Header

banner_top

24/10 ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Με 100% οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2ήμερη εκδρομή του ΒΑΟΛ στη Σμύρνη. Το απόγευμα της Κυριακής έφτασε στη Χίο η γυναικεία ομάδα μας με απολογισμό μια νίκη και μία ήττα και η ομάδα των νεανίδων μας που δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο παιχνίδι αλλά απέκτησε ασύγκριτα μεγάλες εμπειρίες από τους αγώνες. Πολύ καλή η φιλοξενία από τους γείτονες σε όλα τα επίπεδα. Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Τουρκικής Ομοσπονδίας με 3 αξιολογημένους διαιτητές και γενικά ήταν πολύ υψηλού επιπέδου.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Θετικότατες εμφανίσεις παρά τις απουσίες...

Εκτός από τη Μαρία Μονογιούδη που συνεχίζει την αποθεραπεία της, εκτός "μάχης" για τα διεθνή φιλικά του ΒΑΟΛ τέθηκε ξανά η Δήμητρα Χαβαλέ αφού οι στομαχικές διαταραχές δεν την άφησαν να βρεθεί καν στο γήπεδο που δόθηκαν οι φιλικοί αγώνες. Τα υπόλοιπα κορίτσια της ομάδας μας έδειξαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και σαφώς καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα φιλικά.

Σάββατο. ISMIR BASKETBOL KLUBU - ΒΑΟΛ ΧΙΟΥ 48 - 59

Πρώτο διεθνές παιχνίδι στην ιστορία του ΒΑΟΛ και πρώτη νίκη για τα κορίτσια του Παντελή Βούλικα που βροντοφώναξαν το όνομα του νησιού και της ομάδας τους και στη Σμύρνη. Σκληροτράχηλη έως σκληρή αντίπαλος με πολύ μικρό μ.ο. ηλικίας (γύρω στα 23) πολύ γυμνασμένα κορίτσια και ψηλότερη από εμάς. Η Ιsmir BBK είναι μία ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 της Τουρκίας και θα προσπαθησει να παραμείνει στην κατηγορία. Οι "χιώτισσες" παρά τις απουσίες τους πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και έκλεισαν το α΄ δεκάλεπτο με 11 - 19 ελέγχοντας τα ριμπάουντ (παρά τα μικρότερα ύψη που διαθέταμε) και οδηγούμενες στην επίθεση κυρίως από την ορεξάτη Βίκυ Κομνηνού (10π. συνολικά 7 στο α΄ δεκ.). Στο β΄ δεκάλεπτο παρά τη μείωση της παραγωγικότητας από την ομάδα μας, η πολύ καλή αμυντική μας λειτουργία κράτησε την αντίπαλο στους 8 πόντους κι έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με σκορ 19 - 28 για τον ΒΑΟΛ. Στο γ΄ δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα πάτησε γκάζι βγάζοντας αιφνιδιασμούς και βελτιώνοντας την περιφερειακή της ευστοχία, πέτυχε 19 πόντους ενώ δέχθηκε μόλις 7. Με τον τρόπο αυτό έκλεισε το γ΄ δεκάλεπτο με 26 – 47. Με τον αγώνα «καθαρισμένο» και τη διαφορά τα φθάνει μέχρι και τους 25 πόντους ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ομάδα της Σμύρνης εκμεταλεύθηκε τις αλλαγές του ΒΑΟΛ και με ένα σερί 22 – 12 φθάσαμε στο τελικό 48 – 59. Aπο την ομάδα πρώτη σκόρερ η Θ. Ψώρρα (15π. (1)) και ακολούθησαν Πιτσάκη (12π.) και από 10 πόντους οι Β. Κομνηνού και Α. Ζαχαριάδη.

ΒΑΟΛ (Βούλικας - Συμιακάκης) Ψώρρα 15 (1), Βουδούρη, Ξύδα, Κομνηνού 10, Βόλλα 4, Παπαγεωργάκη 3, Ζαχαριάδη 10, Πιτσάκη 12, Κουτουβίδη 5 (1).

