Header

banner_top

21/01 ...11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝ ΟΨΕΙ

Ξεκινά σήμερα (21/1) και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (23/1) η 11η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας Ανδρών της ΤΕ Χίου. Με αυτή ολοκληρώνεται ο Α΄ Γύρος του φετινού μαραθωνίου, ο οποίος μετά την κανονική του διάρκεια θα συνεχίσει με τα play-offs. Εκεί οι 8 πρώτες ομάδες θα συνεχίσουν παίζοντας μεταξύ τους με τη σειρά 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 στις 3 νίκες (με τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου να προσμετρούνται κανονικά. Το ίδιο θα συμβεί μέχρι το τέλος με τους νικητές να αναδεικνύονται πλέον στις 4 νίκες. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα 5 παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής.

 

vathmolo9

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/03

 

ΑΚΑΔΗΜΙΑΕΦΗΒΟΣ (Κλειστό 17:30)

Απόλυτη ισορροπία με 4-5 (νίκες - ήττες), σε ένα ντέρμπι που ο νικητής του θα καπαρώσει την 6η θέση στο φινάλε του Α΄ Γύρου. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ έχει καλύτερο συντελεστή πόντων και καλύτερη επίθεση, ενώ ο ΕΦΗΒΟΣ διαθέτει καλύτερη άμυνα. Πλεονέκτημα έδρας δεν υφίσταται καθώς οι ομάδες είναι ομόσταβλες, ενώ και από θέμα φόρμας οι μονομάχοι βρίσκονται, πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο μετρώντας 2 νίκες η ΑΚΑΔΗΜΙΑ και 1 ο ΕΦΗΒΟΣ στα 4 τελευταία ματς.

 

ΠΥΡΣΟΣ ΝΟΘ (Καμπόχωρα 19:00)

Η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί, όχι μόνο για τον αγώνα αλλά και για τον τίτλο. Ο ΠΥΡΣΟΣ με φόρα (ή και ψυχολογικό άδειασμα (;)) μετά το μεγάλο διπλό επί του ΑΙΓΕΑ υποδέχεται (τυπικά) τον ισχυρό ΝΟΘ που έχει προσθέσει στο ρόστερ του και τον Βαλάντη Σιμιτσάκη από τον ΦΟΒ. Λογικά μόνο το εύρος της νίκης της ομάδας των Θυμιανών είναι υπό αίρεση καθώς και το πόσο ανταγωνιστική θα φανεί η απόλυτα πετυχημένη στον Α΄ Γύρο ομάδα του Μιχάλη Σουλίκα.

 

ΙΩΝΕΣ ΛΙΘΙ (Κλειστό 19:00)

Το πιο εύκολο, θεωρητικά, ματς της αγωνιστικής καθώς οι αντίπαλες ομάδες έχουν μεγάλη βαθμολογική (και όχι μόνο) απόσταση, διαφορετικούς στόχους, ενώ οι γηπεδούχοι αναμένεται να εμφανιστούν και ενισχυμένοι μεταγραφικά, προσδοκώντας  να βρεθούν (πολύ) ψηλότερα από την 3η θέση στην τελική κατάταξη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα πέρα από ευρεία νίκη της ομάδας του Γιάννη Λαγού θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη, με την ομάδα του Λιθίου, υπό τον Σπύρο Γεωργούτσο, πάντως να νοιώθει περήφανη για τις 2 νίκες που έχει πετύχει.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/03

 

ΟΜΗΡΟΣ - ΝΗΡΕΑΣ (Καμπόχωρα 21:15)

Άλλο ένα ντέρμπι, ουραγών αυτή τη φορά, ανάμεσα σε 2 ομάδες που περιμένουν την τελευταία αγωνιστική για να γευτούν τη χαρά της πρώτης τους νίκης. Ο ΝΗΡΕΑΣ βρίσκεται 2 βαθμούς ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα λόγω καλλιέργειας τμήματος υποδομής, ενώ ο πάλαι ποτέ κραταιός ΟΜΗΡΟΣ είναι ουραγός παρά το κοινό 0-9. Μολονότι η ομάδα των Καρδαμύλων έχει ελαφρώς καλύτερα στατιστικά, η απώλεια βασικών στελεχών της (Ποδιάς, Κοκολιάς κα) τις τελευταίες αγωνιστικές δίνει ελαφρύ προβάδισμα στους Καλλιμασιώτες.

 

 ΑΙΓΕΑΣ - ΒΑΟΛ (Κλειστό 21:15)

Η καλύτερη άμυνα (ΑΙΓΕΑΣ 49,7 (!) ΜΟ) απέναντι στην καλύτερη επίθεση (ΒΑΟΛ 92,8 (!) ΜΟ) στην πιο σημαντική, από άποψης βαθμολογικού ενδιαφέροντος, αναμέτρηση της αγωνιστικής. Δύο τελείως διαφορετικές ομάδες αντιμέτωπες για τον ίδιο στόχο με διαφορετικά όπλα. Από τη μία η εμπειρία και η δύναμη των μπαρουτοκαπνισμένων παικτών του ΑΙΓΕΑ και από την άλλη η ταχύτητα και ο ενθουσιασμός του Βούρειου. Θα ελέγξουν το ρυθμό οι γηπεδούχοι κόβοντας την ταχύτητα του αγώνα, ή οι πιτσιρικάδες των φιλοξενούμενων θα το «τρέξουν» έχοντας πλεονέκτημα. Πάντως αναμένεται ένα δυνατό παιχνίδι σε «εμπορική» ώρα που μπορεί να φέρει και αρκετό κόσμο στο Κλειστό.

 

Ρεπό: ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ

Το ρεπό της εκτίει η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ η οποία έχει ολοκληρώσει τον Α΄ Γύρο με 3 νίκες, χαμηλότερα από όσο προσδοκούσαν οι άνθρωποί της αλλά δίκαια σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα της ομάδας. Οι ρούκι πήραν τη νίκη απέναντι στις 3 θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες του πρωταθλήματος (ΟΜΗΡΟΣ, ΝΗΡΕΑΣ, ΛΙΘΙ) αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλό, παρά την ανταγωνιστική τους προσπάθεια, απέναντι σε ισοδύναμους (θεωρητικά πάντα αντιπάλους) ΠΥΡΣΟΣ, ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΕΦΗΒΟΣ. Πάντως αν θεωρήσουμε ότι η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ είναι (που είναι) η μετεξέλιξη της περσινής πρωταθλήτριας της Β΄ Κατηγορίας ΑΜΑΝΗΣ το γεγονός ότι την έχουν ξεπεράσει ήδη 3 από τις ομάδες που είχε υποσκελίσει στο πρωτάθλημα 2012 – 2022 (θεωρώντας ΕΦΗΒΟ την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ) η πορεία της στον Α΄ Γύρο κρίνεται ως μέτρια.

vathmolo9ag