Header

banner_top

09/03 (ΓΥΝ/ΚΥΠ) ΒΑΟΛ - ΑΙΓΕΑΣ 44-41

G3

Ιστορία έγραψε για μια ακόμα φορά ο ΒΑΟΛ Χίου κατακτώντας το Κύπελλο Γυναικών της ΤΕ Χίου για την περιόδο 2022 - 2023. Με τη νίκη του (44-41) στον Τελικό, επί του ΑΙΓΕΑ, στο κατάμεστο Κλειστό, έγινε η πρώτη ομάδα τοπικής κατηγορίας που κατέκτησε τίτλο απέναντι σε ομάδα Εθνικών Κατηγοριών. Ταυτόχρονα αύξησε τη συγκομιδή τροπαίων Κυπελλούχου Χίου στα 11 (8 Ανδρών και 3 Γυναικών) ενώ στην τροπαιοθήκη της Αίθουσας "Καπετάν Στρατής Ματσέλας" θα πάνε, από τη σημερινή σοδιά, 7 κούπες (Κύπελλο Γυναικών 2023 και Πρωταθλήματα 2021-2022 στις κατηγορίες Γυναικών, Εφήβων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων). Ο σημερινός τελικός ήταν μια κλειστή και αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Βούρειο να διατηρεί το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Μετά το αρχικό μούδιασμα (0-5) τα κορίτσια του Γιάννη Σαμιώτη και του Μανώλη Χατζηλάμπρου, έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και μέχρι το ημίχρονο προηγήθηκαν με 20-15. Παρά τα πολλά εύκολα καλάθια που χάθηκαν και τα αρκετά αβίαστα λάθη που έγιναν, ο Βούρειος κατάφερε να κρατά συνεχώς το προβάδισμα που έφτασε στο +8 (στο ζενίθ του) μέχρι τα μέσα του Β΄ ημιχρόνου. Στην περίοδο ο ΑΙΓΕΑΣ κατάφερε να πιέσει τις πρωταθλήτριες και να πάρει για πρώτη φορά από το ξεκίνημα βραχεία κεφαλή στο σκορ. Τα κορίτσια του ΒΑΟΛ αντέδρασαν και πάλι, πήραν κρίσημους πόντους από την MVP του αγώνα Τζωρτζίνα Τσαρούχα (12π.) και ξέφυγαν με +5 μόλις 58 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο ΑΙΓΕΑΣ όμως αντέδρασε με την εμπειρία του και 14΄΄ πριν τη λήξη κατάφερε να ισοφαρίσει με τρίποντο της Κοτσία και δύσκολο καλάθι της Γιαμαλίδου. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα η αρχοντική Όλγα Χατζηνικολάου (9π.) τράβηξε όλη την άμυνα πάνω της και έστειλε συστημένη πάσα στο ...κόρνερ του ΒΑΟΛ (στο ίδιο σημείο απ' όπου ευστόχησε στο κρίσιμο σουτ με την ΕΝΩΣΗ η Ντορίνα Οικονόμου) στη Μαρία Σουλίκα (10(1)) που πέτυχε τρίποντο καρδιάς σφραγίζοντας τελεσίδικα τη μοίρα του τελικού.

g1

Πλέον η κούπα από τα χέρια του Κώστα Τσαρτσαρή πέρασε σε εκείνα της ιστορικής αρχηγού Αγγελικής Βουδούρη που δακρυσμένη τη σήκωσε μπροστά στη φωτογραφία της μεγάλης απούσας της Δέσποινας Κουτουβίδη (η φανέλα με το Νο 15 ήταν παρούσα) που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή... Εξαιρετικές, πέρα από τις προαναφερόμενες οι Κάτια Ατσαβέ (7(1)) και Ντορίνα Οικονόμου (8(1)) και θετική παρουσία για όλα τα κορίτσια που αγωνίστηκαν. Ειδική μνεία για τη μεγάλη Όλγα Χατζηνικολάου που ήταν βαρόμετρο στον αγώνα και έδωσε τη χαρά στο κοινό της Χίου να την καμαρώσει με τη φανέλα του ΒΑΟΛ, με το ευχαριστώ μας γι αυτή την τιμή να είναι λίγο... Από την ομάδα του ΑΙΓΕΑ που παρουσιάστηκε πάνοπλη και βοήθησε τα μέγιστα ώστε οι χιώτες φίλαθλοι να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι με εναλλαγές, σασπένς και δυναμισμό ξεχώρισε η Ελένη Κοτσία με 17(1).

g2

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που αγωνίστηκαν στον όμορφο σημερινό τελικό και φυσικά ξεχωριστά μπράβο στους προπονητές, στους εφόρους και στις αθλήτριες του Βούρειου (παρούσες και απούσες) που έγραψαν άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ΒΑΟΛ κατακτώντας τον τίτλο Νο 50 (!!!) σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών... Πολλά μπράβο σε όλους και τα καλύτερα έρχονται...

GFH

Διαιτητές: Πουλάκης - Αναστασάκης.

Τα δεκάλεπτα: 10-09, 20-15, 32-28, 44-41.

ΒΑΟΛ Χίου (Σαμιώτης - Χατζηλάμπρου) Οικονόμου 8(1), Σουλίκα 10(1), Πατεράκη, Βουδούρη, Δερμανλή, Ατσαβέ 7(1), Τσαρούχα 12, Πατάπη, Δάφνου, Κασαμπά, Χατζηνικολάου 9, Μαθιούδη.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής - Χαμέτης) Κούση 8(1), Δάνδουλα 4, Γιαμαλίδου 6, Ξενοκώστα 2, Κοτσία 17(1), Νάκη 4, Μαργαρίτη, Καλαφάτη, Καλιαμπάκου, Παφυλα, Τσέτσερη, Μπογή.