Κυριακή. ΙSMIR B.SEHIR BEL. – BAΟΛ ΧΙΟΥ 74 – 51

Το πρωί της Κυριακής και σε διάστημα λιγότερο των 14 ωρών ο ΒΑΟΛ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη «μεγάλη» ομάδα της Σμύρνης την «Μπουγιούκσεχίρ». Μια ομάδα που προβάλει ως φαβορί για την κατάκτηση της Τουρκική Α2 και διαθέτει ένα υπερπλήρες ρόστερ με ταλαντούχες και γυμνασμένες αθλήτριες σε κάθε θέση. Με απίστευτα γρήγορα γκαρντ (Gugilu, Kanat,) και έμπειρες και δυνατές ψηλές (Akay, Akar, Aksou). Σίγουρα πολύ λίγες ομάδες, όπως την ΒSB θα βρει στο δρόμο του στην Α2 ο ΒΑΟΛ. Ο ΒΑΟΛ ξεκίνησε αρκετά δυνατά τον αγώνα αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλό του με καλάθια μέσα από την ρακέτα, περιοχή που φαίνονταν πως οι «Σμυρνιές» θα είχαν υπεροπλία λόγω ύψους και σωματοδομής. Η πολύ καλή συνεργασία της Ζωής Παπαγεωργάκη με την Τόνια Πιτσάκη (από 17 πόντους έκαστη) σε συνδυασμό με τη μαχητική ελληνική άμυνα έκλεισε το Α΄ δεκάλεπτο με την ομάδα μας να βρίσκεται μπροστά με 10 – 12. Στο 2ο δεκάλεπτο οι Τουρκάλες εκμεταλεύθηκαν στο έπακρο τα αμυντικά κενά που παρουσίασε η άμυνά μας και σε συνδυασμό με τις πολύ κακές επιστροφές και τα λάθη φθάσαμε στο 33 – 24 (ημίχρονο). Στο β΄ μέρος η κούραση για τα κορίτσια του Παντελή Βούλικα ήταν εμφανής ενώ και η σχετικά γρήγορη αποβολή με 5 φάουλ της Θάλειας Ψώρρα (που ήταν ιδιαίτερα δραστήρια) δεν επέτρεψαν στον ΒΑΟΛ να μπει ξανά με αξιώσεις στον αγώνα παρά τα περιστασιακά ξεσπάσματα που οδηγούσαν σε πρόσκαιρη μείωση του σκορ. Έτσι το τελικό 74 – 51 σφράγισε τις προσπάθειες των αθλητριών των 2 ομάδων με τον ΒΑΟΛ να αφήνει το επιβλητικό Δημοτικό Γυμναστήριο της Σμύρνης με πολύ καλές εντυπώσεις.

ΒΑΟΛ (Βούλικας - Συμιακάκης) Ψώρρα 6, Βουδούρη, Ξύδα, Κομνηνού, Βόλλα 5, Παπαγεωργάκη 17, Ζαχαριάδη, Πιτσάκη 17, Κουτουβίδη 6.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ: Εμπειρίες, εμπειρίες, εμπειρίες

Τα νεαρά κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου πάλεψαν όσο μπορούσαν στους 2 αγώνες αλλά δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία τύχη απένατι σ’ αυτού του επιπέδου τις ομάδες που η ποιότητα και η σωματοδομή των αθλητριών τους θύμιζε τις πρωταθλήτριες ΕΣΚΑΝΑ στα προκριματικά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων που κάθε χρόνο παίρνουν διά περιπάτου το εισιτήριο για την τελική φάση. Παρά τη μεγάλη διαφορά σε ύψος οι μικρές χιώτισσες στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στο γήπεδο και κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα των Τούρκων φιλάθλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαφορά υπήρχε και στις ηλικίες των κοριτσιών αφού η ομάδα μας αποτελείται κυρίως από κορασίδες και παγκορασίδες ενώ τα περισσότερα από τα κορίτσια των Τουρκικών ομάδων ήταν 18 ετών. Σίγουρα πάντως μιας και δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να παίζουν σε τέτοιους αγώνες, τα κορίτσια του ΒΑΟΛ απέκτησαν σπουδαίες εμπειρίες, εικόνες και παραστάσεις στα πρώτα τους Διεθνή παιχνίδια και είναι βέβαιο πως αυτή τους η εμπειρία θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στο μέλλον.

Σαβ. ΙSMIR BSB – ΒΑΟΛ 89 – 35

ΒΑΟΛ (Χατζηλάμπρου) Συρρή, Μαθιούδη, Μαργαρίτη, 6 (2), Λεοντάρα, Πύρρου 2, Γρηγοριάδου 5 (1), Κώττη, Κασαμπά, Τριανταφυλλάκη Μ., Ρισκάκη 16 (4), Βερβέρη 6, Καμαράδου.

 

Κυρ. ΙSMIR BASKETBOL KULUBU – BAΟΛ 77 – 34

ΒΑΟΛ (Χατζηλάμπρου) Συρρή 3, Μαθιούδη, Μαργαρίτη, 3 (1), Λεοντάρα, Πύρρου 5, Γρηγοριάδου 13 (1), Ιωάννου, Κασαμπά, Ντατσοπούλου Λ. 2., Ρισκάκη 3 (1), Τριανταφυλλάκη Ι., Καμαράδου.