Header

banner_top

27/10 (ΠΑΜΠ) ΙΩΝΕΣ - ΒΑΟΛ 74 - 72

Σε ένα παιχνίδι πραγματική διαφήμιση για το μπάσκετ, οι παμπαίδες των ΙΩΝΩΝ κέρδισαν με 74 - 72 την αντίστοιχη ομάδα του ΒΑΟΛ, το απόγευμα της Τετάρτης στο Κλειστό, παρουσία αρκετού κόσμου. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και αρκετές συγκινήσεις και ανατροπές κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος. Στο ξεκίνημα του αγώνα οι ΙΩΝΕΣ πήραν μικρό προβάδισμα το οποίο διατήρησαν μέχρι τη λήξη του α΄ δεκαλέπτου (16 -11), εκμεταλευόμενοι τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ που "μάζευαν" αλλά και την επιθετική δυστοκία των πιτσιρικάδων μας. Στο β΄ δεκάλεπτο οι "νεαροί" του Αντώνη Συριάνη αύξησαν τη διαφορά (μέγιστη τιμή της οι 12π.) οδηγούμενοι στην επίθεση από τον Κ. Πατούνα που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα (31π.). Τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας μας συνεχίστηκαν και σ' αυτό το δεκάλεπτο ενώ και στην επίθεση οι παίκτες του Κώστα Αμέντα δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις. Έτσι φυσιολογικά φτάσαμε στο ημίχρονο με σκορ 36 - 25 υπέρ των ΙΩΝΩΝ. Στο ημίχρονο ο Κώστας Αμέντας άλλαξε την αμυντική τακτική της ομάδας μας και έδωσε εντολή για πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο. Οι μπασκετμπολίστες του ΒΑΟΛ ανταποκρήθηκαν στην αλλαγή της άμυνας, πίεσαν, έκλεψαν μπάλες, έβγαλαν αιφνιδιασμούς "ροκανίζοντας" σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα τη διαφορά των 12 πόντων. Μέχρι το τέλος του γ΄δεκαλέπτου ο αγώνας ήταν ισόπαλος 48 - 48. Στο δ΄ δεκάλεπτο ο ΒΑΟΛ με κύριο εκφραστή των προσπαθειών του τον Γιώργο Στρίγγο (36π. 1τρ.) συνέχισε την αντεπίθεσή του, πέρασε μπροστά (μεγαλύτερη διαφορά οι 5 πόντοι) και έτσι φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό με τις 2 ομάδες να εναλλάσονται στην πρωτοπωρία στο σκορ και τη νίκη να γέρνει πότε από τη μια πλευρά και πότε από την άλλη. Κομβικής σημασίας οι αποβολές με 5 φάουλ των 2 ψηλών μας (Μάρκελλου Καπίρη και Θανάση Μπαρλή με 5 φάουλ) που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά των ΙΩΝΩΝ να πάρουν τα τελευταία κρίσημα ριμπάουντ κυρίως μετά από τις πολλές ελεύθερες βολές που σούταραν οι 2 ομάδες εκατέρωθεν. Έτσι φτάσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Κ. Πατούνα να διαμορφώνει το τελικό 74 - 72 με σουτ από κοντινή απόσταση μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Έτσι η κόρνα της λήξης βρήκε τους μικρούς μπασκετμπολίστες των ΙΩΝΩΝ να πανηγυρίζουν για τη σπουδαία νίκη τους. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά των ΙΩΝΩΝ για τη δίκαιη νίκη τους και ακόμα περισσότερα μπράβο και στις 2 ομάδες για την προσπάθειά που καταβάλουν για την καλλιέργεια του μπάσκετ στα τμήματα των υποδομών. Σήμερα νικητής ήταν και το μπάσκετ. Μπράβο σε όλους σας παιδιά.

Καλύτερος από τους νικητές ο Κ. Πατούνας (31) και ακολούθησαν οι Γ. Ξύδας (14) και Ε. Δούκας (12). Από την ομάδα μας ξεχώρισε ο "υπερηχητικός" Γιώργος Στρίγγος (36π. 1τρ) και ακολούθησαν οι Σπύρος Στρίγγος (10π.) και Ισίδωρος Σκούφαλος (10π. 1τρ.).

Για άλλη μια φορά μπράβο σε όλους.

Πολύ καλή η διαιτησία του Γιάννη Λουκαράκη με λάθη ο Άγγελος Λοΐζος.

Τα δεκάλεπτα: 16 - 11, 36 - 25, 48 - 48, 74 - 72.

ΙΩΝΕΣ (Συριάνης - Λαγός) Σωτηριανός 2, Σφήκας 5, Γκιαούρης, Τσαυλόπουλος 2, Ξύδας 14, Πατούνας 31, Σταυριανούδης 8, Δούκας 12.

ΒΑΟΛ (Αμέντας) Γ. Στρίγγος 36 (1), Σ. Στρίγγος 10, Σεραφείμ 2, Λως, Σκούφαλος 10 (1), Μπαρλής 5 (1), Γατανάς, Καπίρης 9.