Header

banner_top

21/11 (A2 ΓΥΝ) ΒΑΟΛ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ 42 - 59

terpsithea

ήττα 42 - 59 ξεκίνησε το "ταξίδι" του ο ΒΑΟΛ στην Α2 Εθνική Γυναικών, το μεσημέρι της Κυριακής στα Καμπόχωρα απέναντι στην ισχυρή ομάδα του ΑΟ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Ένα κακό δεκάλεπτο, το γ΄ (με επιμέρους σκορ 06 - 22) ήταν αρκετό ώστε να διαγραφεί η μεγάλη προσπάθεια των κοριτσιών μας στον υπόλοιπο αγώνα. Η αρχή του αγώνα βρήκε και τους 2 "νεοφώτιστους" να μην μπορούν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι. Τα κορίτσια του Παντελή Βούλικα μπήκαν πάντως πιο δυνατά στον αγώνα εκμεταλευόμενα την "δυστοκία" των αντιπάλων. Η ομάδα μας κατάφερε να προγηθεί με 2 - 7 στο 8΄ αλλά κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση έκλεισαν το δεκάλεπτο με τον πίνακα να δείχνει 09 - 09. Στο β΄ δεκάλεπτο ενώ στο ξεκίνημά του η ομάδα της Γλυφάδας πήρε μια διαφορά 5 πόντων, οι Χιώτισσες αντέδρασαν περιόρισαν την "επιβλητική" μέσα στις 2 ρακέτες Παναγιωτοπούλου και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενες με 22 - 21. Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου όλα άλλαξαν. Κακές επιλογές στην επίθεση και "ρήγματα" στην άμυνα που άρχισε να έχει προβλήματα τόσο από την περιφέρεια (Σπαθάρου 21π. 2τρ.) όσο και στη ρακέτα (Παναγιωτοπούλου 17π.), έκλεισαν το "καταστροφικό" γ΄δεκάλεπτο με τον ΒΑΟΛ να βρίσκεται στο -15. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η κατάσταση δεν άλλαξε παρά την πρόσκαιρη μείωση του σκορ σε 8 πόντους διαφορά κι έτσι φυσιολογικά φτάσαμε στο τελικό 42 - 59, με τον αρκετό κόσμο που παρακολούθησε τον αγώνα να επικροτεί και τις 2 ομάδες για την προσπάθειά τους. Συμπερασματικά αυτό που έλειψε από την ομάδα μας ήταν η διάρκεια και ο πλουραλισμός στην επίθεση μιας και τους 30 από τους 42 πόντους μας πέτυχαν οι Δήμητρα Χαβαλέ (16 (1)) και Βίκυ Κομνηνού (14π.). Με τη Ζωή Παπαγεωργάκη να μην μπορεί να συμμετάσχει ουσιαστικά στον αγώνα εξ αιτίας του τραυματισμού της η front line μας δεν είχε την παραγωγικότητα που απαιτούσαν οι συνθήκες του αγώνα. Πάντως όλα τα κορίτσια του ΒΑΟΛ προσπάθησαν κι αυτό έδειξε να το αναγνωρίζει και ο κόσμος με το ζεστό χειροκρότημά του. Η ΤΕΡΨΙΘΕΑ έδειξε πως με "μπροστάρισες" τις Σπαθάρου και Παναγιωτοπούλου και με μεγάλο "βάθος" και πληθώρα επιλογών, όχι μόνο δεν θα κινδυνεύσει αλλά σίγουρα βάζει πλώρη για ψηλότερα... Ο ΒΑΟΛ προσπάθησε, πάλεψε και διεκδίκησε μέχρι το σημείο που μπορούσε τον αγώνα. Άλλωστε το ταξίδι μόλις άρχισε και περιλαμβάνει πολλά λιμάνια ακόμα με πρώτο το "γνώριμό μας" ΜΕΤΣ την ερχόμενη Κυριακή...

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία της κ. Μαμασούκα και του κ. Αγρογιάννη.

Τα δεκάλεπτα: 09 - 09, 22 - 21, 28 - 43, 42 - 59.

ΒΑΟΛ (Βούλικας - Συμιακάκης) Ψώρρα 3, Μονογιούδη, Μαργαρίτη, Βουδούρη, Πύρρου, Κομνηνού 14 (1), Χαβαλέ 16 (1), Βόλλα 2, Παπαγεωργάκη, Ζαχαριάδη, Πιτσάκη 7 (1), Κουτουβίδη.

ΤΕΡΨΙΘΕΑ (Παπασπυριδάκος - Μπορίνος) Κρασσά, Σπαθάρου 21 (2), Λαουμτζή, Γεβοντιάν, Θεοδωρέλλη 9, Κωνσταντοπούλου 2, Κωνσταντίνου, Λάβαρη, Δραγωνέα 6, Σαραφίδου, Ζεβαχιργιάν 4, Παναγιωτοπούλου 17.