Header

banner_top

28/03 (ΕΦΗΒ) ΦΟΒ - ΒΑΟΛ 55-44

ef2324panig

Την ήττα με σκορ 55-44 γνώρισε η ομάδα εφήβων του ΒΑΟΛ Χίου, από την αντίστοιχη του ΦΟΒ, στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος Εφήβων της ΤΕ Χίου, στο κατάμεστο Βούρειο. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα του Βροντάδου πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1 σε μια σειρά αγώνων που χρίζει πρωταθλητή στις 3 νίκες. Ο ΒΑΟΛ που παρατάχθηκε χωρίς τα 2/5 της πεντάδας του (Λεωνίδας Μηλιάδης και Σταμάτης Κουτσουράκης ασθενούν και δεν ήταν καν στο γήπεδο) κατάφερε μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, να βρει τα πατήματά του και παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ να κλείσει το Α΄ ημίχρονο προηγούμενος με +6 (29-35). Πιεστική άμυνα, αλληλοκάλυψη και λελογισμένες επιθέσεις ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των πρωταθλητών που τους έφεραν μπροστά στο σκορ. Αν μάλιστα υπήρχε λίγο περισσότερη προσοχή η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε άρδην. Ο ΒΑΟΛ παρουσιάστηκε αγχωμένος, αργός, χωρίς τη λάμψη του Α΄ μέρους και εγλωβισμένος στη ζώνη των τυπικά γηπεδούχων που αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποδοτική καθώς μείωσε την παραγωγικότητα της ομάδας του Πέτρου Συμιακάκη από τους 35 στο Α΄ μέρος σε μόλις 9 (!!!) στην επανάληψη. Κομβικό το 3ο και το 4ο φάουλ που χρεώθηκε, στην ίδια άμυνα, ο εξαιρετικός Στέλιος Αλούρδας (11π.) (αγωνίστηκε τραυματίας) όπως και ο ηρωικός Μάριος Αγγελής (10(2)) που έπαιξε άρρωστος ολόκληρο τον αγώνα. Φανερή η έλλειψη προπονήσεων στον πρώτο σκόρερ του Βούρειου Χρήστο Γκλώτσο (12π. oι 10 στο Α΄ ημίχρονο) και πολύ καλή παρουσία από τον Μιχάλη Ξυνταριανό (6(1)) που πάλεψε σαν λιοντάρι στις ρακέτες, αλλά και τον Αντώνη Σαμωνά που βοήθησε με . Καλή προσπάθεια από όλα τα παιδιά που χρησιμοποίησε ο κόουτς, με την καλή εικόνα να χαλάει από το βραχυκύκλωμα του 2ου ημιχρόνου. Από τον ΦΟΒ που έπαιξε έξυπνα και εκμεταλλεύτηκε τη δυστοκία και τα κενά των τυπικά φιλοξενούμενων ξεχώρισαν οι Γεωργούλιας και Μανδηλαράς με 17π. ο καθένας τους. Πλέον οι 2 φιναλίστ ανανεώνουν το ραντεβού τους στο Βούρειο την ερχόμενη Πέμπτη (4/4) στις 21:30 όπου αν νικήσει ο ΦΟΒ στέφεται πρωταθλητής, ενώ αν επικρατήσει ο ΒΑΟΛ ισοφαρίζει σε 2-2 και πάμε σε τελικό των τελικών. Έως τότε συγχαρητήρια στους νικητές και επιστροφή στις προπονήσεις για εμάς ώστε με δουλειά, διόρθωση των λαθών και πίστη να προσπαθήσουμε να ισοφαρίσουμε τη σειρά και να διεκδικήσουμε στη συνέχεια ότι μας αναλογεί. Περαστικά στους ασθενείς και στους τραυματίες μας και καλή συνέχεια σε όλους...

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 29-35, 41-40, 55-44.

Διαιτητές: Πουλάκης - Δέδες.

ΦΟΒ (Εσκίδης - Κιρκινέζη) Μπουρνιάς, Συκαλάς 3, Ισκής, Πουργιάζος, Ψύλλος 3, Κουφοδόντης 7(1), Γεωργούλιας 17(1), Παπαδόπουλος 4, Μανδηλαράς 17, Χαβιάρας, Γλύκας 4, Παχνός.

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης - Σκυριώτης) Ξυνταριανός 6(1), Σαμωνάς 5, Φ. Μηλιάδης, Στέλλας, Πιπινιάς, Αγγελής 10(2), Σκυριώτης, Φαφαλιός, Γκλώτσος 12, Αλούρδας 11, Γιαννούτσος, Γεόμελος, Σπυρέλλης.