Header

banner_top

09/04 (AΝΔΡ) ...ΠΡΟΣ ΤΑ PLAY-OFFS

Μία αγωνιστική και ...έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αρκετά είναι τα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα αναφορικά με την τελική κατάταξη και συνεπώς τα «ζευγαρώματα» εν όψει των play-offs της Α΄ Ανδρών.

vathmolo223prot

Αρχικά στην κορυφή τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν με τη λήξη του αυριανού (Τετ. 10/4 - Κλειστό - 20:00) αγώνα ΒΑΟΛ - ΦΟΒ. Εκεί αν ο ΒΑΟΛ νικήσει ή ηττηθεί με έως και 3 πόντους διαφορά τερματίζει πρώτος, ενώ αν ο ΦΟΒ επικρατήσει με 4 και πάνω πόντους κερδίζει εκείνος την πρώτη θέση. Η πρώτη θέση, πέρα από την έδρα στους τελικούς, σημαίνει και αποφυγή των ΙΩΝΩΝ στα ημιτελικά.

Οι ΙΩΝΕΣ είναι η μοναδική ομάδα που ξέρει τη θέση που θα τερματίσει στην κανονική διάρκεια καθώς ακόμα και με …μηδενισμό δεν χάνει την 3η θέση από κανέναν.

Στην 4η θέση ο ΠΥΡΣΟΣ (η μόνη ομάδα που έχει ολοκληρώσει την κανονική περίοδο καθώς εκτίει το ρεπό της την τελευταία αγωνιστική) κινδυνεύει να την απολέσει μόνο εάν ο ΝΟΘ νικήσει τον ΟΜΗΡΟ στο πιο αμφίρροπο ματς (ΛΙΘΙ – ΒΑΟΛ, ΦΟΒ – ΝΗΡΕΑΣ και ΙΩΝΕΣ – ΕΦΗΒΟΣ τα υπόλοιπα) της τελευταίας αγωνιστικής (Σαβ. 13/04). Σε αυτή την περίπτωση ο ΝΟΘ «πιάνει» τον ΠΥΡΣΟ και του «κλέβει» την 4η θέση (στέλνοντας τον στην 5η θέση) καθώς υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Σε περίπτωση νίκης του ΟΜΗΡΟΥ (έστω και με 1 πόντο διαφορά) ο ΠΥΡΣΟΣ είναι οριστικά 4ος και ο ΟΜΗΡΟΣ 5ος στέλνοντας τον ΝΟΘ στην 6η θέση… Σε αυτή την περίπτωση, δύο αγώνες της 1ης φάσης των play-offs που κρίνονται στις 3 νίκες (ΙΩΝΕΣ – ΝΟΘ (3-6) και ΠΥΡΣΟΣ - ΟΜΗΡΟΣ (4-5)) θα ξεκινήσουν από 1-1…

7ος κατά 99% θα τερματίσει ο ΕΦΗΒΟΣ καθώς το ανεβεί μια θέση (8ος) θα συμβεί στο απίθανο σενάριο να νικήσει ο ΕΦΗΒΟΣ τους ΙΩΝΕΣ την τελευταία αγωνιστική και να ηττηθεί ο ΟΜΗΡΟΣ από τον ΝΟΘ.

Στην 8η θέση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τερματίζει ο ΝΗΡΕΑΣ που περιμένει τον 1ο της τελικής κατάταξης (ΒΑΟΛ ή ΦΟΒ) για την 1η φάση των play-offs.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη φάση των play-offs γίνεται με τα ζευγάρια 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5. Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες (μετρούν και οι νίκες της κανονικής περιόδου) προκρίνεται στην ημιτελική φάση όπου το όριο πρόκρισης (όπως και στους τελικούς) αναβαίνει στις 4 νίκες…