. Φαβορί για τον τίτλο οι ΦΟΒ και ΕΝΩΣΗ με τον ΑΙΓΕΑ να αποτελεί ισχυρό αουτσάιντερ.

Ο ΒΑΟΛ είναι η μοναδική ομάδα της ΤΕ Χίου (ο ΦΟΒ μετέχει με την ομάδα νέων στο Κύπελλο Ανδρών) που δίνει το παρών και στις 2 διοργανώσεις με τις ομάδες Ανδρών και Γυναικών οι οποίες συνολικά μετρούν 11 κατακτήσεις Κυπέλλων Χίου...

Οι τελικοί των 2 Κυπέλλων θα πραγματοποιηθούν, όπως και πέρυσι, στο Κλειστό την ίδια ημέρα, λογικά τους πρώτους μήνες του 2025. Μεταξύ των 2 τελικών θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις των πρωταθλητών και πρώτων σκόρερς της περιόδου 2023-2024 σε μια ημέρα που όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια θα είναι μια Γιορτή για το Χιώτικο μπάσκετ.