Header

banner_top

01/12 (ΚΟΡΑΣ) ΒΑΟΛ - ΑΙΓΕΑΣ 60 - 46

Σημαντική νίκη για την ομάδα των κορασίδων μας το απόγευμα της Τετάρτης στο Βούρειο με 60 - 46 απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του ΑΙΓΕΑ. Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα με το σκορ να έχει αρκετές εναλλαγές στο Α΄ δεκάλεπτο, η λήξη του οποίου βρήκε τους 2 αντιπάλους ισόπαλους με 14 - 14. Στο Β΄δεκάλεπτο τα κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου έπαιξαν πολύ καλή άμυνα, ελαχιστοποίησαν τα λάθη του Α΄ δεκαλέπτου, έβγαλαν αιφνιδιασμούς γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα ένα σερί 24 - 08 (επι μέρους σκορ δεκαλέπτου). Έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με τον πίνακα να δείχνει 38 - 22. Στο Γ΄ δεκάλεπτο ο ΒΑΟΛ συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και να έχει αρκετά καλές επιθετικές επιλογές. Κάποια επιπόλαια λάθη (κυρίως στις πάσες) δεν επέτρεψαν στην ομάδα μας να ξεφύγει περισσότερο στο σκορ (21 π. η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε) κι έτσι το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 50 - 32. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα τα κορίτσια του ΑΙΓΕΑ αύξησαν την περιφερειακή πίεση κλέβοντας αρκετές μπάλες. Έτσι φτάσαμε στο τελικό 60 - 46 με τον πολύ κόσμο που παρακολούθησε τον αγώνα να χειροκροτά και τις 2 ομάδες για την προσπάθεια που κατέβαλαν αλλά και το όμορφο μπάσκετ που κατά (μεγάλα) διαστήματα έπαιξαν. Από την ομάδα μας το σκοράρισμα οδήγησαν οι Ξανθούλα Μαργαρίτη (24π.) και Αγγελική Καμαράδου (16π.) ενώ πολύ καλό παιχνίδι κυρίως οργανωτικά έκανε η Δανάη Συρρή (9π.). Από εκεί και πέρα σπουδαία αμυντική δουλειά από την Έφη Ιωάννου (6π.) και τη Μαρκέλλα Κώττη, ενώ πολλές λύσεις προσέφεραν οι Ειρήνη Βερβέρη (3π.) και Ρούλα Κασαμπά (2π.). Από τον ΑΙΓΕΑ καλύτερες οι Εμμανουέλα Σερέπα (20π. 1τρ.) και Βάσω Τριανταφυλλάκη (13π.).

Καλή η διαιτησία των Γιάννη Λουκαράκη και Παναγιώτη Μπαμπανιώτη.

Τα δεπάλεπτα: 14 - 14, 38 - 22, 50 - 32, 60 - 46.

ΒΑΟΛ (Χατζηλάμπρου - Ψώρρα) Ντατσοπούλου Λ., Κώττη, Μαργαρίτη 24, Ιωάννου 6, Συρρή 9, Γεωργιαφέντη, Κασαμπά 2, Τριανταφυλλάκη Μ., Ντατσοπούλου Ε., Βερβέρη 3, Καμαράδου 16.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής - Καλαμάρης) Κιρκινέζη, Σερέπα 20 (1),  Απέσσου, Ντόσκα, Μπούσουλα, Μαρτάκη 3, Σεφζινάι, Παλαβίδη 5 (1), Ντούλη 6, Τριανταφυλλάκη 13.