Header

banner_top

15/12 (ΑΦΙΕΡ) ...ΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΕΦΗΒΟΙ !!!

lesvosagor

Την Τετάρτη 14/12 ολοκληρώθηκε ο Α΄ Γύρος του πρωταθλήματος Εφήβων (2005+) της ΤΕ Χίου 2022 - 2023. Οι εν ενεργεία πρωταθλητές του Μανώλη Χατζηλάμπρου ολοκλήρωσαν αήττητοι το Α΄ μισό του πρωταθλήματος, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το back to back, καθώς πέρα από τις μηδέν ήττες κρατούν και ένα +40π. από τον 2ο στη βαθμολογία ΦΟΒ. Ο Βούρειος μολονότι δεν έπαιξε κανέναν αγώνα στο γήπεδό του, πέτυχε 651 πόντους σε 6 αγώνες, νούμερο που μεταφράζεται στο εξωπραγματικό μέσο όρο των 108,5 πόντων ανά αγώνα. Πρώτος σκόρερ του σε αυτό ο Χρήστος Χατζηλάμπρου (2008+) που σε 5 αγώνες πέτυχε 44 πόντους κατά μέσο όρο. Μεγάλη και η συνολική διαφορά πόντων (306π.) που σημαίνει νίκες με 51π. διαφρορά ανά αγώνα. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως οι "αδύναμες" ομάδες του πρωταθλήματος σημειώνουν ρεκόρ επίτευξης πόντων στις ήττες τους, όταν αγωνίζονται με τον ΒΑΟΛ. Στο πρωτάθλημα την καλύτερη άμυνα διαθέτει ο ΦΟΒ (280) ο οποίος δέχεται 46,6π. ανά αγώνα, αριθμός ο οποίος σχεδόν διπλασιάστηκε (89π.) στην αναμέτρηση με τον Βούρειο.

vathmolo efivon a

Μόλις ένας μηδενισμός σημειώθηκε στους 21 αγώνες του Α΄ Γύρου, με τους 196π. του ΙΩΝΕΣ - ΒΑΟΛ να είναι το ρεκόρ παραγωγικότητας σε αγώνα του Α΄ Γύρου. Ιδιαίτερα μικρός ο μ.ο. ηλικίας των πρωταθλητών χειμώνα καθώς τη βάση της ομάδας εφήβων αποτελούν οι παίδες (2007+) ενώ αρκετοί είναι και οι παμπαίδες (2008+) που έχουν αγωνιστεί στο συγκεκριμένο τμήμα. Σ. Γεόμελος, Γκλώτσος, Παπαδόπουλος, Γιαννούτσος, Μηλιάδης, Αγγελής, Αλούρδας, Κουτσουράκης, Γ. Γεόμελος, Χατζηλάμπρου και Ξυνταριανός έχουν αγωνιστεί με την ομάδα ανδρών του ΒΑΟΛ στο φετινό πρωτάθλημα, με την πόρτα να παραμένει ανοικτή για ακόμα περισσότερους αθλητές στη συνέχεια. Κι όλα αυτά χωρίς 2 αθλητές που αποτελούν δημιούργημα της παραγωγικής διαδικασίας του ΒΑΟΛ Χίου, ανήκουν ηλικιακά στην κατηγορία των εφήβων αλλά έχουν τραβήξει πλέον τον δικό τους, λαμπρό, δρόμο.

6985

Κι αναφερόμαστε φυσικά στον 4ο πρωταθλητή ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας Παίδων, αθλητή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Στέφανο Σπάρταλη (2006)

ferentinos

και στον φερέλπιδα και ανερχόμενο Γιάννη Φερεντίνο (2005) που διακρίνεται ιδιαίτερα στο Πρωτάθλημα Λυκείων στις ΗΠΑ... Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά στους κόουτς και στους παράγοντες λοιπόν, καλή δουλειά με ζήλο και όρεξη και φυσικά, εν αναμονή της 121ης κούπα στην ιστορία του ΒΑΟΛ, τα καλύτερα έρχονται...

palmare all noe22