Header

banner_top

26/05 (ΠΑΜΠ) ΝΟΘ - ΒΑΟΛ 72-58

2324PAMP

Tην ήττα με σκορ 72-58 γνώρισε η ομάδα παμπαίδων του ΒΑΟΛ Χίου, από την αντίστοιχη του ΝΟΘ στον τελικό του Final-4 του πρωταθλήματος της ΤΕ Χίου. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα των Θυμιανών κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή 2023 – 2024 στην κατηγορία, γεγονός για το οποίο την συγχαίρουμε θερμά. Αυτό είναι το 1ο πρωτάθλημα σε αναπτυξιακή κατηγορία που κατακτά ο ΝΟΘ και το 2ο συνολικά στην ιστορία του συλλόγου των Θυμιανών. Τα πιτσιρίκια του Γιώργου Σκυριώτη υπήρξαν ανταγωνιστικά, πάλεψαν παλικαρίσια απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, αλλά προδόθηκαν από κάποιες (πολλές) στιγμές ολιγωρίας και αδράνειας, ενώ έλειψε και το καθαρό μυαλό όταν το παιχνίδι βρίσκονταν στην κόψη του ξυραφιού. Ο ΒΑΟΛ μπήκε καλύτερα στον τελικό και πήρε προβάδισμα 5-0, με τους τυπικά γηπεδούχους να ισορροπούν γρήγορα και να παίρνουν προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διεύρυναν σε διψήφια τιμή, για να φτάσουμε στο 37-27 που ήταν το σκορ ημιχρόνου. Χαμένα ριμπάουντ, κακή αμυντική λειτουργία, έλειψη ενέργειας και βεβιασμένες επιθετικές επιλογές ήταν οι κύριοι λόγοι της διαμορφωθείσας κατάστασης, με τον Βούρειο να μην μπορεί να σταματήσει τις (μοναδικές ουσιαστικά) 2 πηγές κινδύνων (Φιλιμάκη (36π.) και Απέσσο (22(2)) που πέτυχαν συνολικά τους 48 από τους 72 πόντους της ομάδας τους… Στην επανάληψη οι απερχόμενοι πρωταθλητές, βελτίωσαν την εικόνα τους και με πιεστική άμυνα και ευστοχία κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στο -4 βάζοντας φωτιά στον τελικό.  Στο σημείο εκείνο όμως εμφανίστηκαν ξανά οι «κακές ολιγωρίες» και η σωρεία των χαμένων ριμπάουντ, γεγονότα που μαζί με την αντίδραση των αθλητών του Ναυταθλητικού, έφεραν ξανά τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, κλειδώνοντας τη νίκη - τίτλο. Καίριος υπήρξε ο τραυματισμός του Γιώργου Πιπινιά (5(1)) που στέρησε από τον Γιώργο Σκυριώτη μια αξιόπιστη λύση, ενώ συγκινητικός ήταν ο Ζαννής Τσιμούνης (25π.) (επίσης αποχώρησε τραυματίας) με τον Φώτη Μηλιάδη (19(2)) να συνεπικουρεί επιθετικά. Συγχαρητήρια, για άλλη μια φορά στην ομάδα των Θυμιανών για τη δίκαιη νίκη της και την άξια κατάκτηση του τίτλου, αλλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές και τους εφόρους του τμήματος παμπαίδων του ΒΑΟΛ Χίου, που δούλεψαν σκληρά, πάλεψαν και προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η σημερινή άλλωστε ήταν η πρώτη ήττα της χρονιάς για την ομάδα παμπαίδων του ΒΑΟΛ και η πρώτη μετά από πολλά χρόνια συνεχών αήττητων κατακτήσεων στην κατηγορία, με τους νέους πρωταθλητές να γίνονται η πρώτη ομάδα, μετά του ΙΩΝΕΣ της περιόδου 2016-2017 (!) που κατακτά πρωτάθλημα παμπαίδων ΤΕ Χίου και δεν είναι ο ΒΑΟΛ…

Τα δεκάλεπτα: 13-09, 37-27, 51-45, 72-58.

Διαιτητές: Πουλάκης – Δέδες.

ΝΟ Θυμιανών (Λως) Νεαμονίτης, Κουκής 3(1), Πουριάζος, Μπελλάκης 3, Ζώης, Απέσσος 22(2), Φιλιμάκης 36, Ποδιάς 8(1), Μυλωνάς, Λως, Παρθενίδης.

ΒΑΟΛ Χίου (Σκυριώτης) Στείρος 2, Τσιμούνης 25, Λουκαράκης 3(1), Μηλιάδης 19(2), Πικούνης, Πιπινιάς 5(1), Αλούρδας 2, Σκυριώτης 2, Καούκης, Παπαδόπουλος, Καραμαούνας.