Header

banner_top

31/03 (ΓΥΝ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 56-42

vaol2324gyn

Την ήττα με σκορ 56-42 γνώρισε η ομάδα Γυναικών του ΒΑΟΛ Χίου από την αντίστοιχη του ΦΟΒ, στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής. Τα κορίτσια του Γιάννη Σαμιώτη, πραγματοποίησαν μέτρια εμφάνιση, με πολλά λάθη και σωρεία χαμένων εύκολων καλαθιών, ενώ είχαν και 15 (!) χαμένες ελεύθερες βολές (9/24). Παρά την μέτρια εμφάνιση οι πρωταθλήτριες προσπάθησαν, πάλεψαν και οδηγούμενες από την εξωπραγματική Μαρία Σουλίκα (23(4)) κατάφεραν να μαζέψουν διψήφιες διαφορές και να βρίσκονται 5 λεπτά πριν τη λήξη μέσα στο παιχνίδι όντας στο -7... Δυστυχώς όμως οι επιθετικές βοήθειες που περίμενε ο Βούρειος (πέρα από τους 10π. της Ντορίνας Οικονόμου και τους 8π. της Ολυμπίας Πατάπη) δεν ήρθαν ποτέ, οπότε μοιραία οι έμπειρες παίκτριες του ΦΟΒ διαχειρίστηκαν το χρόνο και έφτασαν δίκαια στο τελικό +14 (56-42). Όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος, οι προαναφερόμενες 3 αθλήτριες πέτυχαν τους 41 από τους 42 πόντους (!) του Βούρειου, οπότε κάθε περαιτέρω συζήτηση για διεκδίκηση νίκης είναι περιτή, καθώς με 3 σκόρερ δεν μπορείς να ζητάς και πολλά σε έναν αγώνα... Φυσικά η μαχητική διάθεση και ο δυναμισμός δεν έλειψαν από τη νεανική ομάδα του ΒΑΟΛ αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε και τα απλά πραγματάκια (σωστές πάσες, εύστοχα λέι απ, καλάθια εξ επαφής, ελεύθερες βολές κλπ) για να να μην αδικούμε τους εαυτούς μας και να διεκδικούμε καλύτερα αποτελέσματα. Από τις νικήτριες που συνέχισαν αήττητες στην κορυφή της βαθμολογίας ξεχώρισε η Γιαμαλίδου με 21(1). Μπράβο στα κορίτσια των 2 ομάδων για τον όμορφο αγώνα τους και πλέον επιστροφή στις προπονήσεις ώστε να βελτιώσουμε τις αδυνάμιες μας και να χαρίσουμε στους εαυτούς και στην ομάδα μας όσα τις αξίζουν. Συγχαρητήρια στον ΦΟΒ για τη νίκη του και καλή συνέχεια σε όλους...

Διαιτητές: Μασσάς - Δέδες.

Τα δεκάλεπτα: 17-08, 31-20, 43-34, 56-42.

ΦΟΒ (Μπόλιας) Κιρκινέζη 2, Κοτσία 8(1), Μαργαρίτη 9(1), Γιαμαλίδου 21(1), Καλιαμπάκου, Ξενοκώστα 6, Χρυσανθάκη 4, Ατσαβέ 6, Καραμανή.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης) Οικονόμου 10(1), Σουλίκα 23(4), Κουϊμάνη, Βουδούρη, Σ. Πατεράκη, Βαβάκα, Μ. Πατεράκη, Κασαμπά, Πατάπη 8, Δερμανλή, Τσιμπούκα, Χαβιάρα 1.