Header

banner_top

09/03 ...ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ !!!

Στην ιστορία πέρασαν ο 15ος τελικός του Κυπέλλου Χίου Ανδρών (από φέτος Αλέξης Τσαρδάκας) και ο 8ος τελικός του Κυπέλλου Χίου Γυναικών, στην άψογη γιορτή που διοργάνωσε η ΤΕ Χίου.

CUP STORY23

Τα κορίτσια του ΒΑΟΛ πέρασαν στην ιστορία ως η πρώτη ομάδα τοπικής κατηγορίας που κατέκτησε Κύπελλο στο οποίο συμμετείχε ομάδα εθνικής κατηγορίας (ΑΙΓΕΑΣ – Α2 Εθνική). Ο ΒΑΟΛ με την κούπα αυτή έφτασε τις 11 συνολικά (8 ανδρών και 3 γυναικών) και αύξησε τη διαφορά από τον ΑΙΓΕΑ που ακολουθεί στο σύνολο με 5 Κύπελλα (όλα Γυναικών). Στα Γυναικεία τρόπαια ο ΑΙΓΕΑΣ προηγείται με 5 έναντι 3 τροπαίων του ΒΑΟΛ, ενώ καμία άλλη ομάδα δεν έχει κατακτήσει κούπα σε αυτή την κατηγορία.

Στους άνδρες ο ΦΟΒ κατέκτησε την πρώτη του κούπα Κυπελλούχου και μπήκε στο club των 7 ομάδων που έχουν τρόπαιο. Πρώτος στη λίστα των Κυπελλούχων ανδρών ο ΒΑΟΛ με 8 τρόπαια και δεύτερος ο ΝΟΧ με 3. Στην 3η θέση (από 1 κατάκτηση) ισοβαθμούν ΦΟΒ, ΟΜΗΡΟΣ, ΙΩΝΕΣ και ΑΡΜΟΛΙΑ.

CUP STORY23 final

Σαφές προβάδισμα για τον ΒΑΟΛ και στον πίνακα συμμετοχών σε τελικό κυπέλλου (ανδρών – γυναικών) όπου προηγείται με 14 (9-5) με τον ΟΜΗΡΟ να ακολουθεί (7 συμμετοχές σε τελικούς ανδρών) και τους ΑΙΓΕΑ και ΦΟΒ να ισοβαθμούν στην 3η θέση (από 6 φορές έκαστος). 11 είναι οι ομάδες της ΤΕ Χίου που έχουν λάβει μέρος σε τελικούς με τους ΝΟΧ, ΕΝΩΣΗ, ΝΟΘ, ΠΑΓΧΙΑΚΟ, ΙΩΝΕΣ, ΑΡΜΟΛΙΑ και ΕΦΗΒΟ να ολοκληρώνουν το club των φιναλίστ.

soulikap

Ρέκορμαν Κυπέλλου πλέον ο Μιχάλης Σουλίκας που συμμετείχε σε τελικό για 10η φορά (!) και πλέον μετρά 9 κούπες (8 με τον ΒΑΟΛ και 1 με τον ΦΟΒ). Άξιο αναφοράς ότι στο …Κυπελλόσπιτο του Μάκη «υπάρχουν» συνολικά 12 Κύπελλα, καθώς 2 έχει κατακτήσει η αδελφή του Μαρία (2020, 2023) και 1 η μητέρα του Άντα Ζαχαριάδη (2015).

Στους προπονητές, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, ο Γιάννης Σαμιώτης έφτασε τις 2 κούπες, ενώ στο κλαμπ των Κυπελλούχων μπήκε ο Κώστας Αμέντας. Συνολικά την «κούρσα» οδηγεί ο Παντελής Βούλικας με 8 κούπες, 5 έχει ο Κώστας Γιασεμής, 4 ο Γιάννης Λαγός (3 με ΝΟΧ και 1 με ΙΩΝΕΣ) και από 1 έχουν οι Μανώλης Χατζηλάμπρου (ΒΑΟΛ), Δημήτρης Μπόλιας (Ομηρος) και Λεωνίδας Λεγάτος (Αρμόλια).