Header

banner_top

17/10 (ΠΑΓΚΟΡ) ΒΑΟΛ - ΑΙΓΕΑΣ 50 - 44

Σπουδαίος αγώνας έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Βούρειο, για την κατηγορία των παγκορασίδων, με τον ΒΑΟΛ να κατακτά τη νίκη απέναντι στον ΑΙΓΕΑ, με τελικό σκορ 50 - 44 μετά από έναν αγώνα πραγματικό ντέρμπυ. Ο αγώνας ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να δείχνουν αρκετή νευρικότητα και με το σκορ να βρίσκεται πολύ χαμηλά μέχρι τα μέσα του α΄ δεκαλέπτου. Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη της α΄ περιόδου τα κορίτσια του ΑΙΓΕΑ έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα και με πιο ώριμες επιθέσεις έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενες με 08 - 16. Στη β΄ περίοδο ο ΒΑΟΛ ανέβασε ρυθμό βρήκε λύσεις στην επίθεση, περιόρισε τα (πολλά) λάθη με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο ημίχρονο με τις 2 ομάδες ισόπαλες με σκορ 26 - 26. Το γ΄ δεκάλεπτο άνηκε στα κορίτσια του Μανώλη Χατζηλάμπρου τα οποία με ένα σερί 16 - 09, αποτέλεσμα της πολύ καλής ομαδικής δουλειάς σε άμυνα κι επίθεση, έκλεισαν τη γ΄ περίοδο προηγούμενα με 42 - 35. Στο ίδιο "τέμπο" και η 4η περίοδος με τα κορίτσια του ΒΑΟΛ να βρίσκουν λύσεις απέναντι στην πίεση του ΑΙΓΕΑ και να φθάνουν στη νίκη με σκορ 50 - 44. Από την ομάδα μας κορυφαία η Αγγελική Καμαράδου με 28π. πολύ δουλειά σε άμυνα κι επίθεση και καθοριστικά καλάθια σε κρίσημα σημεία του αγώνα. Πολύ καλές οι Δανάη Συρρή (8π. και πάρα πολύ και καλή δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού του ΒΑΟΛ αλλά και στην προσωπική περιφερειακή άμυνα) Έφη Ιωάννου (7 καθοριστικοί πόντοι και ατελείωτο τρέξιμο) και Ειρήνη Βερβέρη (6 "καυτοί" πόντοι και καταλυτική παρουσία που εξέλλιψε σχεδόν τα αβίαστα λάθη μας στη β΄ περίοδο). Από κοντά σε απόδοση η Λυδία Ντατσοπούλου που μπορεί να μη σκόραρε αλλά στην άμυνα "έτρωγε σίδερα" ενώ θετικότατες ήταν και οι υπόλοιπες πιτσιρίκες του ΒΑΟΛ με τη Μαρκέλλα Κώττη να βοηθά στην περιφέρεια τις ομάδας, τη μικρή Καμαράδου (Μαρία) να σκοράρει 2π., τη Γιάννα Τριανταφυλλάκη να προσφέρει "ενέργεια" στην ομάδα κι ας μας έλλειψαν οι γνωστές "επελάσεις" της και τη Δέσποινα Γεωργιαφέντη να δίνει τις δικές της μάχες στις 2 ρακέτες. Δεν αγωνίστηκε για λόγους τακτικής (οι 2 κόουτς συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν από 9 αθλήτριες) η Καλλιόπη Κουνιάδη που σίγουρα θα έχει ευκαιρίες να δείξει το ταλέντο της. Από την ομάδα του ΑΙΓΕΑ καλύτερη η Εμμανουέλα Σερέπα (28π. 3τρ.) και ακολούθησε η Βάσω Τριανταφυλλάκη (8π.). Και οι 2 ομάδες κέρδισαν δίκαια το χειροκρότητμα του κόσμου που κατέκλυσε το Βούρειο για την προσπάθειά τους.

Πολύ καλή η διαιτησία των Γιάννη Λουκαράκη και Παναγιώτη Μπαμπανιώτη.

Τα δεκάλεπτα: 08 - 16, 26 - 26, 42 - 35, 50 - 44.

ΒΑΟΛ (Χατζηλάμπρου - Συμιακάκης) Μ. Καμαράδου 2, Κώττη, Ντατσοπούλου, Συρρή 8, Ιωάννου 7, Γεωργιαφέντη, Ι. Τριανταφυλλάκη, Βερβέρη 6, Α. Καμαράδου 27.

ΑΙΓΕΑΣ (Γιασεμής - Καλαμάρης) Σερέπα 28 (3), Τσίμηλα, Σεφζινάι, Ντόσκα, Μαρκάκη, Κιρκινέζη 4, Παλαβίδη 4, Μπούσουλα, Β. Τριανταφυλλάκη 8.