Header

banner_top

30/05 (ΑΝΔΡ) ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

Την Τετάρτη 31/05 ξεκινούν οι τελικοί των play-offs της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών της ΤΕ Χίου που θα αναδείξουν τον φετινό πρωταθλητή που θα κατακτήσει το 37ο Πρωτάθλημα Χίου και θα εκπροσωπήσει το νησί μας στο Ειδικό Πρωτάθλημα για την Άνοδο στη Γ΄ Εθνική της επόμενης περιόδου.

poALL

ΝΟΘ και ΒΑΟΛ, με διαφορετική φιλοσοφία ο κάθε ένας, κατάφεραν να τερματίσουν χέρι - χέρι στην 1η θέση του μαραθωνίου των 22 αγωνιστικών της Α΄ Ανδρών. Στην κανονική περίοδο οι 2 μονομάχοι σημείωσαν από 1 ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια με τον ΝΟΘ να κερζίζει με +6 στην πρεμιέρα στα Καμπόχωρα και τον ΒΑΟΛ να απαντά με +5 στο Κλειστό. Αυτός ο 1 πόντος ήταν που πιστοποίησε και την τελική κατάταξη καθορίζοντας το δρόμο προς τους τελικούς μέσω των play-offs που ακολούθησαν.

vathmoloTELIKI

Εκεί ο ΝΟΘ "σκούπισε" με ευκολία ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ (3-0) και ΑΙΓΕΑ (4-0) σε αντίθεση με τον ΒΑΟΛ που αφού ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (3-0) χρειάστηκε 7ο παιχνίδι για να επικρατήσει επί των ΙΩΝΩΝ με 4-3, μετά από δυνατές αναμετρήσεις και να προκριθεί στους τελικούς.

xrisi vivlos

Οι 2 μονομάχοι ξεκινούν με 1-1 τους τελικούς και θα παίξουν μεταξύ τους όσες φορές χρειαστεί ώστε ένας από τους δύο να φτάσει τις 4 νίκες και να κατακτήσει τον τίτλου του πρωταθλητή Χίου. Αν καταφέρει ο ΝΟΘ θα είναι η 2η, συνεχόμενη φορά (πέρσι έλειπαν στη Γ΄ Εθνική ΒΑΟΛ και ΦΟΒ) ενώ αν κάνει την έκπληξη ο ΒΑΟΛ θα είναι η 9η και μάλιστα πρώτη φορά που θα το κάνει με ομάδα να λείπει στη Γ΄ Εθνικη (ΦΟΒ).

katataxi apo2009a

Στα άξια αναφοράς ότι ο ΒΑΟΛ, από την περίοδο 2009 - 2010 που καθιερώθηκαν τα play offs (όπως τα ξέρουμε περίπου) μέχρι σήμερα δεν έχει λείψει ποτέ από τελικό, όσες φορές βέβαια συμμετείχε σε τοπικό πρωτάθλημα, καθώς πέρασε 6 ολόκληρα χρόνια στη Γ΄ Εθνική σε αυτό το διάστημα. Με άλλα λόγια τα τελευταία 14 χρόνια η χειρότερη θέση που έχει κατακτήσει είναι η 2η...

PO1

Όλοι οι τελικοί θα γίνουν στο Βούρειο (συμφωνία των 2 αντιπάλων) με το πλήθος των αγώνων να ορίζεται σε 2 αναμετρήσεις ανά εβδομάδα (Τετάρτη - Σάββατο) πράγμα που σημαίνει ότι αν εξαντληθεί η σειρά και φτάσουμε έως το 4-3 ο πρωταθλητής θα βγει στις 14/06 με τα μπαράζ να ξεκινούν στις 28/06...

telikooos

Στους τελικούς θα αναμετρηθούν η καλύτερη άμυνα (ΝΟΘ) απέναντι στην καλύτερη επίθεση (ΒΑΟΛ) του πρωταθλήματος. Πολύ μεγαλύτερος είναι ο μο ηλικίας των πολύπειρων αθλητών του ΝΟΘ απέναντι στη, με διαφορά, νεώτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τον ΒΑΟΛ.

20222023TITLOI

Το πρωτάθλημα της Α΄ Ανδρών είναι ο τελευταίος τίτλος στις φετινές διοργανώσεις της ΤΕ Χίου που δεν έχει βρει ακόμα κάτοχο.

Ο Βούρειος φθάνει στους τελικούς έχοντας παίξει 4 αγώνες περισσότερους από τον αντίπαλό του στο πρωτάθλημα, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει πραγματοποιηθεί μόλις 48 ώρες πριν την έναρξη των τελικών. Πρώτος τελικός για τον κόουτς Μανώλη Χατζηλάμπρου και δεύτερος για τον Πέτρο Συμιακάκη, πρώτη φορά που ο ΒΑΟΛ πάει τελικούς χωρίς Παντελή Βούλικα στον πάγκο και μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού οι αθλητές που θα παίξουν στη σειρά και δεν έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα του Βούρειου...

202223MEN

Καλούς αγώνες λοιπόν, με όμορφες αναμετρήσεις και ας κερδίσει ο καλύτερος...