Header

banner_top

24/01 (ΑΝΔΡ/Κ) ΒΑΟΛ - ΦΟΒ 85-94

andr2324

Αποκλεισμός για την ομάδα Ανδρών του ΒΑΟΛ Χίου, η οποία, παρά την καλή της προσπάθεια, ηττήθηκε με 94-85 από τον ΦΟΒ στο κατάμεστο Κλειστό. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Βροντάδου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου "Αλέξης Τσαρδάκας" όπου αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στον ΟΜΗΡΟ που προκρίθηκε από τον άλλο ημιτελικό (αποκλείοντας τον ΕΦΗΒΟ). Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Πέτρου Συμιακάκη να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα, κτυπώντας κυρίως από την περιφέρεια. Στη συνέχεια ο ΦΟΒ ισορόπησε και κερδίζοντας πόντους κοντά στο καλάθι για να φτάσουμε στο 16-19 της Α΄ περιόδου. Στο 2ο δεκάλεπτο ο ΒΑΟΛ έπαιξα για ένα πεντάλεπτο καταπληκτικό μπάσκετ, πιέζοντας, κλέβοντας μπάλες και σκοράροντας κατά ριπάς, τρέχοντας ένα σερί 30-18 (+7 η μεγαλύτερη διαφορά για τον ΒΑΟΛ) για να δεχτεί από ανόητα λάθη, 5 αναπάντητους πόντους και να λήξει το ημίχρονο με 46-43. Στην επανάληψη ο Βούρειος μπήκε με το ...αριστερό και αφού χάλασε την καλή του επιθετική εικόνα του, υπέπεσε σε σωρεία λαθών που επέτρεψαν στην ομάδα του Βροντάδου να τρέξει ένα σερί 13-28 στο 3ο δεκάλεπτο και να πάρει διαφορά που έφτασε μέχρι και το +18 στο ζενίθ της, με κύριο υπεύθυνο τον Χρήστο Ανδρουλάκη που πέτυχε 25π. με 7 τρίποντα. Στο 4ο δεκάλεπτο η φρασκάδα από τον πάγκο και η μαχητική ψυχή των πρωταθλητών, ανέτρεψαν την κατάσταση και με καλύτερη εικόνα στην άμυνα και κυρίως λύσεις στην επίθεση η διαφορά έπεσε στο -5 (στο τελευταίο δίλεπτο) με το παιχνίδι να ξαναγίνεται ντέρμπι. Εκεί η εμπειρία των τυπικά φιλοξενουμένων και μια - δυο λανθασμένες επιλογές έδωσαν διαφορά ασφαλείας στο σκορ και μαζί του τη νίκη για την οποία τους συγχαίρουμε. Ο Στέφανος Ζαχαρίας (26(2)) ήταν μπροστάρης στην ανατροπή του Β΄ μέρους, με τον Γιάννη Φερεντίνο (21(3)) να κρατά τον Βούρειο στο πρώτο μισό (19π. στο Α΄ ημίχρονο) και των ηρωικό Κώστα Καρατσιώλη να ακολουθεί σε παραγωγικότητα με 15(2), μαζί με τον αρχηγό Γιάννη Σαμιώτη  (9π.). Αρκετά καλή προσπάθεια από όλα τα παιδιά του ΒΑΟΛ που έδειξαν πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί και αν καταφέρουν να περιορίσουν τα λάθη και τα παίξουν λελογισμένα... μπορούν να διεκδικήσουν στα ίσια τη νίκη. Φυσικα΄γι αυτό θα πρέπει να βελτιωθεί, πρώτα απ' όλα η αμυντική λειτουργία της ομάδας (94π. είναι πάρα πολλοί...) και στις κρίσιμες στιγμές να υπάρχει περισσότερο καθαρό μυαλό... Από τον ΦΟΒ πέρα από τον Ανδρουλάκη, οι Γιάννης Ουλουσίδης (18(1)) και Λεωνίδας Μπουμπάρης (17π.) ήταν οι παραγωγικότεροι. Μετά το σημερινό παιχνίδι ΒΑΟΛ και ΦΟΒ ανανεώνουν το ραντεβού τους για το ερχόμενο Σάββατο 27/1, στις 21:00 και πάλι στο Κλειστό, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Α΄ Ανδρών, με το φίλαθλο κόσμο του νησιού να περιμένει άλλη μία αντίστοιχης ποιότητας και ενδιαφέροντος αναμέτρηση...

Διαιτητές: Πουλάκης - Δέδες.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 46-43, 59-71, 85-94.

ΒΑΟΛ Χίου (Συμιακάκης - Σκυριώτης) Μηλιάδης 7(1), Ζαχαρίας 26(2), Κουτσουράκης, Αγγελής, Φερεντίνος 21(3), Καρατσιώλης 15(2), Αλούρδας, Πιζάνιας 2, Φίλος 2, Σβάρνας, Γιαννόπουλος 3(1), Σαμιώτης 9.

ΦΟ Βροντάδου (Αμέντας - Εσκίδης) Κιρκινέζης 6(1), Συκαλάς, Ανδρουλάκης 25(7), Λεγάτος 12, Τσιλούλης 6(2), Ζουμής, Ουλουσίδης 18(1), Αποστολάκης, Τροβάς 3(1), Μπουμπάρης 17, Μαλέρδος 7(1), Παπαδόπολυλος.