Header

banner_top

10/04 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ - ΦΟΒ 83-93

andr2324

Την πρώτη φετινή του ήττα με σκορ 83-93 γνώρισε η ομάδα Ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου, στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΦΟΒ, στο κατάμεστο Κλειστό. Ο Βούρειος πάλεψε παλικαρίσια και παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός και να συνεισφέρει στην πραγματοποίση ενός συναρπαστικού αγώνα που τα είχε όλα. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και πήραν μικρές διαφορές που απόλεσαν με τη λήξη του Α΄ δεκαλέπτου (19-20). Συναρπαστική η 2η περίοδος με εναλλαγές στο σκορ και την κόρνα της ανάπαυλας να ηχεί με ισοπαλία στον πίνακα (43-43). Το 3ο δεκάλεπτο ήταν κακό για την ομάδα του Πέτρου Συμιακάκη, που μπήκε χαλαρή και με κακή αμυντική συμπεριφορά επέτρεψε στους τυπικά φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα καθοριστικό 12-30 με το οποίο η 3η περίοδος έληξε με 55-73. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΒΑΟΛ εξαπέλυσε την αντεπίθεση του, ποντάροντας στην πίεση την οποία δεν είχε χρησιμοποιήσει μέχρι εκείνο το σημείο, καταφέρνοντας να φέρει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο. Με τον χρόνο να πιέζει και με τον προπονητή του εκτός γηπέδου (αποβολή με 2 τεχνικές ποινές) ο Βούρειος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει άλλη μια επική ανατροπή με το τελικό 83-93 να έρχεται φυσιολογικά. Μορφή του αγώνα ο Νικόλας Πιζάνιας (23(1)) ο οποίος χωρίς καμία ασυλεία κυριάρχησε στις 2 ρακέτες, ήταν απολευστικός και έδειξε πως όποιος δουλεύει αθόρυβα και συστηματικά ανταμείβεται... Στον "πύργο" του ΒΑΟΛ συμπαραστάθηκαν επιθετικά οι Στέφανος Ζαχαρίας (18π.), Γιάννης Φερεντίνος (15(3)) - οριακά πρόλαβε το ματς ερχόμενος με την ψυχή στο στόμα από το στρατόπεδο που υπηρετεί - και Γιάννης Σαμιώτης (14π.) με τον Βαγγέλη Φίλο (9π.) να κλείνει την 5άδα των πρώτων σκόρερ των πρωταθλητών. Από τον ΦΟΒ καλύτερος ο Μ. Μαλέρδος (17π.), με τους Μακίβ (14(2)), Ουλουσίδη (13π.) και Μπουμπάρη (11π.). Με τη σημερινή του νίκη ο ΦΟΒ συγκατοικεί πλέον με τον ΒΑΟΛ στους 29β. με την ομάδα του Βροντάδου να υπερτερεί με +6 πόντους στην ισοβαθμία. Συγχαρητήρια στον ΦΟΒ για τη νίκη του και πλέον προσμονή για τα play-offs που αναμένονται συναρπαστικά. Ο ΒΑΟΛ θα τερματίσει το Σάββατο μετά τα εύκολα παιχνίδια των συγκατοίκων της κορυφής στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας ακριβώς όπως και πέρυσι... Μπράβο στις ήττες δεν χωρούν, αλλά από τη σημερινή εμφάνιση κρατάμε τα (αρκετά) καλά διαστήματα και με μεγάλα περιθώρεια βελτίωσης επιστρέφουμε στη σκληρή δουλειά για να διεκδικήσουμε, στα play-offs, όσα αξίζουν σε αυτή την ομάδα... Καλή συνέχεια σε όλους...

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 43-43, 55-73, 83-93.

Διαιτητές: Πουλάκης - Δέδες.

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης - Σκυριώτης) Γιαννόπουλος, Ζαχαρίας 18, Κουτσουράκης, Αγγελής, Φερεντίνος 15(3), Φωτεινός, Ντίμπρα 2, Αλούρδας 2, Πιζάνιας 23(1), Φίλος 9, Σαμιώτης 14, Σβάρνας.

ΦΟ Βροντάδου (Αμέντας) Κιρκινέζης 8(1), Μακίβ 14(2), Ανδρουλάκης 8(2), Λεγάτος 9, Τσιλούλης 5(1), Μαλέρδος 17, Παπαδόπουλος, Ζουμής, Μπουμπάρης 11, Τροβάς 9, Ουλουσίδης 13, Γλύκας.