Header

banner_top

25/10 ΜΙΚΡΑ - ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

65 άτομα συμμετείχαν τελικά στην εκδρομή του ΒΑΟΛ στη Σμύρνη κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους σε κάθε τους εξόρμηση…

Το βοριαδάκι που φύσαγε το πρωί του Σαββάτου ταλαιπώρησε λίγο την αποστολή στο ταξίδι Χίο – Τσεσμέ. Οι μικρές δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα και αντιπαρέυαξαν στα κύματα τραγούδι και μάλιστα με πλούσιο ρεπερτόριο.

Με την άφιξη της αποστολής στη Σμύρνη και μετά την παραλαβή των δωματίων, σχεδόν όλα τα μέλη της «ξεχύθηκαν» για ψώνια στην αγορά που θύμιζε …Απλωταριά με τόσους Χιώτες σε κάθε στενό της.

Με τα πόδια γινόταν οι μετακινήσεις των ομάδων από και προς το γήπεδο των αγώνων μιας που η απόσταση ήταν αρκετά μικρή. Τα βλέμματα των Τούρκων τραβούσαν κυρίως τα 17 μέλη της αποστολής των νεανίδων που έμοιαζαν με το …Στρουμφοχωριό με τις μπλε φόρμες τους. Εννοείται ότι τον δρόμο έδειχνε ο …έμπειρος από Τουρκία Ανδρέας Ντατσόπουλος σε ρόλο …Μπαμπαστρούμφ.

PA230001_A

Εντυπωσιακό ήταν το γήπεδο που έγιναν οι αγώνες. Χτισμένο στην καρδιά ενός μεγάλου πάρκου με πολλούς βοηθητικούς χώρους και τα λογότυπα της BSB να κυριαρχούν κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις των Χιωτών. Με περιμετρικές κερκίδες και χωρητικότητα γύρω στους 3.000 θεατές σίγουρα θα είναι καυτή έδρα για τη μεγάλη ομάδα της Σμύρνης που το χρησιμοποιεί ως έδρα.

Στο γήπεδο, όπως σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Τουρκίας, δέσποζαν τεράστιες φωτογραφίες του αναμορφωτή της γειτονικής χώρας Κεμάλ Ατατούρκ. Στο κέντρο του γηπέδου μάλιστα υπήρχε ένα τριπλό πορτραίτο του σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του γεγονός που δεν πρόσεξε κάποιο μέλος της αποστολής και ρώτησε …ποιοι είναι αυτοί οι τρεις…

Εντυπωσιακή ήταν και η τροπαιοθήκη της «Μπουγιούκ Σεχίρ» που με κύριο χρηματοδότη την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Σμύρνης καλλιεργεί πάρα πολλά αθλήματα (μπάσκετ, βόλλεϊ, χάντμπολ, τζούντο, πάλη, στίβο, πόλο κ.α.). Οι αγώνες μάλιστα άρχισαν με μικρή καθυστέρηση καθώς διεξάγονταν διεθνές τουρνουά χάντμπολ γυναικών κι έτσι οι νεαρές αθλήτριες του ΒΑΟΛ παρακολούθησαν και τα τελευταία λεπτά του αγώνα της BSB με Σουηδική ομάδα.

Το Σάββατο το βράδι (ο αγώνας των γυναικών τελείωσε στις 23:15) οι αγώνες έγιναν με το γήπεδο να έχει τις παλιές γραμμές, ενώ το πρωί της Κυριακής (ο αγώνας των νεανίδων ξεκίνησε στις 10:30) με έκπληξη διαπιστώσαμε πως είχαν χαραχθεί οι «νέες», είχαν βαφτεί οι ρακέτες και γενικά ήταν έτοιμες όλες οι αλλαγές που προστάζει η FIBA. Κι όλα αυτά σε ένα βράδυ…

Έκπληξη προκάλεσε στην ομάδα των Γυναικών του ΒΑΟΛ πως μόλις ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας με την ΙSMIR BASKETBOL οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν τους Χιώτες παράγοντες πως για την ασφάλεια της αποστολής θα είχαν συνοδεία αστυνομίας μέχρι το ξενοδοχείο. Απ’ ότι μάθαμε αργότερα αυτό είναι κάτι σύνηθες όταν τελειώνουν αργά διεθνείς επίσημοι ή φιλικοί αγώνες Τουρκικών ομάδων. Η παρουσία της αστυνομίας πάντως ήταν ιδιαίτερα έντονη τόσο στο γήπεδο και τους γύρω χώρους όσο και σε ολόκληρη τη Σμύρνη.

Πετσέτες με το λογοτότυπό της προσέφερε η ΙSMIR BASKETBOL τόσο στις νεάνιδες όσο και στις γυναίκες του ΒΑΟΛ.

