Header

banner_top

10/02 (ΑΝΔΡ) ΒΑΟΛ - ΙΩΝΕΣ 86-65

vaoliones21

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι με τους ΙΩΝΕΣ ο ΒΑΟΛ Χίου επικρατώντας με 85-65 στο Βούρειο, ανοίγοντας έτσι νικηφόρα τον Β΄ Γύρο του πρωταθλήματος της Α΄ Ανδρών και διευρύνοντας το αήττητο σερί του στο 9-0. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι με τη σημερινή της νίκη, η ομάδα του Πέτρου Συμιακάκη έκανε το 2-0 επί ενός αντιπάλου που πιθανότα θα ξαναβρεί (όπως και πέρσι) στα play-offs. Στον σημερινό αγώνα ο ΒΑΟΛ κατάφερε να νικήσει όχι μόνο τους πάντα αξιόμαχους ΙΩΝΕΣ αλλά και τη ...γαστρεντερίδα που θέρισε την τελευταία εβδομάδα τους πρωταθλητές... Τελευταία θύματά της (μετά τους Κώστα Καρατσιώλη, Θοδωρή Γιαννόπουλο κα) ο Γιάννης Σαμιώτης (μάλλον του έκανε καλό αφού επανήλθε στη θέση του αρχισκόρερ με 29(5)) και ο Γιάννης Φερεντίνος (που τον επηρρέασε σαφώς αρνητικά). Στα του αγώνα, ο ΒΑΟΛ ήταν απόλυτος κυρίαρχος από το ξεκίνημά του και με ένα επιβλητικό πρώτο δεκάλεπτο (30-13) ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι από νωρίς. Ο προαναφερόμενος Γιάννης Σαμιώτης και ο ασταμάτητος Στέφανος Ζαχαρίας (16(2)) οδήγησαν επιθετικά τον Βούρειο, με το οργανωτή Μάριο Αγγελή να δείχνει και επιθετικές αρετές σκοράροντας 10(2). Με τη διαφορά συνεχώς σε επίπεδα (ευρείας) ασφάλειας (+29 το ζενίθ), οι συμπαίκτες του Μαστρο - Νικόλα Πιζάνια (8π.) έφεραν το τελικό σκορ στο +21 για να τιμήσουν με τον τρόπο αυτό τα 21α γενέθλια του Καλύμνιου γίγαντά μας, ο οποίος το γιόρτασε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Χρόνια Πολλά Νικόλα με υγεία και κάθε επιτυχία και ευτυχία στη ζωή σου !!! Από τους ΙΩΝΕΣ που πάλεψαν παραγωγικότεροι ήταν οι Γιάννης Αλεξάκης (20(1)) και Παντελής Χαμέτης (12π.). Το μπάμ της αγωνιστικής έγινε στο Κλειστό όπου ο ΕΦΗΒΟΣ επιβλήθηκε του ΝΟΘ με 57-43 (!). Ο ΒΑΟΛ πέον, με προίκα το 9-0, στρέφει την προσοχή του στο επόμενο ματς με τον ΝΟΘ στα Καμπόχωρα (Σαβ. 17/2 - 17:30) με στόχο τη διατήρηση της καλής αγωνιστικής του εικόνας και τη διεύρυνση του αήττητου φετινού σερί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που υπερέβαλαν εαυτούς για να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες του σημερινού αγώνα με τόσες αρώστιες και τραυματισμούς, ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το team της ομάδας Ανδρών που συνεχίζει να βαδίζει στο σωστό δρόμο και μέσω της παραγωγικής διαδικασίας, της δουλειάς και του αγωνιστικού πλάνου δρέπει καρπούς και καλή συνέχεια σε όλους...

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 51-32, 73-49, 86-65.

Διαιτητές: Πουλάκης - Λουκαράκης.

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης - Σκυριώτης) Μηλιάδης 3(1), Ζαχαρίας 16(2), Κουτσουράκης 3, Αγγελής 10(2), Φερεντίνος 1, Καρατσιώλης 5(1), Γιαννόπουλος 3(1), Αλούρδας, Πιζάνιας 8, Φίλος 6, Σαμιώτης 29(5), Σβάρνας 2.

ΙΩΝΕΣ (Μπόλιας - Γαλάτουλας) Ταμπάκης 2, Σερέπας 2, Λαμπρινούδης 6(1), Μπράτος, Νταλιάνης, Πορτελάνος 7(1), Αλεξάκης 20(1), Μοσχούρης 1, Σκουφάρας 9(1), Κανελλόπουλος 6(2), Χαμέτης 12, Μακκάς.