Header

banner_top

21/10 ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΥ

Καρφίτσα δεν έπεφτε χθες βράδυ στο Κλειστό με τον μπασκετικό κόσμο του νησιού να δίνει βροντερό παρών. Πάντως τη μάχη της εξέδρας φάνηκε να την κερδίζουν οι ΙΩΝΕΣ με τους αθλητές των τμημάτων υποδομής του Σωματείου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Highlight του αγώνα η εκπληκτική συνεργασία των 2 Χρήστων της ομάδας μας στο 2ο ημίχρονο του αγώνα. Ο Χρήστος Φωτεινός τράβηξε πάνω του 2 αντιπάλους και έβγαλε εκπληκτική ασίστ πίσω από την πλάτη στον Χρήστο Γραικό που άφησε την μπάλα στο καλάθι.

Μικρό πρόβλημα δημιουργήθηκε με τα 24άρια του αγώνα μιας που δεν έχουν ακόμα ρυθμιστεί να επανέρχονται αυτόματα στα 14΄΄ με βάση τους νέους κανονισμούς. Η εμπειρία πάντως του "αιώνιου 24αρη" Γιάννη Τσιβή και η χειροκίνητη επαναφορά του χρονομέτρου έκαναν τα πράγματα πολύ εύκολα. Για το πρόβλημα πάντως με πρωτοβουλία της ΤΕ Χίου έχουνι ενημερωθεί ήδη οι πάντα δραστήριοι Πρόεδρος του ΔΟΝΑ κ. Μιχάλης Κοντούδης και Αντιπρόεδρος κ. Θοδωρής Τσατσαρώνης και είναι σίγουρο πως μέχρι τις 21/11 που η Γυναικεία ομάδα μας θα δώσει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της όλα θα δουλεύουν ...ρολόι.

Με πένθος στη φανέλα του αγωνίστηκε ο Αντώνης Καλιμανάς για να τιμήσει τη μνήμη της γιαγιάς της συζύγου του, η κηδεία της οποίας έγινε λίγο πριν τον αγώνα. Και μιας και μιλάμε για τον Αντώνη να σημειώσουμε πως η παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί με τον Στέφανο Λαμπρινούδη έληξε μετά τις εκατέρωθεν εξηγήσεις που δόθηκαν. Άλλωστε ελάχιστοι από τους χθεσινούς πρωταγωνιστές δεν είναι φίλοι μεταξύ τους, οπότε η αντιπαλότητα τελειώνει με το σφύριγμα της λήξης του κάθε αγώνα.

"Πολυκοσμία" στους πάγκους και των 2 ομάδων αφού πέρα από  τις δύο 12άδες και τα τεχνικά δίδυμα υπήρχαν και αρκετοί παράγοντες μιας που ευτυχώς τόσο ο ΒΑΟΛ όσο και οι ΙΩΝΕΣ διαθέτουν και πολλούς και δραστήριους.

Τη μάχη του πιο καλοντυμένου προπονητή κέρδισε με μεγάλη διαφορά ο "δάσκαλος" Γιάννης Λαγός κερδίζοντας κατά κράτος τον "μαθητή" Παντελή Βούλικα που εμφανίστηκε, για ακόμη μία φορά" με πόλο γνωστής μάρκας.

Τα καλύτερα λόγια είχαν να πουν όσοι βρέθηκαν στο Κλειστό για την ανακαίνιση του με το κόκκινο χρώμα να ταιριάζει με την κερκίδα και να θυμίζει ...ΣΕΦ κυρίως στους οπαδούς ερυθρόλευκων προτιμήσεων.

Τον πρώτο του αγώνα στην Α΄ Ανδρών ως διαιτητής Α΄ Εθνικής σφύριξε ο Βαλάντης Κοντίλης αλλά την παράσταση έκλεψε ο έταιρος ρέφερι Γιάννης Λουκαράκης με μια εντυπωσιακή ...πτώση προς το τέλος του αγώνα. Γιάννη τώρα που πάτησες και τα δεύτερα ...άντα πρόσεξε λίγο περισσότερο γιατί ξέρεις από τι λένε ότι πάει ο ...γέρος. Για να σοβαρευτούμε πάντως και οι 2 διαιτητές δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στον αγώνα και προσθεσαν άλλη μία πολύ καλή διαιτησία στο ενεργητικό τους.

2 στα 2 για τον πατέρα του Τάσου Γολικίδη που βρέθηκε στη Χίο για να δει τον "ξενιτεμένο" γιο του. Όπως και πέρυσι σε αντίστοιχο ντέρμπυ με τον ΦΟΒ πατέρας και γιος έφυγαν χαρούμενοι από το γήπεδο ενώ ήδη γίνονται σκέψεις στον ΒΑΟΛ να "φέρνουν" για γούρι τοκν κ. Γολικίδη σε κάθε αγώνα της ομάδας μας.

Πολλοί γονείς και παιδιά αθλητών βρέθηκαν χθες στις κερκίδες του Κλειστού. Από την ομάδα μας διακρίναμε τις οικογένειες Σουλίκα, Χατζηλάμπρου, Σπυρέλλη, Αργυρούδη, Καλιμανά κ.α.

Υπό την "προστασία" τους είχουν πάρει, και χθες" οι "παλιοσειρές" της ομάδας μας τους 3 πιτσιρικάδες. Φαίνεται μάλιστα πως έχουν χώριστεί και σε "ειδικότητες" ως προς την "διαπαιδαγώγιση" των μικρών. Ο Βασίλης Σταμέλος "ασχολήθηκε" με τον Δημήτρη Αργυρούδη, ο Μανώλης Χατζηλάμπρου με τον Μιχάλη Σουλίκα και ο Αντώνης Καλιμανάς με τον πιο "άτυχο" Λεωνίδα Μπουμπάρη.

Μια άτσαλη πτώση που είχε ο Δημήτρης Αργυρούδης στο 4ο δεκάλεπτο ανησύχησε τους ανθρώπους του ΒΑΟΛ, αλλά όπως φάνηκε μετά το τέλος του αγώνα δεν ήταν κάτι σοβαρό. Η πτώση μάλιστα έγινε στο ίδιο σημείο όπου είχε κάνει την ...χορευτική του φιγούρα ο Γιάννης Λουκαράκης λίγο πριν.

Η δυνατή βροχή που έπεσε πριν την έναρξη του αγώνα ανησύχησε τον "πλυμμηροπαθή" Πρόεδρο του ΒΑΟΛ κ. Μάρκο Ψώρρα αλλά ευτυχώς τίποτα κακό δε συναίβει. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν ότι βρέθηκαν και έπρεπε να χωρέσουν στο 2θέσιο επαγγελματικό αυτοκίνητο του Προέδρου, ο ίδιος η κόρη του Θάλεια, οι μπάλες, οι στολές και ο Αντιπρόεδρος του ΒΑΟΛ Γιώργος Πατεράκης. Φήμες που θέλουν τον τελευταίο να "ταξίδεψε" στην ...καρότσα ελέγχονται ως αναληθής.

Tην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΒΑΟΛ, 16 μήνες μετά τη μεταγραφή του από τον ΚΟΦΙΝΑ έκανε ο Δημήτρης Εσκίδης. Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς πριν την έναρξη της περυσινής χρονιάς και χειρουργήθηκε χάνοντας όλη την αγωνιστική περίοδο. Το πείσμα του όμως τον δικαίωσε και χθες βρέθηκε στο παρκέ για επίσημο αγώνα μετά από τόσο μακρόχρονη απουσία.