Και οι 4 αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Τουρκικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με την παρουσία 3 διαιτητών (αρκετά καλό και το επίπεδο της διαιτησίας) με τη μία γυναίκα διαιτητή να «κλέβει» την παράσταση και όχι με τα σφυρίγματά της…

Πολύ σκληρός ήταν ο Σαββατιάτικος αγώνας των Γυναικών με την ΙSMIR BASKETBOL CULUBU με τις Τουρκάλες να παίζουν αρκετά …δυναμικά. Από ένα σημείο και μετά βέβαια το «δυναμικό» παιχνίδι ανταπέδωσαν και οι χιώτισσες με πρώτη και καλύτερη τη Θάλεια Ψώρρα και από κοντά τις πολύπειρες και σε τέτοιες καταστάσεις Άντα Ζαχαριάδη και Τώνια Πιτσάκη.

Στο κρεβάτι πέρασε σχεδόν όλη την αποστολή η «άτυχη» Δήμητρα Χαβαλέ που εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Έτσι έχασε και το πολύ καλό φαγητό που περιελάμβανε το menu αρκούμενη σε σκέτο πιλάφι. Αντίθετα δυναμική παρουσία είχε η τραυματίας Μαρία Μονογιούδη που δεν έπαψε στιγμή να εμψυχώνει από τον πάγκο τις συμπαίκτριές της.

Στον Κυριακάτικο αγώνα με την πολύ ισχυρή BSB έγινε η …φάση της αποστολής. Σε αιφνιδιασμό 2 με 1 η μπάλα πάει στα χέρια της σέντερ της Τουρκικής ομάδας (κάτι σαν την Άντα στα κιλά και γύρω στο 1,90…) η οποία πέφτει με όλη της την φόρα πάνω στην αρχηγό του ΒΑΟΛ Αγγελική Βουδούρη που στήνεται και παίρνει επιθετικό φάουλ. Και ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν σε τι κατάσταση θα σηκωθεί η «βραχύσωμη» χιώτισσα που έχει ισοπεδωθεί από την πανύψηλη Τουρκάλα, η Αγγελική σηκώνεται απλά …τρομαγμένη και η σέντερ της BSB κουτσαίνοντας και κρατώντας το …στήθος της αφού μέχρι εκεί έφτανε το «κυπαρίσι» του ΒΑΟΛ. Εννοείται ότι όλη η Ελληνική αποστολή χειροκρότησε την αρχηγό για την …ηρωική της προσπάθεια.

Σαν «γύφτικο σκεπάρνι» καμάρωνε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος του ΒΑΟΛ κ. Μάρκος Ψώρρας στα …επίσημα του Γυμναστηρίου της Σμύρνης βλέποντας την ομάδα του να κατακτά τη νίκη στο πρώτο διεθνές φιλικό της ιστορίας του, γεγονός που ήρθε να προστεθεί στα πρωταθλήματα και στις 2 ανόδους που έχουν κατακτηθεί υπό την Προεδρία του. Αντίθετη η …πρώτη κυρία του ΒΑΟΛ είδε ελάχιστα από τους αγώνες αφού την περισσότερη ώρα είχε επιφορτισθεί με την …φροντίδα της βαφτισημιάς της οικογένειας Μαρίας Πατεράκη.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην Τουρκία δίνουν στον νικητή το κίτρινο φύλλο αγώνα και στον ηττημένο το ροζ… Βέβαια οι άνθρωποι του ΒΑΟΛ «απαίτησαν» το ροζ φύλλο μετά τη Σαββατιάτικη νίκη κι έτσι σε συνδυασμό με τα άλλα 3 …ροζ φύλλα συνέχισαν τη «ροζ» συλλογή τους.

PA230004

Τα ονόματα των ομάδων ανέγραφε ο ηλεκτρονικός πίνακας του γηπέδου κι έτσι με ιδιαίτερη συγκίνηση τα μέλη της αποστολής έβλεπαν να γράφει VAOL CHIOS πάνω από το σκορ της ομάδας μας.

Άψογα οργανωμένα ήταν όλα στην αποστολή και όλα κύλησαν ομαλά με κύριους υπεύθυνους γι αυτό το ζεύγος Ανδρέα και Αργυρώ Ντατσόπουλου που είχαν φροντίσει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια της αποστολής.

«Κόντρες» έκαναν τα 2 πούλμαν που χρειάστηκαν για να μεταφέρουν από τη Σμύρνη στον Τσεσμέ τη χιώτικη αποστολή, με το πιο «ζωηρό» πούλμαν των νεανίδων να κερδίζει το αντίστοιχο των γυναικών.

Στο πλοίο της …επιστροφής ο καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία στις αθλήτριες του ΒΑΟΛ να μετατρέψουν σε X-Factor το κατάστρωμα του SAINT NIKOLAS με την Καλλιόπη Γρηγοριάδου να διακρίνεται ιδιαίτερα και στο τραγούδι.