Header

banner_top

24/01 (ΑΝΔΡ) ΑΙΓΕΑΣ - ΒΑΟΛ 69-78

202223MEN

Νικηφόρο πέρασμα από το σχεδόν γεμάτο Κλειστό για τον ΒΑΟΛ Χίου, ο οποίος στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής επικράτησε με σκορ 69-78 επί του ΑΙΓΕΑ, μετά από ένα δυνατό παιχνίδι με συγκινήσεις και ανατροπές, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23/1... Με τη νίκη της αυτή, η νεανική ομάδα του Μανώλη Χατζηλάμπρου έφτασε  τις 9 στο φινάλε του Α΄ Γύρου κατέχοντας τη 2η θέση στη βαθμολογία με συνολικό ρεκόρ 9-1, επίδοση που λίγοι περίμεναν το περασμένο καλοκαίρι… Στον σημερινό αγώνα ο Βούρειος μπήκε πολύ δυνατά, προηγήθηκε γρήγορα με 09-21 και έδειχνε πως θα καταφέρει να επιβάλει το ρυθμό του και να φτάσει σε μια εύκολη επικράτηση. Το δεύτερο δεκάλεπτο κάθε άλλο παρά αυτή την εξέλιξη είχε, καθώς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην πίεση του ΒΑΟΛ, να ελέγξουν ρυθμό και να τρέξουν ένα σερί 28-14 που τους έστειλε στα αποδυτήρια προηγούμενους με 38-35 με κύριες επιθετικές αιχμές τους Φεγκουδάκη (16(2)) και Κανελλόπουλο (16(1)). Στην επανάληψη και ενώ ο ΒΑΟΛ ανέκαμψε γρήγορα ξαναπαίρνοντας το προβάδισμα, ο ΑΙΓΕΑΣ πήρε και πάλι κεφάλι στη συνέχεια, οδηγώντας το παιχνίδι κυρίως σε προσωπικές μονομαχίες, την ώρα που ο Βούρειος έδειχνε βραχυκυκλωμένος.  Έτσι με τη διαφορά στο -6 (58-52) ξεκίνησε η 4η περίοδος  με τον ΒΑΟΛ να ξαναβρίσκει ρυθμό και με μπροστάρη τον Γιάννη Σαμιώτη (33(3)), τον …εν αναμονή "διεθνή" Χρήστο Χατζηλάμπρου (16(2)) και τον Νικόλα Πιζάνια (9π.) που ήταν κομβικός, να φτάνει στο τελικό 69-78. Σημαντική βοήθεια από όλα παιδιά που προσπάθησαν και παρά την κακή μέρα κάποιων εξ αυτών βοήθησαν τα μέγιστα για να έλθει η πολύτιμη νίκη. Λάθη υπήρξαν πολλά και κενά διαστήματα ακόμα περισσότερα αλλά αλλοίμονο αν μια ομάδα με μόλις 2 (!!!) over 21 στην σύνθεσή της (Καρατσιώλης και Σαμιώτης) τα έκανε όλα τέλεια σε μόλις ένα γύρο ανδρικού πρωταθλήματος… Από τον γεμάτο ένταση αγώνα ο Βούρειος, πέρα φυσικά από τους 2 βαθμούς, κρατά την προσήλωση στον στόχο και ασφαλώς τη δυναμική της επικράτησης ακόμα και σε μια μέτρια μέρα που το παιχνίδι δείχνει να στραβώνει… Η ιστορία πάντως γράφει ΒΑΟΛ 9-1 στο μισό του πρωταθλήματος και 2η θέση 1 βαθμό πίσω (και -6π. διαφορά) από τον προπορευόμενο ΝΟΘ, αλλά και όλα τα παιχνίδια του Β΄ Γύρου με τους 4 πρώτους (ΝΟΘ, ΙΩΝΕΣ, ΑΙΓΕΑΣ, ΠΥΡΣΟΣ) στο ΒούρειοΣυγχαρητήρια λοιπόν για όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα αυτή η ομάδα και καλή δύναμη ώστε να έρθουν ακόμα περισσότερα. Καλή επιτυχία στον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου που κλήθηκε στο κλιμάκιο Νότου της Εθνικής U13 αύριο Τετάρτη 25/1, συγχαρητήρια στον αντίπαλο για το ανταγωνιστικό παιχνίδι του και καλή συνέχεια σε όλους…

Διαιτητές: Αναστασάκης – Βογιατζής.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 38-35, 58-52, 69-78.

ΑΙΓΕΑΣ (Μπόλιας) Καριοφύλλης 4, Μοσχούρης 2, Μιμίδης 7(1), Ορφανόπουλος 7, Μπερδέσης 8(2), Βαγιάνος, Φαρμακιώτης 2, Φεγκουδάκης 16(2), Χαμέτης 5, Βέρδης 2, Κανελλόπουλος 16(1), Πετροπανάγος.

ΒΑΟΛ Χίου (Χατζηλάμπρου) Κουτσουράκης, Ζαχαρίας 4, Παπαδόπουλος, Αγγελής 2, Μηλιάδης 3, Καρατσιώλης 5, Χατζηλάμπρου 16(2), Αλούρδας 2, Πιζάνιας 9, Φίλος 4, Γεόμελος, Σαμιώτης 33(3).