Header

banner_top

17/04 (ΓΥΝ) ΒΑΟΛ - ΠΥΡΣΟΣ 64-41

VWOM2324PIR

Με νίκη (64-41) επί του ΠΥΡΣΟΥ στο Βούρειο, ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Γυναικών ο ΒΑΟΛ Χίου. Οι πρωταθλήτριες με συνολικό ρεκόρ 4-4 τερμάτισαν στην 3η θέση της βαθμολογίας και πλέον αναμένουν το αυριανό ντέρμπι ΦΟΒ - ΕΝΩΣΗ για να μάθουν αντίπαλο εν όψει play-offs. Τα κορίτσια του Γιάννη Σαμιώτη έλεγξαν από την αρχή τον αγώνα και έφτασαν άνετα στη νίκη, παρά τη δυναμική προσπάθεια των φιλοξενούμενων που μείωσαν σε μονοψήφια διαφορά το σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης. Σε γενικές γραμμές ο Βούρειος, παίζοντας όμορφο μπάσκετ κατά μεγάλα διαστήματα, πίεσε στην άμυνα, έβγαλε αιφνιδιασμούς ενώ σήμερα ήταν και περιφερειακά εύστοχος με 6 τρίποντα. Ιδιαίτερα παραγωγικό το Α΄ δεκάλεπτο και για τις 2 ομάδες με το σκορ στο 27-19 (με τη Μαρία Σουλίκα να πετυχαίνει 15(2) !!! σε αυτό το διάσημα) και επιστροφή σε πιο ήρεμα νερά στη συνέχεια. Πολλές απουσίες και για τη γυναικεία ομάδα μας με τις Κασαμπά, Βαβάκα, Πρελιά και Πατάπη να είναι οι σημαντικότερες. Οι νεάνιδες του ΒΑΟΛ (το Σαββατοκύριακο θα παλέψουν στη Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στη Λέσβο) πέτυχαν τους 56 από τους 64 πόντους σήμερα με τη Μαρία Σουλίκα να είναι και πάλι απολαυστική με 21(2). Μοναδική μη Νεάνιδα που σκόραρε η Βιβή Δερμανλή με . Ιδιαίτερα αποτελεσματική σήμερα η Σταυρούλα Πατεράκη (13(1)) με τη Ντορίνα Οικονόμου να συνεπικουρεί από την περιφέρεια ευστοχώντας σε 3 τρίποντα (9π.). Από τον αξίομαχο ΠΥΡΣΟ που πάλεψε για τη νίκη που θα του έδεινε την είσοδο στα play-offs, καλύτερες ήταν οι Μ. Παπαδοπούλου (9(1)) και Β. Καραλίδου 7(1). Καλή συνέχεια στην ομάδα του Βερβεράτου και πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στη συμμετοχή μας στο Πενελλήνιο και όταν με το καλό επιστρέψουμε, επανερχόμαστε στα play-offs και στη δύσκολη συνέχειά τους για την πολυνίκη ομάδα της κατηγορίας. Μέχρι τότε μπράβο σε όλες και φυσικά ...Defend the island στα κορίτσια μας !!!

Διαιτητές: Μασσάς - Δέδες.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 37-27, 44-33, 64-41.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Οικονόμου 9(3), Σουλίκα 21(2), Τακτικού 2, Βουδούρη, Σ. Πατεράκη 13(1), Κ. Κουϊμάνη, Μ. Πατεράκη 4, Κουσκουσάκη 3, Δερμανλή 8, Α. Κουϊμάνη, Τσιμπούκα, Χαβιάρα 4.

ΠΥΡΣΟΣ Βερβεράτου (Παπανελοπούλου) Δ. Ξύδα 2, Καραλίδου 7(1), Μανωλάκη 5, Πούγουνα 6, Παπαδοπούλου 9(1), Ξύδα Σ., Φωτεινού 2, Θλιβίτη, Μαμαλάδη 2, Ρηγάτου 5(1), Γιαννιώδη 3, Τζούμα.